Desať zrelých žien, ktoré vyzerajú úžasne. Odpozerajte to od nich!

Vek je len číslo. A vrásky s prirodzeným vzhľadom sú krásne. Ak o tom dokázal niekto presvedčiť, boli to nasledujúce dámy počas nedávneho festivalu v Cannes.

28.05.2015 07:00
debata (5)

Desiatka herečiek, ktoré zavítali na Francúzsku riviéru, podľa mnohých popiera zákony starnutia a pribúdajúceho veku. Mnohé vyzerajú aj o desiatku rokov mladšie ako ich rovesníčky. Poviete si, však to bude botoxom a početnými zákrokmi. Ale pri detailnom pohľade si určite uvedomíte, že len málo z týchto dám skrýva vrásky, alebo s nimi bojuje násilným spôsobom.

Tajomstvo ich dokonalého vzhľadu spočíva v dobrom tíme vizážistov, patričnej starostlivosti, ale tiež jemnej miere. Inšpirácia, ktorú by ste si nemali nechať ujsť!

Cate Blanchett – vek: 46 rokov

Jedna z najkrajších žien sveta - herečka Cate... Foto: Reuters, BENOIT TESSIER
Cate Blanchett Jedna z najkrajších žien sveta - herečka Cate Blanchett má 46 rokov. Vrásky nepopiera a musí sa vyrovnávať s trochu pórovitejšou pleťou ako jej kolegyne, napriek tomu vyzerá skvelo. Vďaka za to patrí aj kozmetickej línii Armani, ktorú vraj používa. Zjednocujúci krém Crema Nude dodáva jej pokožke príťažlivý farebný tón. Oči si hviezda necháva líčiť dymovo, nie však klasicky dymovo, ako by ste si predstavili. Jej viečka sú len jemne vytieňované, pričom viac farby sa sústreďuje pri línii oka a časť smerom k obočiu zostáva svetlejšia. Pery si hviezda môže stále líčiť aj výraznými farbami, nemá ešte toľko vrások okolo úst, aby jej ich sýta červená či hnedá zvýraznili. Napriek tomu siahla v Cannes po prirodzenom mäsovoružovom tóne v matnej farbe, na ktorom však vidieť dotyk jemnej červenej.

Salma Hayek – vek: 48 rokov

Herečka Salma Hayek vyzerá vo svojich 48 rokoch... Foto: SITA/AP, Arthur Mola
Salma Hayek Herečka Salma Hayek vyzerá vo svojich 48 rokoch úžasne. Jej pleť pôsobí na záberoch akoby bola v kondícii o 15 rokov mladšej ženy. Základom je podľa samotnej herečky dobrý hydratačný krém. Testuje ho pri častých letoch z USA do Európy. Ak má vraj aj po osemhodinovom lete pleť v hydratovanom stave, vie, že má dobrý prostriedok. Priznala, že mejkap nosí často a zväčša sa líči sama. Využíva kontúrovanie tváre pomocou tmavších a svetlejších tónov púdru či korektora. Samozrejme, v Cannes ju líčili profesionáli. Herečke naniesli vyrovnávaciu bázu a zdôraznili jemne lícne kosti. Oči sa dočkali vrstvičky hnedej a bronzovej, mihalnice výraznej podpory maskarou. Je však skvelé vidieť, že hviezda ich má prirodzené a nezahusťované. Na perách postačil telový ružový tón s jemným leskom.

