Ani štipka energie? Ležte, relaxujte a skrášľujte sa

Poradíme vám, ako po dlhom pracovnom dni urobiť niečo pre krásu - a to bez akýchkoľvek ťažkostí a stresu.

10.11.2015 15:00
gauč, skrášľovanie, oddych, relax Foto:
Ležte a skrášľujte sa.
debata

Zažívate to tiež? Na nič nie je čas, ale čo je horšie, ani nálada. Po dlhom pracovnom dni, vrátane jednej vyčerpávajúcej porady, je posilňovňa alebo manikúra to posledné, na čo pomyslíte. Zato gauč, televízor a hlava na partnerovom bruchu a nekonečný pokoj… Hm, to sa mi ráta! S tým všetkým príjemným však chcete byť aj krásna. Ako to všetko skĺbiť?

Tréning na zadok a brucho

Hovorí vám niečo „vysávač“? Jedná sa o cvičenie, vďaka ktorému trénujete brušné svaly. Potiahnete dovnútra žalúdok a chvíľu vydržíte. Ďalší dobrý tip, ktorý môžete vykonávať posediačky a nikam nechodiť. Seďte vzpriamene! Vedci totiž prišli na to, že spotrebujeme o desať percent kalórií menej, ako keď uvoľnene leňošíme. Nezabudnite ani na svoj zadok. Sťahujte svaly na zadku, podržte 20 sekúnd a znova opakujte… To všetko sa dá praktizovať na gauči.

Masáž s valcom

Najlepšie by, samozrejme, bolo, ak by vám dal partner dobrú, relaxačnú masáž. Alternatívou sú valce blackroll. Použiť sa dajú aj posediačky – uvoľnia svaly. Účinné sú aj v boji proti celulitíde. Stačí, ak si na jeden z valcov sadnete a budete sa pohybovať hore-dole. Precvičte si okrem zadku aj nohy a chrbát.

Napite sa „krásy“

Viacerých z nás zvádza jesť pred televízorom samé nezdravé veci. Dávame prednosť sušienkam, chipsom a čokoláde. Nech robíte, čo robíte, nech jete, čo jete, pozbierajte toľko energie, aby ste si do džbánu naliali liter čistej vody. Dbajte na to, aby ste ho vypili skôr, ako sa uložíte na spánok.

Masku na tvár

Aj to sa dá robiť poležiačky, prípadne posediačky. Dogúľajte sa ku gauču a natrite si na tvár ľahkú jogurtovú masku. Potrebovať budete len niekoľko lyžíc jogurtu a lyžicu medu. Tieto ingrediencie zmiešajte a naneste na tvár. Nechajte pôsobiť asi pätnásť minút.

Olejová „terapia“

Túto metódu praktizovali už v starej Indii. Najlepší je na to za studena lisovaný olej, napríklad olivový. Stačí čajová lyžička- vložte si ju do úst a dvadsať minút tento olej premieľajte v ústach. Čistí a pôsobí aj proti problémom so zubami. Potom olej vypľujte a ústa dôkladne prepláchnite.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #celulitída #zadok #pokoj #masáž #leňošenie #gauč #brušné svaly

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...