Strach z tmavého rúžu? 6 krások na akcii roka ukázalo, ako na to!

Experiment a hra - to bolo hlavné heslo na veľkolepej módnej akcii MET Gala v New Yorku. Netýkalo sa len šiat, ale aj vzhľadu prítomných hviezd. Aj takého základného kúsku dámskeho líčenia, akou je rúž. Hlavné posolstvo je jasné, nebojte sa temných tónov!

04.05.2016 07:00
debata

Na tmavé odtiene stavilo v tento večer niekoľko slávnych žien a ponúkli tak dôkaz, že temná farba rúžu vôbec nemusí byť odstrašujúca či spôsobovať vrásky kvôli tomu, ako opticky funguje na tvári. Myslíme si, že nasledujúce celebrity sú skvelým príkladom.

Taylor Swift

Speváčka Taylor Swift má už niekoľko týždňov... Foto: Reuters, LUCAS JACKSON
Taylor Swift - temný rúž Speváčka Taylor Swift má už niekoľko týždňov platinový odtieň blond. Kratučké mikádo a tak trochu umelý tón farby vlasov pôsobí veľmi moderne a šik. Na akcii MET Gala ich doplnila výrazným rúžom v temnom slivkovom odtieni. Opticky sa pery síce trošku zmenšili, ale vyvážilo ich experimentovanie s kontúrou - vizážista ju totiž trikom natiahol a na hornej pere aj vykreslil priam animovaným spôsobom. Experimentálne líčenie fungovalo v rámci akcie na jednotku. Ak by ste ho skúšali sama, voľte klasickejšiu formu líčenia pier. Dokonalý podklad mejkapu a nahé líčenie očí však zostáva.

Rachel McAdams

Farba burgundského či merlotu - zvyčajne ju... Foto: Reuters, EDUARDO MUNOZ
Rachel McAdams Farba burgundského či merlotu - zvyčajne ju nosia tmavovlásky, ale na MET Gala si ju neváhala vyskúšať ani herečka Rachel McAdams s plavými kaderami. Celkový look však vyvažovali jemné tmavšie odrasty vlasov - žiadna nedokonalá starostlivosť, milé dámy, ale dokonale a efektne farbené kadery. Základom pre temný rúž bola bledá pleť, oči nalíčil vizážista zmesou bronzových a zlatistých tónov, ktoré korešpondovali s podobou šiat od značky Valentino. Toto líčenie síce nie je stvorené na bežný deň do práce, ale večerná akcia s ním spravila z McAdamsovej jednu z najvýraznejších žien večera.

Rose Byrne

Herečka Rose Byrne si MET Gala užila s temným... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Rose Byrne - temný rúž Herečka Rose Byrne si MET Gala užila s temným čučoriedkovým odtieňom na perách. Hoci aj oči dostali prekvapivo výrazné líčenie - s čiernou linkou okolo celého oka a metalickými očnými tieňmi, farba rúžu nepôsobila prehnane, ale celkový vzhľad zdôrazňovala a dodávala mu vášnivosť.

Hailee Steinfeld

Prirodzený mladistvý pôvab herečky Hailee... Foto: Reuters, EDUARDO MUNOZ
Hailee Steinfeld - temný rúž Prirodzený mladistvý pôvab herečky Hailee Steinfeldovej umožňuje experimentovať aj s takým tažkým prvkom líčenia ako je tmavý rúž. Na MET Gala si nechala naniesť odtieň burgundy, ktorý dokonale kontrastuje so svetlou pleťou. Dominantou tváre je popri rúži aj husté a upravené obočie, viečka sú síce nalíčené, ale celkový efekt pôsobí jednoducho a naho.

Brie Larson

Držiteľka Oscara Brie Larson si výrazný... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Brie Larson - temný rúž Držiteľka Oscara Brie Larson si výrazný merlotový rúž vybrala k metalickým trblietavým šatám od Proenza Schouler. Celkový look pôsobil veľmi moderne, priam futuristicky - temný tón líčidla síce pery zmenšil a sprísnil, ale v tomto prípade práve o daný efekt išlo. Larson vyzerala ako moderná verzia krásnej robotky z Blade Runner.

Miranda Kerr

Austrálska topmodelka Miranda Kerr je zvyknutá... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Miranda Kerr - temný rúž Austrálska topmodelka Miranda Kerr je zvyknutá na experimentovanie v líčení z prehliadok. Na akcii MET Gala sa však blysla sama za seba. Ku kreácii Louis Vuitton si nechala vytvoriť hladký účes s čelenkou zo zapletených vrkôčikov. Základ v líčení vytvoril jednoliaty a krásny podklad s jemnou farbou v líčkach. Kým oči zostali takmer nedotknuté, len ozdobené maskarou, perám sa ušlo výdatnej farby. Rúž s fialovým podtónom krásne doplnil pleť aj celkový styling.
Herečka Lupity Nyong´o v kreácii Calvin Klein...
Moderátorka Alexa Chung v kreácii Thakoon.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #líčenie #inšpirácia #rúž #hviezdy #MET Gala #tmavý

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...