Jane Fonda – vek: 77 rokov

zväčšiť Herečka Jane Fonda má 77 rokov a nie nadarmo je... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Jane Fonda Herečka Jane Fonda má 77 rokov a nie nadarmo je tvárou kozmetickej značky L'Oreál Paris. Priznáva vrásky, nebojí sa ukázať, že jej pokožka tváre má už znaky ženy v pokročilom veku. Starostlivosť o ňu však podčiarkuje na každom kroku. V Cannes to ukázala aj na tlačovej konferencii k filmu Youth. Na tvári vidieť vrstvu zjednocujúceho krycieho krému, na lícnych kostiach je dotyk zdravíčka, ktoré dodáva kontúru a zdôrazňuje ich. Herečka používa True Match Blush v ružovom odtieni 120. Pery sú nalíčené len veľmi jemne a bez viditeľnej kontúry, aby opticky nezvýrazňovali vrásky okolo úst. Oči má už herečka vo svojom veku s vačkami a jemne zapadnuté, aj preto nemá viečka nalíčené výraznou farbou, ale len ružovkastým tónom, ktorý ich otvorí, a korektorom, ktorý sa neusádza v póroch. Výraznejšia je maskara - podľa informácií vizážistov hviezdy je to Volume Million Lashes. Mihalnice sú bohatšie aj na spodnej línii viečka.

Naomi Watts – vek: 46 rokov

Herečka Naomi Watts má vo veku 46 rokov pokožku... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Naomi Watts Herečka Naomi Watts má vo veku 46 rokov pokožku bez zásahov botoxu či chirurgických zásahov. Vejáriky okolo očí pôsobia pôvabne a elegantne, podobne aj vrásky okolo úst. Tvár herečky si skrátka zachováva prirodzený pôvab, ktorý si na výnimočné príležitosti necháva umocniť a trošku pozdvihnúť do glamour podoby. V tomto prípade sú to najmä husté riasy, ktoré na prvý pohľad udrú do očí - zjavne zahusťované umelými trsmi. Pokožka je zjednotená, ale zároveň rozžiarená, čo jej dodáva zdravý vzhľad. Líčka sú zdôraznené a vytieňované tak, aby opticky predĺžili tvár. Okrem mihalníc sú oči vo všeobecnosti dominantou looku, nechýba na nich hra tieňov v kombinácii strieborných tónov s karamelovými a orieškovými tónmi, ktoré ladia s vlasmi. Pery sú svieže, ružové, podporené leskom.

Rachel Weisz – vek: 45 rokov

Pleť herečky Rachel Weisz v jej veku 45 rokov... Foto: SITA/AP, Lionel Cironneau
Rachel Weisz Pleť herečky Rachel Weisz v jej veku 45 rokov je takpovediac malý zázrak. Podobne ako Salma Hayek aj ona vyzerá mladšie o desiatky rokov. Základom určite je, že britská hviezda má dobrý genetický základ a tiež očividne pravidelnú ochranu pred slnkom. Svetlá pokožka, ktorú predviedla v Cannes, je zjednotená len veľmi tenkou vrstvou mejkapu a prepudrovaná, aby vyzerala matne (no nie unavene!). Na perách je len farebným leskom jemne zvýraznený prirodzený odtieň pier. Viečka sú nahé, oči zdobí len jemná línia na hornom viečku a výraznejšia maskara. Mihalnice sú opäť prirodzené, nezahusťované.

Isabelle Huppert – vek: 62 rokov

Herečka Isabelle Huppert má 62 rokov. Napriek... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Isabelle Huppert Herečka Isabelle Huppert má 62 rokov. Napriek tomu má na mnohých fotografiách doslova dievčenský pôvab. Samozrejme, pri pohľade zblízka vek neskryje a ani to nechce robiť. Aj drobné pehy a pigmentové škvrny nemaskuje, pokožku zjednocuje len transparentným fluidom a dodáva jej zdravší a jemný lesk. Huppert má krásne viečka a môže si dovoliť líčiť ich - ak tak jej vizážista robí, vždy to je so svetlými, priam telovými odtieňmi, niekedy obohatenými metalickými časticami na rozjasnenie. Aj tu vidieť, že viečka má lesklé. Mihalniciam nechýba maskara. Pery sú prirodzené, len hydratované a jemne dofarbené. Zaujímavé je obočie, ktoré má hviezda v ryšavkastej farbe vlasov, zdôrazňuje ho tužkou na obočie - samozrejme, v patričnom odtieni. Tmavý by pôsobil neprirodzene a opticky by jej pridával roky.

