Šaty ako stvorené na leto! Máme 9 inšpirácií od hviezdnych krások

Nedávny festival v Cannes ponúkol pohľad na trendy garderóby na červenom koberci, ale aj v dennom oblečení. Šaty hrali prím.

26.05.2016 07:00
debata (1)

Modely nežných a nadýchaných sukienok tentoraz ustúpili trošku do úzadia a vystriedali ich jednoduché tunikové a rovné strihy, hra s materiálom, alebo tiež kaskády volánov. My sme vybrali deväť dám, ktorých garderóba v Cannes môže byť pre vás zaujímavou inšpiráciou.

Elle Fanning

Kaskády jemnej čipky, kontrast smotanového... Foto: SITA/AP, Lionel Cironneau
Elle Fanning - šaty - leto 2016 Kaskády jemnej čipky, kontrast smotanového odtieňa s čiernou zamatovou stuhou a kvetmi kamélie - áno, táto kreácia herečky Elle Fanningovej je od značky Chanel. Ale nemajte obavy, aj keď si Chanel dovoliť nemôžete - základ je totiž v inšpirácii. Návrat do 60-tych a 70-tych, ľahkosť, voľnosť, nežnosť a mladistvý pôvab, ktorý navyše dokáže skryť aj nejaký ten faldík okolo bruška.

Sigrid Bouaziz

Nosia sa roky a budú sa nosiť stále - tunikové... Foto: SITA/AP, Lionel Cironneau
Sigrid Bouaziz - šaty - leto 2016 Nosia sa roky a budú sa nosiť stále - tunikové šaty v duchu 60-tych rokov - kratšia dĺžka, jednoduché tričkové rukáviky, výraznejší vzor, často inšpirovaný etnickými alebo folklórnymi motívmi. Také sú šaty leta 2016. V Cannes ich predviedla aj herečka Sigrid Bouaziz.

Adele Exarchopoulos

Herečka Adele Exarchopoulos predviedla letný... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Adele Exarchopoulos Herečka Adele Exarchopoulos predviedla letný trend pestrých, priam opulentných vzorov, ktoré dominujú aj takým modelom ako sú minišaty. Naberané rukáviky v tomto prípade dodávajú modelu ešte akýsi nežnejší a mladistvejší dojem.

Ruth Negga

Herečka Ruth Negga (na snímke s kolegom Joelom... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
France Cannes Loving Portraits Herečka Ruth Negga (na snímke s kolegom Joelom Edgertonom) sa objavila v pôvabných šatách s nadýchanou sukňou, ktoré čerpajú z estetiky 50-tych rokov minulého storočia a života zlatej americkej mládeže na kalifornskom pobreží. Takýto model môže na čas vyjsť z módy, ale vždy sa potom opäť vráti. Ženám dodáva veľmi nežný a mladistvý náboj a zároveň patrí aj k lichotivým strihom, ktoré ocenia najmä dámy s výraznejšími bokmi.

Malina Manovici

Čiernobiela dievčenská neha tu už bola v podaní... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Malina Manovici Čiernobiela dievčenská neha tu už bola v podaní Elle Fanningovej. Jej kolegyňa Malina Manovici ukazuje o niečo decentnejšiu a elegantnejšiu verziu. Šaty s oblým golierikom, nadýchanými rukávmi a skladanou sukňou akoby citovali školskú uniformu. Kontrast bielej a čiernej im však pridáva na príťažlivosti aj trendovosti.

Charlize Theron

Herečka Charlize Theron je kráľovnou elegancie,... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Charlize Theron - šaty - leto 2016 Herečka Charlize Theron je kráľovnou elegancie, ale nikdy nezabúda byť aj moderná - súčasná. V šatách s obúkovým lemovaním čipkovaných kaskád z dielne Givenchy v Cannes skutočne žiarila. Nežný broskyňový pastel svedčí pokožke. Strih je jednoduchý a dá sa variovať. Hľadajte rovné šaty, ktoré sa môžu nosiť tunikovým spôsobom, alebo ich prepášete v drieku ako Theronovej štylista.

Anne Consigny

V jednoduchosti je sila. Grafika a geometria -... Foto: SITA/AP, Lionel Cironneau
Anne Consigny V jednoduchosti je sila. Grafika a geometria - alebo ak chcete color-blocking v minimalistickom vydaní - to sú šaty, aké v Cannes predviedla herečka Anne Consigny. Budete na ne potrebovať štíhlu, priam chlapčenskú figúru, ale určite vás v nich neprehliadnu.

Maria Dragus

Herečka Maria Dragus v Cannes predviedla model... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Maria Dragus Herečka Maria Dragus v Cannes predviedla model šiat s výrazným vzorom, dominantou bol aj materiál - akási variácia na brokát. Tuhšia štruktúra materiálu pridáva modelu na vážnosti, ale vzor a výšivky ho zároveň zjemňujú a modernizujú.

Eva Longoria

Herečka Eva Longoria volila klasické letné šaty... Foto: Reuters, REGIS DUVIGNAU
Eva Longoria Herečka Eva Longoria volila klasické letné šaty v duchu prímorskej estetiky. Pôvabný vertikálny prúžok na obopnutom tope a nadýchanej sukni postave lichotí a zároveň vytvára dojem akejsi nenútenej ležérnosti. Takýto model šiat vynosíte na plážovej prechádzke, ale pokojne aj na večerný koktejl.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #šaty #Cannes #inšpirácia #jar-leto 2016

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...