Robíte si manikúru doma? Tieto triky by ste mali poznať

Hoci čoraz viac žien využíva služby manikérskych salónov, stále početná je aj skupina tých, ktoré sa spoliehajú len na vlastné úsilie.

03.06.2016 07:00
Starostlivosť o nechty Foto:
Starostlivosť o nechty a manikúra doma by mali mať pár pravidiel.
debata

Výsledok je niekedy ukážkový, niekedy trochu menej. Ak však radšej absolvujete ošetrovanie svojich rúk, nechtov, ich lakovanie a udrživanie na domácej pôde, máme pár krokov, ktoré vám to uľahčia.

Hladký povrch

Problémom pri lakovaní doma býva, že sa na nechtoch často tvoria drobné vzduchové bublinky a plocha nechta nevyzerá hladko, ale nerovnomerne. Ak sa tomu chcete vyhnúť, netraste zbytočne fľaštičkou s lakom na nechty – lepšie je vziať ju dod dlaní a medzi dlaňmi pošúlať ako valček. Tiež si nalakované nechty nesušte fénom – poškodíte tak nalakovaný povrch. Lepšie je kúpiť si tzv. suché kvapky. Pár z nich pridajte na necht, rýchlejšie sa vysuší a bude hladký.

Hydratačná starostlivosť na nechty Complete...

Nečistoty

Ak vám ušla ruka, okolie nechtu očistite okamžite. Hoci veľa žien to robí s pomocou vatovej tyčinky, výsledok bude lepší, ak to vyskúšate s tenučkým štetčekom alebo kefkou – použite napríklad staršiu už vyschnutú tužku na oči, prípadne štetec na úpravu obočia.

Hra s odtieňmi

Možno vás odtieň zaujal v obchode, ale doma už z neho taký skvelý pocit nemáte. V takom prípade skúste použiť aj biely lak na nechty. Buď si namiešajte vlastný odtieň, alebo natierajte jednotlivé vrstvy dvoch farieb. Biely zjemní ostré tóny, dodá im pastelovejší nádych.

Ornamenty

Ak chcete na nechtoch vytvoriť ornamenty ako zo salónu, môžete to skúsiť pomocou rozličných nálepiek, ktoré sa dnes predávajú v kozmetických obchodoch. Vyrobíte tak napríklad prúžky, alebo oblúčiky s inou farbou laku.

Tip: Suché a krehké nechty by ste mali pravidelne ošetrovať. Jednou z alternatív je aj multifunkčná starostlivosť Complete Care 7-in-1 od Sally Hansen (obrázok vyššie). Obsahuje avokádový olej, morskú soľ či kalcium, ktoré nechty chránia a tvoria podklad pod manikúru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #nechty #manikúra #trik

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...