Ochutnávka jesene! Jej móda bude bohatá, farebná aj trošku dekadentná

Jeseň a zima sa bude niesť v znamení dekoratívnosti a hravosti. Potvrdila to aspoň kolekcia známej značky, ktorá už s niekoľkomesačným predstihom uviedla nové modely pred zástupcami médií.

06.05.2016 07:00
debata
Ukážka z novej kolekcie britskej odevnej značky... Foto: F&F
F&F - jeseň-zima 2016 - prezentácia - Londýn Ukážka z novej kolekcie britskej odevnej značky F&F, ktorú odprezentovali v Londýne. Kúsky na jeseň a zimu 2016 nezapreli inšpiráciu etnickými motívmi, prinášajú motívy eklektickej módy a boho-chic inšpirácie, v ktorej sa mixujú vzory, ľahké a padavé materiály s ťažšími štruktúrami a výraznými dekoratívnymi detailmi.

V Londýne sa konala prezentácia novej kolekcie na sezónu jeseň a zima 2016, pod ktorou je podpísaná značka F&F. Pravda.sk bola pri tom a jednotlivé trendy sme prezreli pozorným okom.

Najväčším prekvapením bola tentoraz bohatosť kolekcie, ktorá sa od jesene objaví v predajniach v niekoľkých krajinách Európy. Práve motív bohatosti, množstva motívov a dekoratívnych prvkov, potlačí a vzorov však celú kolekciu (reč je o dámskej) podmieňuje.

Inšpiráciou pre pánov sa stalo formálne...
Inšpiráciou pre pánov sa stalo formálne...
+15Doplnky na jeseň a zimu 2016 od značky F&F sa...

Zástupcovia značky sa odvolávajú na inšpiráciu viktoriánskou érou, ktorá vtlačila pečať do súčasných odevov prostredníctvom výšiviek, florálnych motívov či použitím čipky, imitácie zamatu a semišu so saténom. Pozornému oku však neunikne, že do kolekcie masovej odevnej firmy sa pretavili aj horúce trendy od firiem ako Gucci, Dior či Chanel.

Základom je pestrosť, ktorá je využiteľná pri stylingu a kombinovaní jednotlivých kúskov. Niekde to môže byť rolák bez rukávov, ktorý doplnia šaty na ramienka, inde úpletové rebrové tričko, ku ktorému sa pridáva sako potlačené kvetinovým motívom alebo kaftanový kabátik s foklórnym motívom.

Káro verzus pruhy, intenzívna a sýta jesenná... Foto: F&F
F&F - jeseň-zima 2016 - prezentácia - Londýn Káro verzus pruhy, intenzívna a sýta jesenná farebnosť kontrastujúca s bielo-čiernou kombináciou - aj to sa dá nájsť v novej kolekcii na jeseň a zimu 2016.

Jedným z dominantných kúskov dámskej kolekcie sa stala bomberová bundička. Jej pouplarita je jasná už v týchto dňoch, britskí dizajnéri s ňou pracovali ako jesenným odevom. Bundičky sú teda vo viacerých vyhotoveniach – niekde ľahké, inde podšité a zateplené. Takmer vždy však výrazne zdobené výšivkou a motívom flóry alebo fauny.

V novej kolekcii nebudú chýbať však ani tradičnejšie materiály, akými je vlna a vzory a farby typické pre britský pôvod – káro, červená, vínová, hnedá či fialová. V kontraste ku nim sú potom výrazné monochromatické kombinácie čiernej a bielej.

Neprehliadnuteľné sú v novej kolekcii štruktúry... Foto: F&F
F&F - jeseň-zima 2016 - prezentácia - Londýn Neprehliadnuteľné sú v novej kolekcii štruktúry a potlače materiálov - syntetická čipka, potlačené zmesové materiály, úplety, výšivky - to všetko dodáva jednotlivým odevom veľmi dekoratívny charakter.

Inšpiráciou pre pánov sa stalo formálne oblečenie vo „vintage“ štýle, pričom stavia aj na britskej praktickosti. Trošku na škodu je, že farebnica pánskej kolekcie je v porovnaní s dámskou až príliš konzervatívna. Vychádza z temných tónov sivej, antracitovej, tmavomodrej či machovo zelenej a hnedej. To, čo však chýba vo farebnosti, môže nahradiť vizuálne aj stylingovo zaujímavé vrstvenie jednotlivých odevov a ich kombinovanie. Spoločné mixy tvoria zaujímavú verziu pánskeho šatníka.

Hoci do druhej polovice roka ešte zostáva nejaký čas a na štart jesene zatiaľ myslieť nemusíme, dobré je byť pripravený a mať prehľad. A my vám určite okrem fotogalérie zo samotného uvedenia predstavíme kolekciu aj bližšie a na lookbookových fotografiách, ktoré sú skvelou inšpiráciou pre samotné stylingy.

Cestu redaktora do Londýna hradila spoločnosť F&F.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #móda #trend #uvedenie #F&F #jeseň-zima 2016

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...