Zimný manuál starostlivosti o pleť: Do chladu vyzbrojená aj za pár eur!

Telo zahaľujeme do teplých svetrov a kabátov, ale pleť tváre často akoby sme opomínali. Pritom aj ona si zaslúži zvýšenú pozornosť a starostlivosť v zimných mesiacoch.

26.11.2015 07:00
pleť - zima - starostlivosť Foto:
Starostlivosť o pokožku v chladnom období roka je dôležitá.
debata

Chlad sa podpisuje na kvalite pleti aj jej reakciách. Aj normálna pokožka potrebuje výživu, nehovoriac o tej, ktorá má sklon k vysúšaniu alebo citlivosti. Základom by mal byť výživný hydratačný krém. Pleti prospeje, ak používate aj prípravky s obsahom dôležitých anti-ageingových látok. Zmeny teploty sa totiž podpisujú na reaktívnosti pokožky a predčasnom starnutí. Na pokožku by ste mali ako prvé aplikovať sérum. Vyššia koncentrácia látok ako kyselina hylaurónová či kreatín pokožku vypne a vyhladí, zároveň ju však pripraví na prienik hydratačných zložiek, ktoré následne aplikujete v dennom kréme.

Pre mnohé dámy je v chladnom období problémom aj začervenanie. Tomu sa dá vyhnúť aj s pomocou prípravkov, ktoré sú cielené na neutralizáciu začervenanej pokožky. Samozrejme, okrem ošetrujúcej kozmetiky sa ponúka riešenie aj v podobe dekoratívnych prípravkov, ktoré korigujú a upravujú tón pleti.

Kým v lete túžite na pokožku nanášať čo najmenej prípravkov, v zime môžete pridať. Jedným zo základov pri líčení je napríklad podkladový krém alebo primer. Mejkap nanášate následne. Voľte tiež hydratačný prípravok. Vzhľadom na to, že pokožka stráca už jemný bronzový nádych z leta a začína často vyzerať zašednuto či unavene, nebojte sa rozjasňujúcich mejkapov.

Popri starostlivosti o pleť pred odchodom z domu však nehodno zabúdať ani na starostlivosť spojenú s príchodom domov a procesom odlíčenia. Aj to by v zime malo vyzerať trošku inak. Namiesto tradičných micerálnych vôd skúste siahnuť po odličovacích mliekach, ktoré pokožku hydratujú a zjemňujú. Na noc nanášajte intenzívnejší krém s účinkami proti starnutiu a na regeneráciu pleti.

Perlové sérum proti vráskam Nivea Q10 Plus...
Mandľový krém Dermacol Natural Almond Day Cream.
+3Primer Astor Skin Match Protect.

Naše tipy za pár eur (aj pod vianočný stromček):

Začnite s ošetrením pleti s perlovým sérom proti vráskam Nivea Q10 Plus Anti-Wrinkle. V pokožke dopĺňa množstvo koenzýmu Q10, ktorý spolu s kyselinou hyalurónovou a kreatínom redukuje vrásky, pôsobí proti starnutiu pleti, dodáva jej pružnosť a pevnosť.
Cena: 15,80 eur

Za intenzívny hydratačný krém proti vysušenej pokožke zo zimy môžete zvoliť napríklad mandľový krém Dermacol Natural Almond Day Cream. Obsahuje mandľový olej a tiež koenzým Q10. Má regeneračné účinky, napomáha obnove buniek. Zvláčňuje a upokojuje podráždenú pleť a zmierňuje pocity pnutia. Obnovuje ochrannú bariéru pleti.
Cena: od 3,99 eur

Ako podkladovú bázu pod mejkap môžete skúsiť primer Astor Skin Match, ktorý vyživuje pokožku hydratačnými zložkami a arganovým olejom. Optické pigmenty pomáhajú vyhladzovať jemné vrásky a skryté póry.
Cena: 7,99 eur

Začervenanú pleť môžete korigovať s korektorom SuperStay Better Skin od Maybelline NY. Redukuje a maskuje nedokonalosti, začervenania aj lesk. Používať ho môžete s kompaktným mejkapom.
Cena: 4,99 eur

Pleť môžete odlíčiť pomocou prípravku Cien Gentle Cleansing Milk (Lidl). Zbavuje pokožku nečistôt a zároveň ju hydratuje. Je vhodné pre všetky typy pleti.
Cena: 1,49 eur

V zime pleť na noc ošetrujte intenzívne. Môžete to skúsiť napríklad s Extraordinary Oil Nutri-gold, rozjasňujúcim nočným krémom s intenzitou masky od L'Oreál Paris. Obsahuje esenciálne oleje so vzácnym olejom argónovým a šípkovým, ktoré majú vyživujúce vlastnosti. Už po prvej noci je pokožka hydratovaná, hladšia a mäkšia.
Cena: 11,99 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #pleť #zima #pokožka

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...