Na jar sa vyzbrojte denimom. O slovo sa hlási aj etno - africké!

Pravidelne dvakrát ročne prinášame na stránke Žena.pravda.sk prehľad nových kolekcií známych značiek a najmä prehľad trendov, ktoré sa stali základným kameňom jednotlivých kolekcií.

11.02.2016 07:00
debata
Záber z lookbooku Sisley na jar-leto 2016. Foto: archív značky Sisley
Sisley - lookbook - jar-leto 2016 Záber z lookbooku Sisley na jar-leto 2016.

Inšpirácie v podobe záberov z lookbooku vás možno nasmerujú aj k tomu, ako kombinovať farebnosť či strihy, aby ste aj v nasledujúcej sezóne zostali trendy. Ďalším z prezentovaných lookbookov je ten od talianskej značky Sisley.

Kľúčové strihy a inšpirácia

Móda pre mladú a aktívnu mestskú ženu je základom kolekcie značky Sisley na jar a leto 2016. Strihy sú uvoľnené, no zároveň sexi – nohavice zdôrazňujú siluetu, saká jemne zvýrazňujú plecia a ležérne voľné blúzky a topy nedbalo zapásané v nohaviciach či sukniach pridávajú ešte na dojme mladistvosti a komfortu. Inšpirácia sa mieša z jednotlivých dekád. Nezaprie sa estetika šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov, ale v modernejšom šate. Hranaté strihy búnd či kabátikov pripomínajú prelom 80-tych a 90-tych rokov.

Záber z lookbooku Sisley na jar-leto 2016.
Stále populárne motívy flóry a fauny si tiež...
+21Stále populárne motívy flóry a fauny si tiež...

Materiály a štruktúry

Vzhľadom na fakt, že sezóna jar a leto je o teplejšom počasí, vzdušnosti, komforte a pocite príjemnosti, odráža sa to aj v materiáloch. Popri bavlne a ľahkých syntetických materiáloch nechýba ani zmes ľanová, prípadne čipka či imitácia šifónu, alebo hodvábne zmesi. Štruktúry materiálov sa stavajú skôr na plastickosti vzorov, ktoré im dodávajú akoby 3D efekt, ale nechýba už minulú sezónu dominantné plisé či napríklad ľahšie úplety. Objavuje sa tiež vybíjanie a kovové detaily. Už tradične je jednou z dominánt kolekcie aj denim – jeho sila v celosvetových trendoch sa prenáša do kúskov, ktoré vyskladajú kompletnú garderóbu – teda od šiat, cez nohavice, košele až po bundy či variácie na kabáty. Stále populárnejšia „teplákovina“ sa prepracovala dokonca do dennej garderóby.

Farebnosť a vzory

Bohatá plejáda vzorov a farieb je charakteristická pre taliansku značku už niekoľko sezón. Základom sa stali tóny modrej, machovej zelenej, kaki či hnedej, ku ktorým sa pridáva aj horčicová, alebo červená. Nehodno zabúdať na monochromatický kontrast čiernobielej farebnosti, ktorá sa najčastejšie objavuje v podobe prúžkov. Popri nich však nechýba ani geometrická grafika či abstraktnejšie vzory, ktoré sa nevyhýbajú ani takým kľúčovým kúskom ako sú kabáty a nohavice. Stále populárne motívy flóry a fauny si tiež našli miesto v novej kolekcii. Pozorovateľná je veľká inšpirácia africkým folklórom, ktorú predviedla už značka Valentino. Etnické vzory na vestách, maxisukniach či topoch ju naplno pripomínajú.

Záber z lookbooku Sisley na jar a leto 2016. Foto: archív značky Sisley
Sisley - lookbook - jar-leto 2016 Záber z lookbooku Sisley na jar a leto 2016.

Kombinovanie

Kontrasty, či stávka na monochromatickú údernosť – aj tak sa dajú kombinovať kúsky talianskej značky Sisley. Dominancia čiernej a bielej sa mieša v rozličných vzoroch od hlavy po päty. Potom sú tu zemitejšie a striedmejšie mixy v odtieňoch hnedej, karamelovej, horčicovej a army zelenej. Voľnejšie, akoby turecké nohavice, sa kombinujú so skrátenými sakami bez zapínania či vestami pod zadok. Predĺžené úpletové kabátiky tvoria zaujímavý sprievod k rozšíreným kulotom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trend #vzor #inšpirácia #materiál #Sisley #lookbook #značka #kombinovanie #jar-leto 2016

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...