Julianne Moore – vek: 54 rokov

zväčšiť Herečka Julianne Moore sa vo veku 54 rokov... Foto: Reuters, REGIS DUVIGNAU
Julianne Moore Herečka Julianne Moore sa vo veku 54 rokov zaraďuje medzi najelegantnejšie dámy na väčšine spoločenských podujatí. Vďaka za to určite patrí aj jej bezchybnému, no zväčša skôr striedmemu vzhľadu v líčení. V Cannes si "vyhodila z kopýtka", keď pery nechala nalíčiť výraznejšou malinovou farbou, rúž je lemovaný kontúrkou v identickej farbe. Matný ružovkastý odtieň na viečkach (v hornej časti) oči prežiaril a otvoril, pri línii mihalníc je doplnený sýtejšími tónmi. Riasy sú zvýraznené maskarou. Svetlá a pehavá pokožka Mooreovej zostáva bez silných nánosov líčidiel, pôsobí prirodzene, zdôraznené sú najviac líčka.

Sophie Marceau – vek: 48 rokov

Herečka Sophie Marceau má 48 rokov, ale keď sa... Foto: Reuters, YVES HERMAN
Sophie Marceau Herečka Sophie Marceau má 48 rokov, ale keď sa usmeje, vyzerá o dvadsať mladšie. V jej prípade je to rozhodne o akomsi vyžarovaní, dojme, ktorý dokáže budiť v komunikácii, pri mimike - je mladistvá a dievčenská. V líčení zbytočne neexperimentuje, pokožku si necháva zjednotiť a prepudrovať kvôli pórovitejšej pleti. Oči zdobí výraznejšia linka, v tomto prípade vo farbe indigo. Pery sú upravené, ale zachovávajú si prirodzený ráz umocnený telovou farbou a leskom - efekt je dokonalý, žiarivý, zdravý a mladistvejší.

Andie MacDowell – vek: 57 rokov

Herečka Andie MacDowell je vo veku 57 rokov... Foto: SITA/AP, Lionel Cironneau
Andie MacDowell Herečka Andie MacDowell je vo veku 57 rokov ďalšou dychberúcou dámou. Jej pokožka má skvelú kondíciu, nebojí sa však ukázať, že jej nechýbajú vrásky - či už na čele, okolo očí, úst alebo na brade. MacDowell verejne priznáva, že používa liftingové prípravky - dokonca je reklamnou tvárou jedného z nich. Počas obyčajných dní si okrem liftingového krému nanáša aj liftingový mejkap a postačí jej zdravíčko na líca. V Cannes pridala výraznejšie líčenie očí, ktoré si môže dovoliť, lebo viečka jej nezapadajú. Kobaltové tiene s jemným metalickým dotykom doplnili výrazne nalíčené riasy. Pery zostali prirodzené a dokonca bez lesku. Herečka ho vraj neobľubuje.

Isabella Rossellini – vek: 62 rokov

V minulosti označovali herečku Isabellu... Foto: SITA/AP, Lionel Cironneau
Isabella Rossellini V minulosti označovali herečku Isabellu Rossellini za jednu z najkrajších žien sveta. Ani vo veku 62 rokov však nemusí mať obavy, že by o titul prišla. Určite patrí medzi najpôvabnejšie šesťdesiatničky. Sympatické je, že Rossellini úplne odmieta skrášľovacie zákroky a jej pleť vyzerá tak, ako by ste si predstavili pleť zrelej ženy. Akurát omnoho pestovanejšie. Herečka používa len krycí púder, ktorým vyrovnáva tón pleti, na viečkach vidieť jemný dotyk očného tieňa v medenej farbe, riasy sú nalíčené, ale pôsobia jemne. Pery opäť pokrýva ružovkastý odteeň, ktorý pôsobí mladistvejšie a rozjasňujúco aj vďaka lesklým čiastočkam.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Cate Blanchett #vek #Salma Hayek #líčenie #vzhľad #Jane Fonda #hviezdy #vrásky #looky #Cannes 2015

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...