Krajšie a pevnejšie nechty za pár dní a bez chémie

Nalepiť si umelé nechty, nie je žiadne umenie. Mať krásne, pevné dlhé, ale svoje, je však ešte lepšie.

04.09.2015 14:30
manikúra, nechty Foto:
Hydratačný krém na ruky používajte aj na nechty.
debata

Očaríte nimi každého muža a nemusíte sa hanbiť ukázať ich ani kolegyni. Navyše dobrá starostlivosť vám ušetrí aj financie za následné reparácie.

Používajte rukavice

Je to trochu oštara, ale používanie rukavíc pri praní aj umývaní riadu sa vám oplatí. Na pekné nechty sú čistiace prostriedky dosť agresívne a podporujú ich olupovanie, znižujú lesk aj odolnosť. Umývať riad v rukaviciach nie je praktické, ale účinné. Alebo poproste, nech za vás štafetu preberie partner. Utieranie je pre nechty úplne bezpečné.

Vyživujte ich z vnútra

Hoci nemajú nervové zakončenia, sú živou súčasťou nášho tela. Preto ak sa vám robia povestné biele škvrnky, dopravte do organizmu zinok. Je v hovädzom mäse, ustriciach a vnútornostiach. Ak to nepomôže, pokojne si pomôžte aj multivitamínom.

Cesnak

Niektoré babské recepty na pevnejšie nechty ospevujú cesnak ako plodinu, ktorá ich nechty zázračne ozdravila. Vedci sú na babské povedačky krátki, ale za skúsenosť nič nedáte. Nastrúhajte, alebo nakrájajte cesnak do vášho základného priesvitného laku. Po pár dňoch môžete lak použiť. Cesnak by mal zo seba dať len to najlepšie pre vaše nechty. Zápach cítiť určite nebude a možno práve vám tento recept zafunguje.

Masírujte nechty

Znie to zvláštne, ale ide najmä o masáž nechtového lôžka, čím sa prekrví a tak sa viac krvi a s ňou aj živín dostane do oblasti nechtu. Podporí sa ich zdravý rast. Okrem toho ide o vcelku príjemnú procedúru, ktorá vám zaručene „skráti“ nejednu nudnú pracovnú poradu.

Hydratujte

Aj necht je podobne ako pokožka závislý na vode. Preto je vhodné nechty rovnako prejsť hydratačným krémom, ktorý používate na ruky. Následne ich len pekne preleštiť a vymasírovať, to by malo ako základná údržba úplne stačiť.

Nechty nie sú nástroj

Najmä nie u žien. Neotvárajte nimi škatule, plechovky, nezapierajte sa nimi do spiniek. Nechty nie sú ako svaly, že spevnejú pod záťažou. Práve naopak. Preto si vždy rozmyslite, či chcete mať krásne, alebo pracovné nechty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá výživa #hydratácia #nechty #manikúra #pracovné rukavice

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...