Päť vecí, ktoré by mali urobiť ženy s problematickou pleťou

Vyskúšajte niekoľko tipov a uvidíte, ako sa po niekoľkých týždňoch zmení vaša pleť.

08.04.2016 09:00
pleť, pokožka, problém, akné Foto:
Zasa sa prihlásilo o slovo nepríjemné akné?
debata

Kvalitne sa vyspať

Osem hodín spánku potrebuje pleť na to, aby mohla regenerovať. Kvalitný spánok je lepší než najdrahší krém a toto pravidlo uznávajú aj mnohé modelky. Pred odchodom do postele pleť poriadne odlíčte a spálňu vyvetrajte, aby mohla počas noci „dýchať“. Ak máte v byte suchý vzduch, pomôže aj zvlhčovač, vďaka čomu sa pokožka počas noci nedehydratuje.

Obmedziť mliečne výrobky

Veľa pacientov s problematickou pleťou uvádza, že po výraznom obmedzené mliečnych produktov z jedálnička sa ich problém upravil. Podĺa štúdií sa v mlieku nachádza hormón hovädzieho dobytka, ktorý akné zhoršuje, lebo pôsobí podobne ako testosterón.

Prijímať antioxidanty

Brusnice, čučoriedky, jahody, granátové jablko – to sú potraviny bohaté na antioxidanty. Ak ich príjem v strave zvýšite, pokožka sa bude rýchlejšie hojiť, zápalové procesy nebudú také časté.

Častejšie prezliekať posteľnú bielizeň

Na vankúši sa počas noci „zbierajú“ baktérie z vašej pokožky, množia sa. Následne končia na koži, kde narobia problémy. Častejšie prezliekanie bielizne môže pomôcť.

Športovať

Šport rozprúti krv aj lymfatický systém, človek sa potí. To všetko prečisťuje pokožku, vďaka čomu je po športe zdravšia a ružovejšia. Navyše, šport odbúrava stres, ktorý má takisto negatívny dopad na stav pokožky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #akné #stres #mlieko #hormón

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...