Čo pohľad, to nádhera: Dvanásť najkrajších šiat z festivalu v Cannes!

Dvanásťdňový maratón filmového festivalu v Cannes sa skončil. Červený koberec už zrolovali. Ale stojí za to pripomenúť si modely a ich nositeľky, ktoré sa za uplynulé dní na ňom objavili.

23.05.2016 06:30
debata

Akcia nie je len sviatkom filmu, je to aj najváženejšie spoločenské podujatie a červený koberec, ktorý večer čo večer plnia hviezdy filmu, hudby a modelingu, patrí medzi tie najohurujúcejšie na svete. Červený koberec tiež plnia kreácii z couture kolekcií, v ktorých slávne dizajnérske domy tvoria modely v hodnote aj za niekoľko stotisíc eur. (Všetko o Cannes na Pravda.sk tu)

Členka poroty - herečka Kirsten Dunst pózuje...
Herec George Clooney a jeho očarujúca manželka...
+9Herečka Blake Lively pózuje fotografom v...

Je ťažké vybrať medzi známymi ženami len dvanásť, ktoré by si zaslúžili titul najkrajších šiat. Aj preto, prosíme, neberte náš rebríček doslovne. Konieckoncov, možno sa vám budú páčiť celkom iné modely. Snažili sme sa však zachytiť dianie zo všetkých dní a do výberu posunúť vždy len jeden model od konkrétnej značky či dizajnéra a rovnako aj známu ženu len raz, hoci sa mohla v Cannes objaviť viackrát. Takže, toto je náš výber. Poradie neznamená miesto v rebríčku. Kochajte sa a hlasujte.

1. Kirsten Dunst v Gucci

Členka poroty a herečka Kirsten Dunst sa počas... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Kirsten Dunst Členka poroty a herečka Kirsten Dunst sa počas festivalu predviedla v niekoľkých kreáciách od renomovaných domov - my sme vybrali hneď tú úvodnú - z prvého festivalového gala. Hviezda siahla po róbe Gucci v pastelovom odtieni staroružovej farby. Výrazná výšivka flitrovaných kvetín a pásika okolo drieku pôsobila nežne a romanticky, no zároveň v sebe niesla akúsi retro inšpiráciu. Američanka volila jednoduchý účes z uhladených vlasov a spravila veľmi dobre.

2. Z cesty, ide Amal!

Nový film síce v Cannes predstavil herec George... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
George Clooney a jeho očarujúca manželka Amal Clooney Nový film síce v Cannes predstavil herec George Clooney, ale bola to jeho očarujúca manželka Amal Clooney, ktorá si podmanila červený koberec. Pastelový odtieň žltej farby na nádherne jednoduchých šatách na jedno rameno, ktoré boli záplavou jemného šifónu a hodvábu, vznikli v Atelier Versace. Libanonská právnička v nich vyzerala ako zjavenie z čias starého Hollywoodu.

3. Pastelová óda na bruško

Herečka Blake Lively sa v kreácii Vivienne... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Blake Lively Herečka Blake Lively sa v kreácii Vivienne Westwood Couture zaradila medzi dámy, ktoré vzdali tento rok hold pastelovému trendu. Jej belasá kreácia z kaskád architekturálnych volánov pôsobila dramaticky, no zároveň veľmi jemne a dievčensky. Ktohovie, možno farbou chcela hviezda naznačiť tiež, aké bude pohlavie jej druhého bábätka, ktoré momentálne očakáva.

4. Telo odhaliť!

Modelka Kendall Jenner sa na červenom koberci... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Modelka Kendall Jenner a jej úchvatná prezentácia na červenom koberci. Modelka Kendall Jenner sa na červenom koberci počas večernej premiéry objavila raz. Ale stálo to za to. Hoci trend priehľadnej látky s bohatými výšivkami sa môže zdať už obohratý, v šatách z ateliéru Cavalli Couture to na dlhonohej brunetke fungovalo. Určite aj preto, že má dokonalé krivky a že jej prezentácia na červenom koberci bola dramatická, pompézna a bez chybičky.

5. Ani oblečená, ani nahá

Ak hovoriť o najsexi žene v Cannes, núka sa... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Bella Hadid Ak hovoriť o najsexi žene v Cannes, núka sa meno len 19-ročnej Belly Hadidovej. Mladučká modelka, ktorá prišla na pozvanie známej klenotníckej značky, uchvátila v červených šatách Alexandre Vauthier Couture. Tie viac odhaľovali než zahaľovali. Ale Bella ich prezentáciu zvládla na jednotku s hviezdičkou. A určite vstúpila do snov mnohým mužom.

