Kateřina Geislerová: Žena môže byť iná ako zvyšok masy

Patrí medzi najzaujímavejšie české dizajnérky. Svoju kariéru odštartovala priamo v Paríži, kde si otvorila vlastný butik. Kateřina Geislerová nedávno uviedla svoju najnovšiu kolekciu v Bratislave.

29.09.2015 07:00
debata
zväčšiť Topmodelka Denisa Dvončová v kreácii z novej... Foto: Dávid Duducz
Denisa Dvončová - Kateřina Geislerová Topmodelka Denisa Dvončová v kreácii z novej kolekcie českej dizajnérky Kateřiny Geislerovej.

Sympatická dizajnérka priniesla s podporou magazínu Top Fashion do Bratislavy najnovšiu líniu na jar a leto 2016, ktorá mala svetovú premiéru na pražskom týždni módy Prague Fashion Week začiatkom septembra. V Bratislave ju ukázala v rámci módnej šou na nábreží Dunaja.

Modelky a kamarátky Ivana Kičikoleva (vľavo) a...
Riaditeľka Fashion TV Gabriela Drobová.
+29Aj Linda Rezešová sa objavila na akcii River...

Ako Geislerová prezradila pre Pravda.sk, najväčším opvlyvňovacím elementom pri tvorbe nových kúskov, bolo jej materstvo. Na kolekcii začala pracovať dva mesiace po pôrode svojho syna. „Premieta sa do nej zhruba päť mesiacov toho, čo som si prežila ako čerstvá mamička. Rozdelila som ju na tri časti. Prvou časťou sú vlastne tie prvé tri mesiace materstva, keď trávite strašne veľa času so svojím synom. Je celá čierna. Noc, veľmi intenzívna. Používam pánske nohavice, alebo aj dámske nohavice, sú využité ako top – je to vlastne symbolika toho, že niekedy ste ako matka príšerne unavená a vezmete si na seba kúsok oblečenia a začnete si ho obliekať ani neviete ako. Alebo napríklad turbany na hlave – sú symbolikou toho, ako si dávate na hlavu uterák, pretože ani nemáte čas sa upraviť,“ opísala svoje pohnútky návrhárka.

Po záplave intenzívnej čiernej ponúkli modelky ako Denisa Dvončová, Silvia Jagošová či Lea Novosedliaková z agentúry Elite Model Managment, aj kontrast bielej a čiernej, aby plejádu zakončili v žiarivých farbách a vzoroch a bohatých rozviatych siluetách. „Druhá časť bola pre mňa akési prezrenie a pochopenie toho nového života a poslednú časť kolekciu som tvorila ako fázu veľkej radosti, farebnú, ľahkú,“ komentovala dizajnérka.

Slovenská víťazka súťaže Schwarzkopf Elite... Foto: photo by David Duducz - www.dudu
Silvia Jagošová - Kateřina Geislerová Slovenská víťazka súťaže Schwarzkopf Elite Model Look 2012 Silvia Jagošová tiež predviedla novú kolekciu Kateřiny Geislerovej, ktorú na Slovensko priniesol Top Fashion magazín.

Zaujímavosťou je, že v móde tvorí vždy veľmi inštinktívne. Ako prezradila, do jej tvorby sa pretavujú bežné denné udalosti, momenty, zmeny. Aj preto sa napríklad žensky obopnuté modely z minulosti transformovali aj do oversized kúskov. „Ja som vždy tvorila sama na sebe a na seba. Ale ako matka už nemáte tú žiadanú veľkosť, takže preto oversized,“ s úsmevom vysvetlila dizajnérka, ktorá v Prahe začala predávať svoju tvorbu len pred troma rokmi – niekoľko rokov po otvorení butiku v Paríži. Myslí si, že to bolo v správnom čase.

„Česká scéna si uvedomila, že má úžasných dizajnérov a ľudia pochopili, že už môžu nakupovať aj doma. Predtým som mala pocit, že keď už sa žena rozhodne zainvestovať do dizajnu, nakúpi zahraničnú značku, ale dnes je to inak. Mnoho žien si uvedomuje, že nechcú nakupovať v reťazcoch, či už je to Zara alebo Prada, pretože budú mať to isté, čo ich kolegyňa alebo kamarátka. A ženy majú čím ďalej, tým viac chuť vlastniť niečo unikátne – aj s unikátnym prístupom. Kúpiť si nejakú perličku, ktorá sa veľmi pekne snúbi so základnými prvkami,“ uviedla Kateřina Geislerová. Podľa nej stačí občas vlastniť len jeden kus odevu, akýsi šperk, ktorý je veľmi intenzívny a krásne sa snúbi s niečím jednoduchým.

zväčšiť Česká dizajnérka Kateřina Geislerová (vľavo) s... Foto: Dávid Duducz
Kateřina Geislerová Česká dizajnérka Kateřina Geislerová (vľavo) s modelkami po prehliadke svojej kolekcie na jar a leto 2016.

Samozrejme, tlak odevného priemyslu a neustáleho nástupu nových a nových trendov, je veľmi silný. „Trúfam si povedať, že je to intenzívnejšie a intenzívnejšie. Až si zrazu človek uvedomí, že všetky reťazce majú v podstate to isté,“ uvažuje Geislerová. „Ale myslím si, že ten prudký a rýchly módny kolobeh tiež nahráva tvorcom, ktorí pracujú na menších kolekciách. Vkladajú do nich tvorivejšie prvky, ktoré si reťazce nemôžu alebo nechcú dovoliť. Tlakom na neustále produkovanie novej módy sa zároveň tvorí trh aj pre nás – menších dizajnérov. Niektoré ženy totiž ocenia predovšetkým unikátny prístup a tiež unikátnosť menších sérií. Môžu byť iné ako zvyšok masy,“ doplnila dizajnérka.

V galérii si môžete pozrieť väčšiu časť jej kolekcie spoločne s momentkami z akcie, na ktorej sa zúčastnilo množstvo domácich tvárí šoubiznisu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #materstvo #kolekcia #jar-leto 2016 #Kateřina Geislerová #unikátnosť

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...