Darčekové tipy z redakcie Pravdy: Inšpirujte sa pri nákupoch s nami

Ošiaľ kupovania darčekov v týchto dňoch vrcholí. Ale niekedy postačí aj zážitok či napríklad dar, ktorý nemusíte nájsť zabalený pod stromčekom.

16.12.2015 07:00
Vybrať správny darček rozhodne nie je jednoduché. Foto:
Ešte stále nemáte darčeky? Možno vás inšpirujú tipy od redakcie Pravdy.
debata

Aj také inšpirácie ponúkajú redaktori denníka Pravda a Pravda.sk. Pripravili sme pre vás tipy na tohtoročné nákupy. Možno vás inšpirujeme.

Dorota Hudecová, reportérka príloh denníka Pravda
Snažíme sa dávať si praktické darčeky, ktoré navyše aj potešia. A keďže sme lyžiarska rodina, darčekom sú zvyčajne dve lyžovačky. Jednu darujem ja manželovi a druhú on mne. Už je takmer pravidlom aj to, že si každý z nás pod stromčekom nájde svoj obľúbený parfém. Syn navyše dostane aj turistické topánky, keďže tie súčasné si svoje už odžili. A keďže tento rok bol v našej rodine výnimočný tým, že moji rodičia oslávili 50. výročie sobáša, pripravili sme im fotoalbum, ktorý tie krásne roky zachytáva. Môj svokor zas obľubuje kvalitné športové oblečenie, ktoré si ako penzista sám nekúpi, výberom darčeka sa trápiť nemusíme. Vždy vie, čo potrebuje a Ježiško mu to prinesie. A, samozrejme, všetko istia darčekové poukážky, vďaka ktorým si každý vyberie to, po čom túži.

Obal na iphone od Retart. Vizuál Martin Lacko.
Veronika Šikulová: Medzerový plod, Slovart,...
+6Peter May: Výnimoční ľudia

Bianka Stuppacherová, vedúca mesačnej prílohy DOBRÉ ZDRAVIE
Musím povedať, že ako zdravotnícku redaktorku ma dostala retro lekárnička – plechová škatuľa s pin up dievčatami s teplomerom v jednej a táckou obvínadiel v druhej ruke. Vnútri sa ukrývajú prostriedky pre domáce ošetrenie drobných poranení a nechýba „pádu odolný“ teplomer Thermoval. Digitálny, prirodzene, iné sa už dávno predávať ani nesmú. Retro lekárničku v limitovanej edícii kúpite v dobrých lekárňach, stojí okolo 15 eur.
Čo môžem osobne odporučiť pre čitateľky vo veku 40+, je „žehlička na tvár“ Novaroyal. Ide o prístroj na princípe ionoforézy, s pomocou ktorého si môžete zažehliť do pokožky anti-agingové substancie vo vysokej koncentrácii. Priamo v škatuľke prístroja sú na úvodné odskúšanie priložené dve 6 ml ampulky s prípravkom vypínajúcim pleť. Obsah si nanesiete na tvár, krk či dekolt a následne 3–4 minúty „žehlíte“. A okrem tohto má výrobca v ponuke aj rôzne celkom príjemné krémiky, jeden aj s účinnou látkou, ktorá je technologickou kópiou hadieho jedu. Páči sa mi, že vzhľadom na exkluzivitu tejto kozmetiky majú veľmi prijateľné ceny.

Lenka Buchláková, ekonomická redaktorka
Tento rok som stavila na darčeky vlastnej výroby v kombinácii s darčekmi z obchodov. Vyrábam vázičky, svietniky, ale aj vianočné vence. Robím ich s láskou- aj keď sa mi nie vždy vydaria, rodinu a priateľov vždy potešia, nakoľko keď je darček venovaný od srdca, nedostatky sa prehliadnu. Mojej mame tradične každý rok kupujem kabelku, otcovi svetre a košele. Starým rodičom už tretí rok po sebe predplácam Pravdu. Bratovi je vyberať darček ťažšie, no nakoniec vždy zvolím alternatívu ako pri otcovi- oblečením nikdy nič nepokazím. Zvyknem kupovať aj spoločný darček pre rodinu- minulý rok to bola spoločenská hra Scrabble. Na chladné decembrové dni je to fajn zábava."

