Známe ženy vypredávajú šatníky, pomôžu tak deťom v núdzi

Druhý ročník dobročinného módneho bazáru Móda pomáha otvorí svoje brány verejnosti 22. mája v známom bratislavskom nákupnom centre.

22.05.2015 11:00
debata
Moderátorka Vera Wisterová sa tiež zapojila do... Foto: Marika Beňadik Majorová pre Kapsulu
Vera Wisterová Moderátorka Vera Wisterová sa tiež zapojila do charitatívneho bazáru.

Projekt, ktorý minulý rok vo svojom pop-up štúdiu Kapsula založila módna blogerka Marika Beňadik Majorová v spolupráci s občianskym združením Dakujeme.sk, aj tento rok spojil známe a úspešné ženy. Tie do bazáru venovali exkluzívne kúsky zo svojich šatníkov. Výťažok z predaja oblečenia poputuje rodinám v núdzi zapojeným do projektu Dakujeme.sk, ktoré si vyberali samotné prispievateľky.

Za šaty šťastný príbeh

Riaditeľka Plesu v opere a správkyňa Nadácie Orange Andrea Cocherová sa pomocou svojich luxusných kúskov oblečenia rozhodla pomôcť až štyrom rodinám. „Je fantastické, že sme dostali možnosť premeniť veci, ktoré sme niekedy kupovali pre krásu na dobro,“ uviedla Cocherová, ktorá okrem vlastného oblečenia venovala do bazáru i veci pre deti. „Naozaj málo, možno len to, že prevetráme šatník, môže z nešťastných príbehov urobiť šťastné,“ myslí si modelka Lucia Hablovičová.

Moderátorka Adela Banášová sa pridala znovu.
Lucia Hablovičová nie je žiadnym nováčikom v...
+9Herečka Kristína Farkašová.

Za vznikom projektu Móda pomáha bola podľa slov Mariky Beňadik Majorovej snaha zmeniť povedomie ľudí o tom, že móda je len povrchná vec. Pri svojej práci sa stretávala s množstvom ľudí, ktorí mali radi módu a dizajn, no mali aj veľkú chuť pomáhať tým, ktorí to potrebujú. "Chcela som zistiť, ako prepojiť cit pre krásu a cit pre dobro. Tak začala vznikať táto myšlienka,“ prezradila blogerka a fotografka.

Známe mená stále pribúdajú

Prvý ročník bazáru Móda pomáha sa konal na jeseň 2014 v pop-up štúdiu Kapsula v dnes už zrušenom projekte Šafko. Do bazáru sa vtedy zapojilo 28 žien a z predaja oblečenia a doplnkov pre rodiny v núdzi vyzbierali 6000 eur. Tento rok sa projekt presunul do nákupného centra Aupark, ktoré preň vyčlenilo predajné priestory a pomohlo i s prezentáciou bazáru.

Herečka Anka Šišková tiež prispela. Foto: Marika Beňadik Majorová pre Kapsulu
Anka Šišková Herečka Anka Šišková tiež prispela.

"Akciu podporil aj na svojich sociálnych sieťach, webovej stránke a v ostatných komunikačných kanáloch, a pomohol nám tak rozšíriť myšlienku medziľudskej pomoci cez módu na širšie obecenstvo,“ uviedla Majorová.

Do unikátneho projektu svojím oblečením a doplnkami prispeli napríklad herečky Anka Šišková, Lucia Hurajová, Kristína Farkašová, Helena Krajčiová či Petra Polnišová. Svoje originálne kúsky do bazáru venovala aj moderátorka Adela Banášová či speváčka Zdenka Predná. "Už teraz sa tešíme, že máme prisľúbenú účasť ďalších známych mien, ktorých darované veci budú počas troch týždňov bazáru ešte pribúdať,“ povedala Marika Beňadik Majorová.

Charitatívny bazár Móda pomáha bude v nákupnom centre otvorený do 12. júna.

debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #charita #Móda pomáha #luxusná móda #známe ženy

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...