Valentín plný vášne: Šesť vôní, ktoré rozpália partnera aj vás!

Vôňa oddávna patrí medzi najerotickejšie elementy ľudského bytia. Jednotlivé zložky parfumov či vonné oleje dokážu uvoľniť, rozdráždiť, ba dokonca zvýšiť šance na orgazmus.

10.02.2016 12:00
Zmyselné vône hrali odjakživa rolu pri zvádzaní. Foto:
Zmyselné vône hrali odjakživa rolu pri zvádzaní.
debata (1)

Vedeli ste, že napríklad ružu používali už pred stáročiami v podobe vonného oleja pred milovaním. Ženy si ju natierali za uši, k spánkom, ale aj na zápästia či krk. Podobne eroticky už stáročia funguje vanilka či jazmín. Takže, milé dámy, tohtoročný Valentín by mohol byť voňavý. A erotický. Napríklad aj takto…

Vanilka

Je jednou z najerotickejších vôní. Prináša uvoľnenie, ale aj pocit eufórie a v intímnych chvíľach dokáže partnerov uvoľniť a naladiť na nežné dotyky, bozky a milovanie.

Vyskúšajte:
Úplnou novinkou je parfum Poison Girl z dielne značky Dior. Ide o novú verziu ikonickej línie Hypnotic Poison, pričom vanilka je jednou z hlavných zložiek. Okrem nej sa v parfume nachádza aj afrodiziákalne santalové drevo, vôňa mandlí či damašskej ruže a fazúľ tonka.

Ruža

Odnepamäti je ruža považovaná za kvet vášne, lásky, fyzickej blízkosti. Už pred stáročiami sa ružový olej používal ako parfém, pričom ženy verili, že s pomocou tejto vône zvedú muža a budú pre neho príťažlivejšie.

Vyskúšajte:
Vôňa Prada Infusion de Rose obsahuje nóty tureckej a bulharskej ruže, ktoré sa miešajú s mandarínkou a mätou – mimochodom tiež považovanou za afrodiziakálnu.

Santalové drevo

Hovorí sa, že vôňa santalového dreva dokáže privodiť ženám viac orgazmov. S vôňou santalového dreva a všeobecne s drevitými vôňami sa pracuje pre masážach a v Indii sa hovorí, že táto vôňa otvára druhú čakru, ktorá je spojená so sexualitou.

Vyskúšajte:
Dokonalou vôňou santalového dreva je Original Santal z dielne značky Creed. Hoci bol uvedený na trh ako pánsky parfum, od začiatku ho používali obe pohlavia. Okrem santalového dreva obsahuje aj erotickú vôňu škorice, koriander či nóty levandule, rozmarínu a zázvoru.

Poison Girl z dielne značky Dior
Marni Spice
+3Acqua di Gioia z dielne Giorgio Armani

Jazmín

Podľa viacerých odborníkov ide o najsenzuálnejšiu prírodnú vôňu a jej erotické účinky sa využívali už pred stáročiami. Jazmín vonia omamne a uvoľňuje napätie, zvyšuje vzrušivosť.

Vyskúšajte:
Novinka Black Opium Eau de toilette od Yves Saint Laurent obsahuje nóty jazmínu, hoci jej základ tvoria ovocné tóny čiernej ríbezle kombinovanú s hruškou. Práve jazmín, káva a pomarančový kvet však vytvárajú srdce tejto omamnej vône.

Mäta

Je známa ako vôňa, ktorá zlepšuje náladu a uľavuje od napätia či bolesti. Tiež sa hovorí, že môže privodiť ženám viac orgazmov.

Vyskúšajte:
Vôňa Acqua di Gioia z dielne Giorgio Armani je na trhu už niekoľko rokov. Jej prírodné tóny, v ktorých sa kombinujú citrusy so sviežou a príťažlivou vôňou čerstvo rozdrvených mätových lístkov však dokáže osloviť aj dnes. Vo vôni sa tiež objavujú nóty jazmínu, ružového korenia či cédra.

Čierne korenie

Vôňa čierneho korenia rozširuje cievy a zvyšuje citlivosť pri dotykoch. Prináša pocit väčšej eufórie a fyzického vzrušenia.

Vyskúšajte:
Vôňa Marni Spice kombinuje tóny čierneho a ružového korenia, ku ktorému sa pridáva aromatický kardamon či zázvor. Korenistý tón vône vyvažujú výťažky z ruží, nechýba ani jazmín či škorica – všetko zložky, ktoré sú považované za mimoriadne erotické vône.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vôňa #parfum #erotika #afrodiziakum #Valentín

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...