Zaostrené na doplnky: Túto jar sa nosia batohy aj šnurovacie baleríny

Minulý rok to boli strapce, ktoré ovládli aj slovenské ulice. Nestretnúť za deň aspoň jednu dámu s takouto výraznou kabelkou bolo priam nemožné.

29.04.2016 07:00
kabelka - farba Foto:
S farebnou kabelkou dostane každý outfit trošku zaujímavejší nádych.
debata

Jar a leto 2016 neubrali z reliéfnej zdobnosti, ale tentoraz sa pretavila do kombinovania rozmanitých farieb a štruktúr a tiež bohatšieho zdobenia. Dezény kabeliek zdobí čipkovaný motív, alebo flitre. Nechýba však ani imitácia zvieracej kože. Veľmi populárne sú výrazné farby a elegantné kabelky s držadlom do ruky. Môžete si zadovážiť síce dámsky doplnok aj s trakom, ale elegantnú kabelku by ste mali nosiť v ruke. Tak káže módny bontón.

Vyšívané tenisky Mango.
Semišová ruksako-kabelka H&M Studio.
+15Nazúvacie tenisky Zara.

Na druhej strane je tu však komfortnejšia a uvoľnenejšia alternatíva – ponúka sa v podobe ruksakov, batohov či batohových kabeliek, ktoré pripomínajú športové vrecká na prezuvky, no svojím vyhotovením sa môžu merať s luxusnejšími sestrami. Ruksaky dnes už nie sú len o športových materiáloch a farebnosti – objavujú sa kožené, s kovovými detailmi a suplujú priestorné kabelky s bohatým úložným priestorom.

Na vysokej alebo nízkej nohe – v prípade obuvi sa nemusíte báť, že by nebolo na výber. Stále sú v kurze klasické a príťažlivé lodičky a podľa viacerých prieskumov presne po nich siahne aj najviac žien. Ak ich chcete trošku osviežiť, stavte na farebné alebo vzorované verzie. Pre ženy, ktoré milujú módu a žijú ňou, sa objavujú aj veľmi trendové možnosti.

Balerínky na šnurovanie sú v ponuke väčšiny... Foto: archív značiek, koláž: zg
Balerínky na šnurovanie sú v ponuke väčšiny značiek. Balerínky na šnurovanie sú v ponuke väčšiny značiek.

Najhorúcejším trendom sú nazúvacie pantofle, ktoré evokujú orientálnu obuv z domácnosti. Šlapky s pevným predným dielom, do ktorých noha len vkĺzne, sú však na Slovensku vhodné až v teplejšej časti roka. Etnická inšpirácia sa však objavuje aj vo variáciách na balerínky. Nezabúdajte na tenisky a športovú obuv, ktorá je dnes už plnohodnotnou súčasťou ženskej garderóby – tenisky sú zdobené, flitrované, dekorované čipkou, alebo futuristickými detailmi.

Pri šperkoch sa nebojte originality a výraznosti. Jemnosť je síce stále v kurze, ale môžete ju doplniť jedným či dvoma „maxikusmi“ – brošňami v tvare hmyzu či prsteňa s masívnou dekoratívnou časťou. Nosia sa tiež výrazné náramky, ktoré vyniknú najmä pri trojštvrťových alebo krátkych rukávoch.

Článok vyšiel v novej ženskej prílohe Pravdy – v magazíne MiA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #obuv #trend #doplnky #kabelky #jar-leto 2016 #ženský magazín MiA

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....