Nedovoľte mastným viečkam pokaziť vám líčenie. Ako na to?

Líčenie viečok je medzi Slovenkami stále populárne. Oči si zvyknú primaľovať nielen na slávnostnejšiu príležitosť, ale aj do práce či na víkendovú prechádzku.

07.03.2016 09:00
Líčenie očných viečok môže ohroziť mastná pokožka. Foto:
Líčenie očných viečok môže ohroziť mastná pokožka.
debata

Mnoho žien, a nielen tých slovenských, však pri líčení očí čelia zásadnému problému – mastným viečkam. Ich zásluhou sa potom aj ten najkvalitnejší očný tieň ukladá v záhyboch, zbiera do drobných hrudiek či vytvára nepekné línie na oku. Nie je nič výnimočné vidieť takéto mejkapové faux pas na tvári mnohých dám. A mnohé ani nevedia, ako s ním bojovať, tak to nechávajú bez povšimnutia.

V tomto prípade by sme však odporučili dbať na to, aby líčenie viečok bolo čo najprecíznejšie. Oči a pery sú totiž prvými kontaktnými bodmi pri styku s inými osobami. Ako teda zabrániť, aby nám viečka neurobili zlú službu po nalíčení?

Základ sa skrýva v pevnom a suchom podklade. Odborníci v tomto smere radia dva základné triky. Jeden, kozmetický, sa volá primer. Už niekoľko rokov sú na trhu prípravky, ktoré tvoria skvelú podkladovú bázu pod mejkap a pomáhajú vyhladiť pleť či eliminovať nedokonalosti. Ako podklad fungujú aj na viečkach. Nanášanie je komplikovanejšie, ale stačí, ak si na koniec malého štetčeka nanesiete drobnú kvapôčku primeru z tuby a rozotriete na viečku.

Ešte pred samotným primerom je však dobré podľa viacerých vizážistov mastné viečko „vysušiť“. A tu pomôže detský púder. Nanášajte ho po tom, ako ste sa ráno umyli a zhruba pár minút po tom, ako ste si naniesli patričné ošetrujúce prípravky (očný krém, sérum, denný krém).

Bruškom prsta vklepte jemné množstvo na priestor viečka a ťahajte až k nadočnicovému oblúku. Pozor, aby ste nevytvorili výrazný farebný rozdiel. Púder dobre vklepte. Následne naneste už spomenutý primer a potom môžete líčiť. Ak ste doposiaľ bojovali s hrudkami očného tieňa, alebo rozmazanými farbami na viečkach, uvidíte, že tým bude koniec…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #líčenie #oči #faux pas #viečka #mastná pleť

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...