Jas, nahá krása či ležérnosť: Toto je 12 najkrajších oscarových hviezd

Oscarový galavečer patrí medzi najsledovanejšie akcie vôbec. Dámy, ktoré sa na ňom objavia, žiaria a snažia sa uchvátiť.

01.03.2016 07:00
debata
Nádherná bola v oscarový večer herečka Margot...
Britka Daisy Ridley má bezchybnú svetlú pleť,...
+9Kolumbijská diva Sofia Vergara vie, čo jej...

V prípade úpravy na jedno z najslávnejších podujatí filmového sveta sa však prekvapivo k slovu nedostáva prehnaná zdobnosť či zbytočne silné líčenie. A určite to je aj dobre. Rafinované úpravy vlasov, ležérne drdoly či copy, alebo nahé líčenie. To všetko sa dalo vidieť aj na červenom koberci 88. ročníka cien Americkej filmovej akadémie. A my sme vybrali dvanásť dám, ktorých podoba stojí za inšpiráciu!

Margot Robbie

zväčšiť Nádherná bola v oscarový večer herečka Margot... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Margot Robbie Nádherná bola v oscarový večer herečka Margot Robbie. K zlatým šatám, ktoré samy osebe výrazne pútali pozornosť, volil jej vizážista veľmi uvoľnené líčenie. Pleť bola rozjasnená, s jemným dotykom bronzera a vyvolávala dojem akoby slnkom pobozkanej zdravej pokožky. Podobne fungoval aj účes, ktorým boli vlastne len vlasy ležérne rozčesané na stredovú cestičku a lemujúce tvár. Rúž bol telový, v očiach dominovali mihalnice.

Alicia Vikander

zväčšiť Víťazka kategórie Najlepšia herečka vo... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Alicia Vikander Víťazka kategórie Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe, Švédka Alicia Vikander, vyzerala ako dievčatko. Aj vďaka úprave. Dvadsaťosemročná kráska si nechala pleť zjednotiť mejkapom s rozjasňujúcim účinkom a bronzovými čiastočkami. Pery zostali len hydratované a natreté prirodzenoým tónom rúžu. Na očiach dominovali predovšetkým riasy. Aj účes sa niesol v ležérnej a uvoľnenej atmosfére denného looku, ktorý zaujímavo kontrastoval s pompéznymi šatami z dielne Louis Vuitton.

Daisy Ridley

zväčšiť Britka Daisy Ridley má bezchybnú svetlú pleť,... Foto: SITA/AP, Dan Steinberg
Daisy Ridley Britka Daisy Ridley má bezchybnú svetlú pleť, ktorá však nepostráda jas a žiarivosť. Práve na nich stavalo aj líčenie na oscarovú noc, pričom viečka herečke nalíčili v strieborno-sivých tónoch, aby tak vytvorili kompozíciu v súvislosti so šatami Chanel Couture. Zaujímavý bol aj účes s niekoľkými rafinovanými drdolmi.

Olivia Munn

zväčšiť Krásny súzvuk s farbou šiat vytvorilo líčenie... Foto: Reuters, LUCY NICHOLSON
Olivia Munn Krásny súzvuk s farbou šiat vytvorilo líčenie herečky Olivie Munnovej, ktorá dorazila na ceremoniál v oranžovom modeli od Stelly McCartneyovej. Vizážistka jej takmer identický farebný tón naniesla na pery a zvyšok líčenia ponechala veľmi jemný a nahý. S výnimkou výraznejších rias. Úprava vlasov bola decentná, čierne kadere rozdelené na stredovú cestičku vzadu zopnuté do nežného drdolu.

Olivia Wilde

zväčšiť Trochu zbytočnou ozdobou sa zdal byť v prípade... Foto: Reuters, LUCY NICHOLSON
Olivie Wilde Trochu zbytočnou ozdobou sa zdal byť v prípade herečky Olivie Wildeovej perličkový obojok okolo krku. Jej úprava vlasov a vizáž však pôsobila veľmi príťažlivo, jemne étericky a s romantickým nádychom. Wildeovej účes tvoril cop zapletený z vrchnej časti ofiny a ťahajúci sa okolo línie hlavy smerom vzad. Oči zdobila výrazná čierna linka, zvyšok viečok pôsobil skôr telovo, len jemne rozjasnený. Pery zostali v prirodzenom púdrovom tóne.

