Výhody a nevýhody depilácie cukrovou penou

Depilácia cukrovou penou je rovnako účinná metóda ako depilácia voskom, avšak je menej bolestivejšia a preto vhodná aj pre tie najcitlivejšie povahy. Aké má pre a proti?

03.06.2016 15:00
Depiláciou za kvalitnejší sex Foto:
Leto je tu!
debata

Aj cukrová pena sa používa na odstraňovanie chĺpkov na „obľúbených“ miestach ako sú nohy, bikiny zóna a tvár. Chlpy na týchto miestach (nielen v lete) nemajú čo hľadať! Každý, kto sa pre túto metódu rozhodne, bude mať hladkú kožu na šesť týždňov, pretože rovnako ako pri voskovaní, chlpy sa odstraňujú spolu s korienkom. Aplikácia cukrovou penou je taká jednoduchá, že ju možno praktizovať aj doma.

Recept na domácu depiláciu

Na výrobu cukrovej pasty potrebujeme: 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 8 polievkových lyžíc cukru, 2 polievkové lyžice vody,štipku soli, kvapku esenciálneho oleja podľa výberu a trochu medu.

Predtým, ako ju nanesiete

Predtým, ako nanesiete lepkavú cukrovú pastu na požadované miesto, mali by ste si kožu vyčistiť mliekom alebo krémom, obsahujúcim alkohol. Poprášte miesta, ktoré budete depilovať púdrom – aby pokožka nebola vlhká, chĺpky viditeľnejšie a cukrová pasta sa lepšie „prisala“. Až teraz príde na rad cukrová pasta. Zahrejte masu trochu medzi prstami a natierajte v smere rastu rýchlymi pohybmi. Na rozdiel od voskovania nie sú nutné žiadne lepiace pásky. Potiahnite pastu v smere rastu chĺpkov a na ošetrované miesto priložte dlaň, aby ste predišli vzniku prípadných modrín. Aby nevznikli ani pupienky, 24 hodín nechoďte do solária a nešportujte.

Výhody a nevýhody

Depilácia cukrovou penou je jemnejšia alternatíva depilácie voskom. Znamená to, že chĺpkov sa zbavíme na tri až šesť týždňov. Sladká pasta pozostáva z prírodných surovín, ktoré menej dráždia pokožku. A dokonca aj chlpy, ktoré zarastajú do kože (také bežné pri odstraňovaní chlpov), sú pri depilácii cukrovou penou menej bežné. K nevýhodám depilácie cukrovou penou je časové obmedzenie. Tiež si to vyžaduje prax, zručnosť a dosť času a napokon, lepivá masa naozaj nie je pre každého…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #citrón #depilácia #cukor #chlpy #púder #vosk #cukrová pena #korienok

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...