Nikola Bučeková, redaktorka domáceho spravodajstva
Zvykla som pred Vianocami kúpiť lístky do divadla a zorganizovať spoločné stretnutie. Lístky dostali moji blízki ako predčasný vianočný darček a vždy to malo veľký úspech. Okrem toho, že je to milé a relatívne finančne nenákladné, strávite so svojimi najbližšími príjemný večer, zabavíte sa a čo je pre mňa najdôležitejšie- spoločné zážitky sú na nezaplatenie!

Helena Dvořáková, reportérka prílohy Pravda Magazín
Už som raz kamarátke darovala knižku Veroniky Šikulovej Medzerový plod a darček sa osvedčil. Myslím, že táto autorka osloví čitateľov rôzneho veku aj vkusu – je vtipná a píše o veciach, ktoré prežíva každý z nás. Je to kniha síce o smrti, ale – tá smrť je plná života. Medzerový plod má navyše krásnu obálku a kto knižku vybalí pod vianočným stromčekom, bude mať radosť aj z obrázku. Za Medzerový plod dostala Šikulová literárnu cenu Anasoft litera 2015, čiže – nie je to žiadna „mačka vo vreci“.

Roberta Tóthová, redaktorka rubriky Kultúra
Ak chcete potešiť filmového pôžitkára, zárukou je nezávislý anglický magazín o filme Little White Lies. Aktuálne číslo zaostrilo na drámu Carol a nesie sa vo vianočnom duchu. Okrem recenzií, rozhovorov a najčerstvejších informácií z diania v kinematografickom vesmíre má časopis neodolateľný dizajn. Kúpiť aj predplatiť si ho viete na internetovej stránke www.lwlies.com.
Originálnym darčekom môže byť aj obal na iPhone. Oplatí sa siahnuť po tých, ktoré si v spolupráci so slovenskými a českými umelcami pripravila značka Retart. Vďaka nim si môžete ozdobiť mobil dielkom od animátorky Alice Gurínovej, maliara Borisa Sirku, ilustrátora Martina Lacka a ďalších piatich výtvarníkov. Dostupné sú na stránke www.retart.sk
Pre cestovateľov, ale aj tých, ktorí radi snívajú s prstom na mape je vtipným a štýlovým darčekom glóbus od Suck UK. Vyrobený je z korku a s pomocou špendlíkov si na ňom môžete vyskladať vlastnú trasu. Je len na vás, či si zaznamenáte krajiny prebádané, alebo tie, do ktorých by ste sa radi vybrali.

Zdeno Gáfrik, redaktor portálov Žena.pravda.sk a Koktail.pravda.sk
Kniha detektívneho žánru poslúži počas voľných dní cez sviatky a začítať sa do nej môže každý už po štedrovečernej večeri. Môj tip je Škót Peter May a čokoľvek od neho – verte, že nesklame. Kamarátov a fanúšikov hudby môžete potešiť napríklad aj predplatným na hudobnú streamovaciu službu – ja osobne som fanúšik Spotify, ale možností na výber je oveľa viac.
Čo sa kozmetiky týka, darúvam ju často a rád darujem to, čo mám sám odskúšané a čo ma oslovilo. Osobne by som rozhodne odporučil líniu pleťovej kozmetiky proti starnutiu Youth Xtend od Artistry. V prípade praktických prípravkov do zimného počasia zase maslá na pery Labello (prekonali aj môj obľúbený balzam Kiehl's) a krém na ruky Vichy Hand & Nail.
Pred Vianocami sa vyplatí prebehnúť aj ponuku zľavových portálov – možno nájdete nejaký predĺžený víkendový pobyt za dobrú cenu spojený s relaxom, ktorý ocenia vaši rodičia, starí rodičia, alebo aj manžel, ktorého s ním prekvapíte pod stromčekom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #Vianoce #darček #redakcia #inšpirácia #tipy #redaktori

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...