Štyridsať plus a boj o mladistvú pleť? Osvojte si naše štyri rady

Do tridsiatky sa mnohé ženy ani nezamýšľajú nad tým, čo s nimi môže spraviť prichádzajúci vek. Potom príde svadba, deti, viac starostí a tlaku na zvládanie povinností. A o vrásky či unavenú pleť máte postarané.

21.04.2016 07:00
Päť rád, ako sa starať o vlasy po štyridsiatke Foto:
Štyridsať plus - to už by ste naozaj starostlivosť o pleť nemali podceňovať.
debata

Nehovoriac, samozrejme, o tom, že aj telo fyzicky starne a či už na tele, alebo na tvári sa prejavujú postupne jednotlivé známky pribúdajúcich rokov. Aj odborníci vám však potvrdia, že príkladná starostlivosť dokáže zvrátiť proces starnutia pokožky tváre aj o niekoľko rokov. Ak ste s tým ešte nezačali, teraz je ten správny čas. Mantra znie nasledovne!

1. Ochrana pred slnkom

Mala by byť súčasťou dennej výbavy. Nebojte sa natrieť tvár vysokým ochranným faktorom. Slnko je síce príjemné a tiež ponúka benefity, na druhej strane však pokožku vysúša, poškodzuje a pridáva jej z dlhodobého hľadiska roky navyše. Krém s ochranným faktorom by ste mali používať vždy ráno a pokiaľ vás čaká pobyt na slnku (aj v rámci cesty na obed), môžete si tvár prestriekať ochranným sprejom. Na jar je vhodné využiť služby denného krému s faktorom do 25. V lete však už odporúčame faktor 30 až 50 a sólo opaľovaciu ochranu.

2. Čistenie bez kompromisov

Nečistoty, maz či upchaté póry – to všetko dokáže pokožke pridať v dlhodobom merítku pár rokov navyše. Veľmi dôležité je teda čistenie. Nemali by ste sa mu vyhýbať ani ráno, ani večer. Kým ráno je pokožka mierne umastená a zanesená zo spánku, postačí čistiaca emulzia, prípadne môžete striedavo pridávať píling. Večer treba tvár, ktorá bola počas dňa nalíčená (ale nielen takú!), odlíčiť. Nepostačí len micerálna voda. Väčšina odborníkov sa zhodne, že dôležité je čistiace mlieko alebo gél. Pleťovou vodou či micerálnou vodou môžete pokožku následne dočistiť.

3. Masáž prospieva

V boji proti veku či vráskam sa osvedčili rozličné masáže tváre. Základom je byť jemná pri dotyku. Masírovať však môžete krúživými pohybmi okolo viečok, úst, pri koreni nosa či na čele a brade. Ideálne je absolvovať masáž na očistenej pokožky (samozrejme, s dôkladne umytými rukami). Následne môžete masírovaciu techniku zopakovať s tým, že už použijete kozmetický prípravok. Napríklad antiageingový krém. Zabezpečíte tak lepší prienik látok do pokožky.

4. Nočná služba

Nájsť si ten správny denný krém na pokožku – to už má väčšina v žien v štyridsiatke zvládnuté. Mnohé však podceňujú účinok nočných prípravkov. Čoraz častejšie sú v ponuke rozličné hydratačné a omladzujúce masky či emulzie, ktoré pôsobia koncentrovane a pokožka s nimi regeneruje a zároveň si udržiava mladistvý vzhľad.

Nočná maska IBUKI Sleeping Mask od Shiseido
Odličovací krémový gél Extraordinary Oil...
Denný krém Biotherm Blue Therapy

Naše tipy:

Odličovací krémový gél Extraordinary Oil L'Oréal Paris – je obohatený o oleje z ruže a mučenky. V jednom kroku čistí a vyživuje pleť, zároveň odstraňuje nečistoty z povrchu, ale tiež z pórov a jemných línií pleti.
Odporúčaná cena: 5,99 eur

Nočná maska IBUKI Sleeping Mask od Shiseido, ktorá obsahuje vitamínové kapsule. Pokožku osviežia, ráno po zobudení je žiarivá a hydratovaná. Maska sa nanáša pred spaním na očistenú pokožku.
Odporúčaná cena: 45 eur

Denný krém Biotherm Blue Therapy určený na suchú pleť má ochranný faktor 15. Popri slnečnej ochrane tiež prospieva v boji proti vráskam, omladzuje pleť a obnovuje kontúry tváre. Zjednotí farbu pleti.
Odporúčaná cena: od 49 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #starostlivosť #štyridsiatka #pleť

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...