Štvorica potravín škodiacich krásnej pleti

Môžete byť všetkými "zázračnými" masťami mazaná, ak pokožke nedáte dobrý základ z vnútra, všetky kozmetické finty budú zbytočné.

24.06.2015 17:00
pleť, krása, zdravie Foto:
Jedlá z mikrovlnky, instantné polievky a paštéty výrazne redukujú žiarivý vzhľad pleti.
debata

Jedlo je pre telo palivo, energia a prakticky základ pre rozkvet, ale aj poškodenie buniek. Nie nadarmo sa vraví, že nesprávne stravovanie sa odrazí v tvári. Už dnes sú oficiálne známi kazisveti peknej pleti.

Cukor

Po cigaretách, ktoré však nie sú potravinou v pravom zmysle slova, je práve rafinovaný cukor hlavným nepriateľom peknej pleti. Doslova likviduje kolagén v pokožke, ktorý je zodpovedný za hladkú a sviežu pleť. Prekyslené prostredie organizmu a výkyvy inzulínu sa odrazia v tvári zvýšeným počtom vyrážok a pleť miesto sviežosti bude pôsobiť unaveným dojmom bez života. Ak si všimnete v zrkadle únavu a ochabnutosť pleti, prejdite na sladké alternatívy k rafinovanému cukru, je ich mnoho a pleť vás za ne pochváli.

Priemyselné potraviny

Domáca strava je najlepšou alternatívou zdravého stravovania. Problém s priemyselne spracovanými instantnými, sušenými a konzervovanými potravinami je vo vysokom obsahu soli a zvýšenej porcii ďalších látok, ktoré by sa v prirodzene a čerstvo pripravenom jedle nevyskytli. Preto jedlá z mikrovlnky, instantné polievky a paštéty výrazne redukujú žiarivý vzhľad pleti.

Mlieko

Hovorí sa, že je zdravé na kosti, no s pleťou si nie vždy rozumie. Mliečne výrobky sú bohaté na prírodné hormóny a v určitých fázach ich môže telo dospelého človeka odmietať. Čoraz viac sa vyskytuje v populácii intolerancia na laktózu. Práve intolerancie mlieka sa podpisujú na vyrážkach, nekvalitnej a problematickej pleti. Ak si tieto príznaky všímate, skúste obmedziť mliečne výrobky. Zdroj vápnika nájdete napríklad v maku, ktorý pleť nezaťažuje a v ťažení proti osteoporóze je silnejším ako mlieko.

Transmastné kyseliny

Veľa sa o nich nehovorí a pritom sú takmer všade. Vznikajú bakteriálnou cestou pri trávení prežúvavcov, no ich obsah v konečných produktoch nie je vysoký. Omnoho viac transmastných zabijakov vzniká pri zahrievaní olejov teda smažení a prepekaní. Tretia cesta ich vzniku je priemyselnou výrobou a sú obsiahnuté v nátierkových tukoch a margarínoch. Obsahujú ich aj všetky lacné čokolády, sušienky, čajové pečivá, koláče, keksíky a potom to vidieť v tvári. Pokožku robia nekvalitnou a skôr strane. Nehovoriac, že tu to nie je len o pokožke, ale aj hrozbách cievnych problémov, rakoviny a celého spektra civilizačných ochorení vrátane obezity. Pre krásu a zdravie, vyškrtajte transmastné kyseliny z jedálnička ako to len pôjde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #pleť #mlieko #cigarety #pokožka #nezdravé potraviny

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...