Pozor na kokosový olej a bambucké maslo! Ničia vlasy!

Čo spravíte, keď sú vaše vlasy ako slama alebo majú rozštiepené končeky? Presne tak, siahnete po vlasovom oleji alebo bambuckom masle. A to je práve chyba, pretože vymenované ničia vlasy.

01.04.2016 13:00
vlasy, zdravé vlasy Foto:
Krásne vlasy = zdravé končeky. Okrem iného...
debata

Vlasy dusia

Kokosový olej a bambucké maslo môžu byť dobré pre telo, nie však pre vlasy. Vo vlasoch tieto dva zázraky reagujú úplne inak. To si aspoň myslí štylistka z Natural Hair Academy, Aeleise Jana. „Bambucké maslo a kokosový olej vlasy "dusia“. Naše vlasy potrebujú vlhkosť, čiže vodu. Kto však svoje vlasy „spečatí“ olejom alebo maslom, zabráni im, aby absorbovali vodu."

Poriadne zmyť

Tento druh ochrany a odobratie vody spôsobí, že vlasy budú krehké, suché a náchylné na štiepenie. Avšak štylistka hovorí, že sa oleja a masla nemusíme vzdať. Aspoň nie úplne. Kto totiž vlasy intentzívne premyje, tak, že všetok olej a maslo z vlasov odstráni, zabráni tomu, aby vlasy neabsorbovali vlhkosť. Problémom však je, že celkom zmyť olej a maslo je veľmi ťažké.

Jojobový alebo mandľový

Vlasový olej však nemusíte prestať používať. Koniec-koncov ide o starý skrášľovací trik, ktorý sa používa na celom svete a stretáva sa len s pozitívnymi ohlasmi. „Voľte menej výdatné oleje. Budete mať s nimi menej práce pri zmývaní. Dobrým príkladom je jojobový alebo mandľový olej,“ radí Aeleise Jana.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kokosový olej #suché vlasy #mandľový olej #bambucké maslo #vlhkosť

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...