Obliecť si nohavice do práce v lete? Prečo nie, máme 6 variant ako!

Obliekať sa vhodne do práce počas teplejších dní v roku je občas poriadna výzva. Ako neporušiť bontón a pri tom neskončiť "vo vlastnej šťave"?

21.06.2016 07:00
debata
Sukňa je síce pre mnohé ženy to pravé, ale čo...
Alternatívou na široké ľanové nohavice sú uzke...
+3Široké dámske nohavice v pastelových farbách...

Existuje niekoľko variant a mnohé z nich prekvapia svojou efektívnosťou a zároveň trendovosťou. My sme sa zamerali na nohavice. Práve ich ležérnosť a voľnejšie strihy, ako aj materiálové vyhotovenie (ľan, bavlna, ale aj hodváb či jemná čipka) umožňujú aj počas letných dní komfortnú módu na pracovisko.

S príjemnými materiálmi je nutné bodovať každú letnú garderóbu. Hoci vo väčšine kancelárií dnes funguje klimatizácia, teplo v aute či na ulici, cestou do práce vás môže potrápiť. Na druhej strane treba tiež myslieť na chladnejšie rána. Práve v takom prípade sa nohavice javia ako vhodná alternatíva.

Pokiaľ máte problém s dlhými a širokými, môžete voliť elegantné šortkové nohavice alebo úzke trojštvrťové modely. Ideálnym doplnkom s tunikové blúzky, voľnejšie košele na pánsky štýl a tiež ľahké saká – ich dĺžka je variabilná, nemusíte sa držať jedného predpísaného strihu či rozmeru.

Široké ľanové nohavice

Ľan je jedným z najpríjemnejších materiálov,... Foto: archív značky
nohavice na leto 2016 - pracovná gadreróba - ako ich nosiť Ľan je jedným z najpríjemnejších materiálov, ktoré oceníte najmä v lete. Ľahké široké nohavice s prúžkami fungujú veľmi účinne a vytvárajú elegantno-ležérny dojem. Prúžkovanú spodnú časť môže vyvážiť košeľovú blúzka alebo košeľa na pánsky štýl zapásaná v nohaviciach a podporená opaskom. Model na snímke Marks & Spencer.

Úzke ľanové nohavice

Alternatívou na široké ľanové nohavice sú uzke... Foto: archív značky
nohavice na leto 2016 - pracovná gadreróba - ako ich nosiť Alternatívou na široké ľanové nohavice sú uzke trojštvrťové, doplnené ležérnym skráteným sakom. Tento vzhľad vyzerá veľmi moderne, funguje predovšetkým v zemitých a neutrálnych farbách, čím je ešte umocnený prírodný naturel celkového stylingu. Model na snímke Zara.

Vzory a potlače

Leto je o vzoroch a tie by nemali chýbať ani v... Foto: archív značky
nohavice na leto 2016 - pracovná gadreróba - ako ich nosiť Leto je o vzoroch a tie by nemali chýbať ani v pracovnej garderóbe. Možno si nezvolíte hneď ich výraznú kombináciu, keď je vzor prítomný na nohaviciach aj košeľovej časti, ale nebojte sa trošku zaexperimentovať. Vzorované nohavice môžu byť užšie, cigaretové, s nižšie posadeným pudlom, ale tiež široké a voľné. Také vyzerajú najefektnejšie - najmä, ak máte dostatočnú výšku a štíhlu figúru. Model na snímke Monsoon.

Čierna klasika

Klasika v podobe čiernych cigaretových nohavíc... Foto: F&F
nohavice na leto 2016 - pracovná gadreróba - ako ich nosiť Klasika v podobe čiernych cigaretových nohavíc sa dá zužitkovať aj počas letných dní. Ideálne je doplniť ich topom bez rukávov, môže byť potlačený napríklad florálnym motívom. Jemne naznačené volánikové rukáviky pôsobia elegantne a žensky. Model na snímke F&F.

Elegantné kraťasy

Sukňa je síce pre mnohé ženy to pravé, ale čo... Foto: archív značky
nohavice na leto 2016 - pracovná gadreróba - ako ich nosiť Sukňa je síce pre mnohé ženy to pravé, ale čo tak pohrať sa so šortkami? Práve tie dokážu v dámskej pracovnej garderóbe prekvapiť a priniesť zaujímavý vizuálny motív. Prírodný materiál a precízny strih potom doplní vhodný ľanový top a ste pripravená do práce. Model na snímke Pietro Filipi.

Pastelová elegancia

Široké dámske nohavice v pastelových farbách... Foto: archív značky
nohavice na leto 2016 - pracovná gadreróba - ako ich nosiť Široké dámske nohavice v pastelových farbách patria medzi najhorúcejšie trendy aktuálnej sezóny. Ak ich doplníte predĺženým sakom v rovnakej farbe, výsledok bude mimoriadne štýlový a zároveň elegantný. Do práce ako stvorené. Pod sako si môžete obliecť ľahší top bez rukávov. Model na snímke H&M.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #žena #trend #materiál #nohavice #leto 2016 #široké #ľan

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...