Pár kíl a centimetrov navyše? Pozrite sa, ako štýlovo sa dá obliecť!

Ani vám príroda nenadelila vysokú a superštíhlu figúru? Zúfať by ste rozhodne nemali. Krivky a tvary sú krásna vec a muži sú z nich väčšinou nadšení viac ako z vyziabnutých proporcií.

30.11.2015 07:00
debata

Občas vás možno zamrzí, že si v obchode nemôžete na seba kúpiť všetko, po čom by ste túžili, ale vedzte, že to nemôže asi nikto z nás. Sústreďte sa na to, čo je krásne a pozdvihnite to. Napríklad nasledovným spôsobom.

Nohavicový overal

Plnšie tvary ženy často vedú k tomu, aby sa odievali do neforemných tvarov a dĺžok. Ale čo tak vyskúšať nohavicový overal. Látka bude síce voľnejšia, ale definíciu figúru zabezpečí prepásanie v drieku. Čierna farba opticky figúru zoštíhli, rovnako ako spomenuté prepásanie v podobe výrazného šnúrového opasku. Je dobré tiež definovať dekolt. Jemné véčko ozdobené lemom z čipky pôsobí nežne a opticky vám lichotí. Model môžete skúsiť vo vyhotovení bez rukávov, alebo s voľnejšími dlhými rukávmi. Ideálne je doplniť takýto overal voľnejším kabátom v dĺžke po kolená, napríklad s posunutou líniou pliec. Nezabudnite na podpätky.

Nohavicový overal je jednou zo skvelých... Foto: MANGO
ako obliecť plnšie krivky - kilá - figúra Nohavicový overal je jednou zo skvelých alternatív odevu pre plnšie dámy. Model na snímke Violeta by Mango.

Nežná blúzka

Ženy s výraznejším dekoltom alebo ramenami sa obávajú nosiť čokoľvek odhaľujúce. Cestou však je rafinovanosť, ktorú dokážete zužitkovať v pracovnej garderóbe, ale aj vo voľnom čase. Voľte rovno strihané dlhšie blúzky. Nemusíte sa obávať priehľadného materiálu s výšivkou, ak sa zabezpečíte topom na ramienka pod blúzkou. Namiesto veľkých výkrojov dekoltu voľte skôr lodičkový oblý výstrih tielka. Priehľadný materiál by mal mať výraznejší vzor. Túto kombináciu môžete doplniť nohavicami jemne rozšírenými v drieku, ktorým opäť pomôže definovať postavu prepásanie. Smerom nadol sa zužujúci strih siluetu opticky predĺži. Podpätky opäť svoje dielo dokončia.

Nežná a romantická voľba. Model na snímke... Foto: PRShots.com
ako obliecť plnšie krivky - kilá - figúra Nežná a romantická voľba. Model na snímke Studio 8.

Džínsy

V šatníku žien s plnšími stehnami a zadočkom často celkom absentujú. Džínsovina pritom dokáže opticky figúre veľmi lichotiť a nehovoriac o tom, že samotný mladistvý šmrnc, ktorý v sebe ukrýva, vám kilá navyše vyvažuje. Nebojte sa elastických džínsov, napríklad ozdobených všitým pruhom, akoby falošným lampasom, ktorý opäť postavu opticky predlžuje. Doplniť môžete napríklad koženou bundou – namiesto obľúbenej motorkárskej verzie však stavte skôr na predĺženú variáciu – napríklad kožené sako, alebo kabátik.

Ani keď máte kilá nevyše, nemali by ste sa... Foto: MANGO
ako obliecť plnšie krivky - kilá - figúra Ani keď máte kilá nevyše, nemali by ste sa obávať a vyhýbať denimu. Model na snímke Violeta by Mango.

Tunikový top

Patrí medzi obľúbenejšie súčasti šatníka žien, ktoré majú kilá navyše. Je to rozumná voľba. Práve pri tomto kuse odevu však nemusíte zotrvávať pri temných farbách, vyberte si žiarivý odtieň! Postavu vyvážte čiernou smerom nadol – napríklad elastickými džínsami alebo nohavicami. Dekolt ozdobte výraznejším šperkom, aby ste tak opticky vyvážili figúru a odlákali pozornosť od plnších bokov či stehien.

Tunikové topy patria medzi obľúbené, voľte... Foto: MANGO
ako obliecť plnšie krivky - kilá - figúra Tunikové topy patria medzi obľúbené, voľte žiarivé farby. Model na snímke Studio 8.

Kabát

Jednou z verzií zimného kabáta sú modely v dĺžke po kolená, ktoré majú voľnejší akoby vrecovitý strih. Posunutá línia pliec, no zároveň stojačikový golierik a jemne kratšie (akoby trojštvrťové) rukávy vytvoria opticky dojem štíhlej postavy – aj keď sa vám zdá, že to nie je možné. Keď potom pridáte hrubé čierne punčochy a rolákový elastický top ako základ, kombinácia bude mimoriadne efektná. Dokonca aj s horizontálne pruhovaným vzorom (základom je, aby nebol striktný, ale akoby rozpitý)! My odporúčame otestovať aj vertikálny.

Výber kabátov na zimu môže byť hrou. Model na... Foto: PRShots.com
ako obliecť plnšie krivky - kilá - figúra Výber kabátov na zimu môže byť hrou. Model na snímke Navabi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #ako sa obliecť #krivky #tipy #centimetre #kilá #plnšie tvary

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...