6. Charlize v nohaviciach

Krásna, štýlová a výnimočná. Juhoafrická... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Charlize Theron Krásna, štýlová a výnimočná. Juhoafrická rodáčka a americká herečka Charlize Theron bola jednou z minima žien, ktoré si namiesto pompéznej róby vybrala dámsky nohavicový kostým. Maskulínna inšpirácia sa však vyplatila, hviezda v kreácii od Diora vyzerala výrazne, nezávislo, žensky a veľmi sexi. Ak vybrať iba jeden z lookov hodný inšpirácie z tohtoročného Cannes, bola by to práve ona.

7. Kate je len jedna

Modelka Kate Moss sa vrátila do Cannes na... Foto: SITA/AP, Lionel Cironneau
Modelka Kate Moss pózuje na schodoch do festivalového kina. Modelka Kate Moss sa vrátila do Cannes na červený koberec po pätnástich rokoch. A hoci má už po štyridsiatke, vyzerala úchvatne. Červený model z dielne Halston, archívny model mimochodom, bol tak akurát elegantný, tak akurát pompézny a tak akurát sexi. A keď k tomu pridá človek charizmu nositeľky, výsledok nemôže byť zlý.

8. Princezná ožila v Cannes

zväčšiť Herečka Elle Fanning má v sebe ešte detskú... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Herečka Elle Fanning Herečka Elle Fanning má v sebe ešte detskú nevinnosť. Aj preto na nej mnoho rób vyzerá akoby sa práve vrátila z nejakej rozprávky. V šatách Zuhair Murad Couture na premiére filmu The Neon Demon vyzerala sedemnásťročná kráska naozaj pôvabne. A veľmi nežne a dievčensky. Nehovoriac o tom, že model bol nádherne vyšívaný a zdobený ručnou prácou, ktorá trvala hodiny a dni, kým šaty vznikli.

9. D®áma v červenom

Hoci sa speváčka Katy Perry na červený koberec... Foto: Reuters, JEAN-PAUL PELISSIER
Speváčka Katy Perry v kreácii Marchesa. Hoci sa speváčka Katy Perry na červený koberec festivalového diania ani nedostala, na tradičnom benefičnom gala amFAR žiarila v dramatickej, no zároveň romantickej kreácii Marchesa. Šaty pošívané lupeňmi a okvetnými lístkami z látky odhaľovali jej ramená a dokonale vykresľovali siluetu. Hviezda ich doplnila hladkým účesom na cestičku a dokonalým líčením či šperkmi.

10. Zamatový minimalizmus

Zdobnosť a pompézne kreácie hrajú v Cannes prvé... Foto: Reuters, YVES HERMAN
Liya Kebede Zdobnosť a pompézne kreácie hrajú v Cannes prvé husle. O čo osviežujúcejšie potom je, keď sa na červenom koberci zjaví niekto v šatách na pohľad jednoduchých, ale s dokonalým strihom a efektným nápadom. Reč je o topmodelke Liyi Kebedeovej a jej smaragdovozelenom modeli od dizajnéra Haidera Ackermanna.

11. Vanessa na záletoch

Herečka a členka poroty Vanessa Paradis je síce... Foto: Reuters, REGIS DUVIGNAU
Vanessa Paradis Herečka a členka poroty Vanessa Paradis je síce najčastejšie oblečená v kreáciách Chanel, ale v Cannes nás zaujala najviac modelom od libanonského tvorcu Elieho Saaba. Šaty s roztomilým bodkovaným vzorom, ktorý však vyvažoval rafinovaný strih a sexi prestrihy, urobil z dvojnásobnej mamy jednu z príťažlivých ozdôb červeného koberca.

12. Oslava módy v červenom

Tohtoročný festival ukázal, že jedným z... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Herečka Bella Heathcote v kreácii Armani Privé. Tohtoročný festival ukázal, že jedným z horúcich hitov je červená farba a stavila na ňu aj Bella Heathcote v kreácii Armani Privé. Na premiére filmu The Neon Demon vyzerala mladučká herečka veľmi pôvabne. Šaty s vrstvami jemných materiálov a ruského tylu zdobeného detailmi, ktoré jej siahali len tesne pod kolená, boli ukážkovo dramatické a pritom veľmi nežné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #róba #šaty #móda #červený koberec #Vanessa Paradis #styling #štýl #Kirsten Dunst #najkrajšie #Bella Hadid #Cannes 2016

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....