Peeling potrebujú aj vlasy a obočie, nielen pleť!

Spájate si slovko peeling s pleťou a výlučne s pleťou? Novinka! Peelingovať sa podľa odborníkov najnovšie oplatí aj hlavu, očné partie a obočie.

05.10.2015 09:00
shutterstock 221744905
Pozor aj na obočie. Zaslúži si viac pozornosti.
debata

Starostlivosť o našu pleť si už bez „zotierania“ odumretých kožných buniek na tvári a tele nevieme predstaviť. Ak na to zabudneme, pleť sa sama prihlási, že túto činnosť znova potrebuje. Ale čo také vlasy? Kaderníčky by uvítali, ak by sme im venovali takú pozornosť, ako pleti. Peeling na hlavu, jemné očné partie a tiež obočie na seba nedal dlho čakať.

Telo a hlava

Ani klasický peeling určený na pleť a telo by sme práve na jeseň nemali zanedbávať. Potrebujeme ho raz, maximálne dvakrát do týždňa, predovšetkým, ak nás trápi suchá pleť. Po každom peelingu starú kožu odstránime, no nezabúdajme, že tá nová nutne potrebuje intenzívne hydratačné sérum alebo kvalitné telové mlieko. To je tiež dôvod, prečo je potrebný špeciálny peeling pre citlivú oblasť v okolí očí. Vrásky od smiechu, čiže tzv. vejáriky, tiež nebudú také viditeľné a hlboké. A z obočia tiež potrebujeme odstrániť tuk. Špeciálny peeling navyše zaistí uvoľnenie pórov a lepší rast chĺpkov. Je v podstate jedno, pre ktorý peeling sa rozhodnete, jedno však platí: Peelingovať treba vždy vlhkú pleť a peeling do pokožky vmasírovať krúživými pohybmi.

Pokožka hlavy a vlasy

Lupiny, svrbenie a vlasové produkty obsahujúce silikón sa považujú za hlavné dôvody, prečo má aj peeling hlavy zmysel. Povolený je však maximálne raz za mesiac a rozhodne pred šampónovaním (nikdy nie po!). Hlava musí byť podobne ako pleť, vlhká. Výsledkom bude jemná hriva a svieža pokožka hlavy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #sérum #obočie #peeling #suchá pleť #očné partie #pokožka hlavy

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...