Mix športových a bohémskych prvkov v šatníku: Jar môže byť aj takáto!

Pravidelne dvakrát ročne prinášame na stránke Žena.pravda.sk prehľad nových kolekcií známych značiek a najmä prehľad trendov, ktoré sa stali základným kameňom jednotlivých kolekcií.

16.02.2016 11:00
debata
Popri ľahkých a padavých kúskoch sa objavujú... Foto: archív značky H&M
H&M - lookbook - jar-leto 2016 Popri ľahkých a padavých kúskoch sa objavujú ťažšie a masívnejšie vesty so zdôraznenými vreckami či skrátené bundičky. Objavuje sa vrstvenie, ktorého vizuálnu údernosť umocňujú ešte vzory. Tričká s dlhými rukávmi doplnia tunikové topy alebo kaftany.

Inšpirácie v podobe záberov z lookbooku vás možno nasmerujú aj k tomu, ako kombinovať farebnosť či strihy, aby ste aj v nasledujúcej sezóne zostali trendy. Ďalším z prezentovaných lookbookov je prémiová línia Studio švédskej značky H&M.

Kľúčové strihy a inšpirácia

Dobrodruh, moderná nomádka – žena, ktorá miluje komfort, ale aj originalitu a ktorá neustále spoznáva nové horizonty – bola základnou inšpiráciou pre kolekciu, ktorá príde v limitovanej edícii do obchodov po celom svete. Švédska značka stavila na uvoľnené strihy, v ktorých sa objavujú tunikové topy, voľné a do áčka sa rozširujúce blúzky, kabátiky či odľahčené parky.

Výrazná etnická inšpirácia sa dá nájsť vo...
Švédska odevná značka vníma svoju zákazníčku...
+15Nechýbajú ani prúžky – no nie v tradičnej...

Jedným z kľúčových kúskov leta budú maxišaty – v kolekcii Studio nadobúdajú podobu voľných a postupne sa rozširujúcich modelov, ktoré sú často schytené v páse len gumičkou alebo opaskom. Ramienka sú bikinové a okolo krku či špagetové, čím sa vytvára prvok odľahčenosti. Nechýba však ani prvok motorkárskej estetiky v podobe úzkych džínov so zipsom na lýtkach alebo športové prvky v podobe legíns, vest alebo bundičiek s kapucňou, ktoréých tvar sa dá prispôsobovať pomocou šnúrok.

Materiály a štruktúry

Základom kolekcie na teplejšiu časť roka je bavlna, ale tiež hodváb, alebo tzv. tencel, ktorý je schopný vytvárať zaujímavé formy a priestor pre vzory. Nechýbajú ani pleteniny či ľanové zmesi, ktoré sa objavujú v podobe celých kusov odevu, alebo farebných a vzorovaných lemov na topoch, nohaviciach či vestách. Objem jednotlivým kúskom dodávajú už spomenuté grafické vzory, ale tiež napríklad výšivky s flitrami.

Farebnosť a vzory

Výrazná etnická inšpirácia sa dá nájsť vo farebnosti a vzoroch tohtoročnej kolekcie Studio na jar a leto 2016. Popri machovej zelenej či tehlovej a okrovej sa v kolekcii objavujú aj tóny oranžovej, tmavomodrej alebo rozličné tóny žltej – od intenzívnych až po akoby slnkom vyblednuté tóny. Táto nálada sa objavuje na mnohých kusoch z kolekcie, pričom vytvára akúsi alternatívu k tradičnejšej a viac používanej batike. Tu sa kombinovaním farieb na tenceli vytvárajú plastické vzory, ktoré svojou farebnosťou určite zaujmú. Nechýbajú ani prúžky – no nie v tradičnej dvojkombinácii, ale omnoho bohatších, farebnejších a na hrúbku rozmanitých potlačiach.

Výrazná etnická inšpirácia sa dá nájsť vo... Foto: archív značky H&M
H&M Studio - lookbook - jar-leto 2016 Výrazná etnická inšpirácia sa dá nájsť vo farebnosti a vzoroch tohtoročnej kolekcie Studio na jar a leto 2016.

Kombinovanie

Jednotlivé prvky kolekcie je možno kombinovať naozaj rozmanitým a originálnym spôsobom. Švédska odevná značka vníma svoju zákazníčku ako ženu ochotnú experimentovať a nenútene miešať vzory, farby či štruktúry do prekvapivých mixov. Popri ľahkých a padavých kúskoch sa objavujú ťažšie a masívnejšie vesty so zdôraznenými vreckami či skrátené bundičky. Objavuje sa vrstvenie, ktorého vizuálnu údernosť umocňujú ešte vzory. Tričká s dlhými rukávmi doplnia tunikové topy alebo kaftany.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #inšpirácia #lookbook #H&M Studio #jar-leto 2016

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...