Obrazom: Móda sezóny vzdáva poctu prúžkom aj tónom ružovej

Pravidelne dvakrát ročne prinášame na stránke Žena.pravda.sk prehľad nových kolekcií známych značiek a najmä prehľad trendov, ktoré sa stali základným kameňom jednotlivých kolekcií.

05.02.2016 07:00
debata
Ukážka z lookbooku na jar a leto 2016. Foto: archív značky F&F
F&F - jar-leto 2016 - lookbook Ukážka z lookbooku na jar a leto 2016.

Inšpirácie v podobe záberov z lookbooku vás možno nasmerujú aj k tomu, ako kombinovať farebnosť či strihy, aby ste aj v nasledujúcej sezóne zostali trendy. Ďalším z prezentovaných lookbookov je ten od britskej značky F&F.

Kľúčové strihy a inšpirácia

Uvoľnenosť módy z prímorských letovísk sa premietla do kolekcie, ktorá priam láka k tomu, aby ste v nej zamierili na prechádzku po lide či do slnkom zaliateho parku. Ženy určite ocenia komfort tubových a tunikových strihov šiat či áčkové sukne alebo rozšírené kuloty, ktoré v sebe nesú ešte zvyšky inšpirácie estetikou 70-tych rokov. V kolekcii majú silné zastúpenie šortky, ktoré siahajú tesne pod zadok, prípadne môžu končiť v polovici stehien.

Zo vzorov jednoznačne dominujú prúžky. Nejde...
Ženy určite ocenia komfort tubových a...
+11Zo vzorov jednoznačne dominujú prúžky. Nejde...

Materiály a štruktúry

Na jednej strane absolútna pocta prirodzenosti a prírode v podobe bavlny a ľanu či ľanových zmesí, no tiež zmesové materiály, alebo syntetická čipka sa objavujú v kolekcii určenej na teplejšiu časť roka. Štruktúra materiálov je jednoduchá, hladká a jemná, ale v prípade spomenutých ľanových materiálov sa objavuje akoby pocit jemne neopracovanej látky. Nechýba efekt plisovania, ktorý dodáva jednotlivým odevom nový, hravejší rozmer – funguje efektne napríklad na širokých nohaviciach.

Farebnosť a vzory

Odtiene modrej farby sa túto sezónu stali jednou z kľúčových farebných paliet sezóny. Reč pritom nie je len o denime, ktorý môže byť temný, svetlejší, spraný či kolorovaný. V kolekcii F&F na jar a leto 2016 má silné zastúpenie aj ružová. Objavuje sa v jemných pastelových formách, ale aj intenzívnejších a pop-artovejších sýtych odtieňoch. Zo vzorov jednoznačne dominujú prúžky. Nejde však o klasiku, ale o akýsi pokus o dekonštrukciu pruhovaného vzoru, ku ktorej často dochádza v rámci strihu či spájania pruhov vodorovne a zvislo, ale tiež v rámci striedania hrúbky jednotlivých prúžkov vo vzore. Objavujú sa aj kvetinové motívy.

V kolekcii F&F na jar a leto 2016 má... Foto: archív značky F&F
F&F - jar-leto 2016 - lookbook V kolekcii F&F na jar a leto 2016 má silné zastúpenie aj ružová. Objavuje sa v jemných pastelových formách, ale aj intenzívnejších a pop-artovejších sýtych odtieňoch.

Kombinovanie

Ženská móda smeruje k čoraz väčšej komfortnosti a akejsi odľahčenosti. A to sa premieta aj do kombinovania jednotlivých kusov odevu či mixovania materiálov a štruktúr. Široké kuloty sa môžu kombinovať s tunikovými košeľami, šortkám svedčí voľnejšia blúzka s nadýchanými rukávmi, ale tiež odľahčené padavé sako. Pre chladnejšie večery sú určené variácie na motorkárske bundičky z umelej kože či odľahčených zmesových materiálov imitujúcich dezén semišu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #inšpirácia #lookbook #F&F #ružová #pruhované vzory #jar-leto 2016 #prúžky

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...