Čistiace obrúsky na pleť: Pozor, na dôkladnú hygienu kože nestačia

Popularita čistiacich obrúskov neobišla ani kúpeľne či kabelky slovenských žien. Aj mnohí odborníci však upozorňujú, že nejde o ideálny spôsob čistenia pleti.

26.06.2016 07:00
tvár, umývanie, čistá pleť Foto:
Pokožku by ste mali po použití čistiaceho obrúska ešte umyť.
debata

Hoci čistiace obrúsky majú aj svoje benefity, treba sa pripraviť na to, že starostlivosť o pleť s nimi nie je plnohodnotná. Niektorí odporcovia v nich dokonca vidia jeden z najhorších „výdobytkov“ novej vlny čistiacich prípravkov na ošetrenie pokožky.

Ako píše britský magazín Vogue odvolávajúc sa na dermatologických odborníkov, mnohé z nich spôsobujú vysúšanie kože kvôli obsahu alkoholu, ale aj vznik vyrážok, keďže nečistoty, ktoré by mali obrúsky likvidovať, sú vlastne roztierané po tvári.

Samozrejme, nie všetko možno brať doslovne a tak extrémne. Čistiace obrúsky určite majú aj svoje výhody. Jednou z nich je, že fungujú najmä vtedy, keď nie je žena schopná kožu dôkladne vyčistiť s umývacími prípravkami. Je dobré mať ich v zálohe pred či po cvičení, ale tiež na cestách alebo napríklad počas víkendovej návštevy chaty, keď sa vám rozhodne nechce brať so sebou celú kozmetickú výbavu.

Podľa Vogue.co.uk by sa však nemali používať na dennej báze a byť jediným prostriedkom na čistenie pleti. „Aj po čistení obrúskami by ste mali tvár vždy ešte umyť – aspoň čistou vodou,“ píše portál.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #pleť #pokožka #čistiace obrúsky #používanie

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...