Naomi Watts

zväčšiť Herečka Naomi Watts sa nikdy nehanbila za... Foto: Reuters, ADREES LATIF
Naomi Watts Herečka Naomi Watts sa nikdy nehanbila za vrásky a možno aj táto jej prirodzenosť z nej pravidelne robí najkrajšiu ženu červených kobercov. V róbe Armani Privé modrofialovej farby žiarila, krásny kontrast s touto farebnou kombináciou tvoril karmínový rúž na perách, ktoré tvári dominovali. Watts si už tradične nechala líčiť oči veľmi jemne. Dominantou boli ukážkové mihalnice.

Sofia Vergara

zväčšiť Kolumbijská diva Sofia Vergara vie, čo jej... Foto: SITA/AP, Dan Steinberg
Sofia Vergara Kolumbijská diva Sofia Vergara vie, čo jej pristane. Elegancia, zvodnosť, krásne a plné pery s výrazným dotykom farby. A presne taká bola aj jej oscarová úprava, keď sa Vergara objavila na červenom koberci s malinovými perami vo vysokom lesku. Jej oči boli tentoraz nalíčené jemnejšie, nechýbala však linka na prehĺbenie pohľadu a silná maskara. Účes bol decentnejší než na aký sme v prípade Vergary zvyknutý.

Saoirse Ronan

zväčšiť Mladá herečka Saoirse Ronan má ešte stále... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Saoirse Ronan Mladá herečka Saoirse Ronan má ešte stále trošku problematickú pleť a tak bolo základom jej zjednotenie. To sa podarilo pomocou matnejšieho mejkapu s ružovým nádychom. Dominantou líčenia sa stali oči, ktoré boli upravené dymovo a dodávali mladej dáme trochu rokov aj zvodnosti. Príťažlivý bol účes z jemne zvlnených vĺn, ktoré nedbalo lemovali tvár po stranách.

Charlize Theron

zväčšiť Štyridsiatnička Charlize Theron patrila už... Foto: SITA/AP, Matt Sayles
Charlize Theron Štyridsiatnička Charlize Theron patrila už tradične k divám na červenom koberci. Jej očiam dominovalo líčenie v čokoládovom odtieni kombinovanom s ružovou farbou. Ne perách jej vizážista ponechal prirodzený a jemnejší ružový tón. Účes s výraznou vlnou lemujúcou polovicu tváre a ulízanými prameňmi vlasov vzadu do drdolu bol veľmi efektný.

Jennifer Lawrence

zväčšiť Plavý bob herečky Jennifer Lawrenceovej sa stal... Foto: Reuters, ADREES LATIF
Jennifer Lawrence Plavý bob herečky Jennifer Lawrenceovej sa stal jedným z výnimočných účesov 88. ročníka Oscarov. Až platinový odtieň vlasov dominoval pôvabu tejto dámy, ktorá líčenie volila v nežnom a dievčenskom vyznení. So zjednotenou a rozjasnenou pokožkou a výraznejšími očami.

Rooney Mara

zväčšiť Už tradične stavila na goticky look, v ktorom... Foto: Reuters, DANNY MOLOSHOK
Rooney Mara Už tradične stavila na goticky look, v ktorom tvorí ostrý kontrast bledá dokonalá pleť a havranie kadere vyčesané do účesu akejsi modernej amazonky. Herečka Rooney Mara sa na Oscaroch predviedla s líčením očí v sivo-fialovom odtieni, pričom k nim jej pridala vizážistka Kate Lee výrazné tehlovočervené pery. Nechýbalo dokonalo upravené hustejšie obočie a tiež maskara na mihalniciach.

Rachel McAdams

zväčšiť Ďalší z nesmierne prirodzených a zbytočnou... Foto: Reuters, DANNY MOLOSHOK
Rachel McAdams Ďalší z nesmierne prirodzených a zbytočnou zdobnosťou nezaťažených lookov predviedla herečka Rachel McAdams. Blondínka si nechala vlasy sčesať okolo hlavy cez šikmú cestičku, pričom v kaderiach tak vynikli svetlejšie pramienky. Viečka boli nalíčené strieborným metalickým tieňom v kombinácii s nádychom fialovej a sivej. Na perách použila vizážistka príťažlivý ružový odtieň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #krása #líčenie #inšpirácia #pôvab #look #Oscar 2016

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....