Dvanásť vôní, v ktorých sa ukrýva jar

Jarné kvetiny sú najpríjemnejší poslovia slnečnej časti roka a vedia to dobre aj výrobcovia parfumov. Vône kvetín odveky tvorili súčasť esenciálnych a vonných olejov, toaletných vôd či parfumov.

07.05.2016 10:00
jar - vôňa - voňavky s jarnými kvetinami Foto:
S jarnými vôňami podľa kvetín sa budete cítiť naozaj skvelo.
debata

My sme vybrali 12, v ktorých jar určite zacítite!

Orgován

Coeur d`Ete od britskej značky Miller Harris – netradičná a originálna kvetinová zmes, ktorej základ tvoria citrusové tóny, doplnené kakaom, banánom či sladkým drievkom, vrcholí práve orgovánovou arómou.

Legendárny Trésor – parfum značky Lancôme je roky populárny aj vďaka výraznému tónu orgovánu. Kvetinovú oslavu tohto parfumu vytvára aj vôňa kosatca, ruží, konvaliniek, jazmínu, ale tiež ovocných tónov ananásu, marhule či broskyne.

Novinka od Estée Lauder Modern Muse Eau de Rouge.
Parfum Subtil Salvatore Ferragamo je už...
+9Eau de Narcisse Bleu od francúzskej značky Hermés

Fialka

Daisy Eau So Fresh Sorbet od Marca Jacobsa je toaletná voda, v ktorej sa objavuje vôňa fialiek skombinovaná s jazmínom, magnóliou, ale tiež lotosom či mandarínkou.

Vôňa Shiseido Ever Bloom Extrait Absolu je kvetinovou orgiou. Nájdete v nej fialku, ktorá sa mieša s nótami ruže, lotosového kvetu či cyklaménu. Pridáva sa i jazmín alebo gardénia.

Magnólia

Toaletný parfum Volare Magnolia od Oriflame nesie názov elegantnej kvetiny už v názve. Okrem jej intenzívnej vône v ňom objavíte aj tóny ruže či pomarančovníka.

Novinka od Estée Lauder Modern Muse Eau de Rouge je kvetinovým koktejlom, v ktorom sa popri magnólii objavuje jazmín, ruža, ale aj vanilka, ružové korenie a drevité tóny.

Narcis

Unisexová vôňa Eau de Narcisse Bleu od francúzskej značky Hermés stavia na omamnej vôni narcisu doplnenej drevitými akordmi.

Nežná a ženská je vôňa Dolce z dielne Dolce & Gabbana, v ktorej hrá narcis hlavné husle spoločne s leknom, amarylisom a tiež neroli či kvetom papáje.

Hyacint

Legendárna toaletná voda Chanel Cristalle vznikla už v roku 1974, ale úspech má stále. Hyacintová vôňa je v nej miešaná s jazmínom či tónmi sicílskej mandarínky a pomaranča.

Pivónia

Luxusnej parfumovanej vode Armani Privé Pivoine Shuzou dominuje práve omamná vôňa romantickej kvetiny. Voňavý koktejl doplní zelená mandarínka, ružové korenie či maliny, ale tiež esencia z ruží a pačuli.

Tulipán

Byredo – La Tulipe. Už z názvu vyplýva, že tento parfum je oslavou tulipánov a ich vône. Dopĺňa ho frézia, rebarbora či cyklámen, ale tiež drevité a trávové tóny.

Parfum Subtil Salvatore Ferragamo obsahuje vôňu tulipánu, ale nechýba v ňom tiež napríklad ľalia, jazmín či konvalinka.

Článok vyšiel v prílohe denníka Pravda – novom ženskom magazíne MiA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #JAR #vôňa #parfum #trend #ženský magazín MiA #kvetina

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...