Aj menštruačný cyklus ovplyvňuje kvalitu vlasov

Zrejme ste zaregistrovali, že na vašu periódu reaguje pleť pomerne výrazne. Ale menštruačný cyklus ovplyvňuje aj kvalitu vlasov.

13.03.2016 07:00
Starostlivosť o vlasy by mala byť efektívna. Foto:
Sledujete, ako sa vaše vlasy menia pod vplyvom menštruačného cyklu?
debata

Pred menštruáciou

Počas týždňa pred začiatkom krvácania sa zvýši produkcia testosterónu a klesne produkcia estrogénu. To má za následok vyššiu aktivitu mazových žliaz, vlasy sa začnú rýchlejšie mastiť a nevyzerajú práve ukážkovo. Siahnite preto v tomto období častejšie po suchom šampóne. Odborníci však tvrdia, že práve v tejto časti cyklu je vhodné vlasy farbiť.

Počas menštruácie

Prvé dni menštruácie pre mnohé ženy znamenajú najmä dni únavy. A unavene vyzerajú aj vlasy, najmä pre nižšiu produkciu estrogénu v organizme. Vlasy nevyzerajú zdravo a v tomto období potrebujú zvýšenú starostlivosť, aby ste im pomohli „ožiť“. Žiadané sú práve výživné, hydratačné a vitamínové kúry.

Po menštruácii

Hladina estrogénu sa zvyšuje a produkcia testosterónu ide do úzadia. To znamená, že vlasy začínajú byť vo forme. Menej sa mastia, sú lesklejšie a pružnejšie. Problémy môžu mať ženy, ktoré trápi skôr suchá pokožka hlavy, pretože v tomto období sa tento problém ešte vystupňuje. Vlasy umývajte menej často a doprajte si aj prípravky ošetrujúce a vyživujúce práve vlasovú pokožku.
Šampón na zväčšenie objemu vlasov HairX Boost...
IGORA ROYAL Nude Tones, farba na vlasy/...
+2Batiste, Fragrance Blush, suchý šampón pre...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #zdravá výživa #kvalita #menštruácia

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...