Bronzová pokožka - sen mnohých žien: Ide to aj bez slniečka!

Do dovolenky ešte ďaleko, ale vy už túžite po bronzovom opálení? Zabudnite na solárium, to vám neschváli takmer žiaden odborník - dermatológ. Ale čo tak samoopaľovacie prípravky?

22.05.2015 06:55
opálenie bez slnka Foto:
Ako dodať pokožke bronzový či opálený vzhľad? Ide to aj bez slniečka.
debata

Áno, aj v ich prípade si možno pomyslíte na komplikácie, ktoré so sebou prinášajú. Nerovnomerný odtieň pokožky, tmavšie fľaky na dlaniach a prstoch či v ohyboch. Pri správnej aplikácii však už dnešné inovované a patentované prípravky dokážu zázraky.

Samoopaľovací krém, emulzia či pena sú pri tom aj tou najbezpečnejšou cestou v prípade získania opáleného vzhľadu. Takže stačí už len vybrať správny prípravok a vrhnúť sa na to. Nasledujúce rady vám pomôžu.

Vita Liberata - tónované mlieko na tvár a krk....
Vichy Capital Soleil Auto Bronzant....
+3Autograph Self Tan Velvet Touch Luxe Oil je...

1. Pred nanesením samoopaľovacieho prípravku potrebuje pokožka reset. Ideálne je, ak podstúpite dôkladný píling kože celého tela. Stačí domáci. Píling odstráni odumreté bunky a vrstvičky kože, na ktoré by nemusel prípravok dobre priľnúť.

2. Dôležitá je aj fáza hydratácie. Tiež by mala prebehnúť deň pred samotným aktom nanášania samoopaľováku. Nikdy nepremastňujte pleť priamo pred aplikáciou. Oblasti ako kolená či päty alebo lakte však pred nanesením pretrite vlhčenou vreckovou a urobte tak aj po zaschnutí prípravku.

3. V prípade aplikácie prípravku na nohy začínajte vždy od členkov. Nezabudnite ani na chodidlá.

4. Aplikujte prípravok s ochrannou rukavicou. Postupujte krúživými väčšími pohybmi po celom tele a dbajte na to, aby ste mali na ruke nanesené dostatok prípravku na pokrytie celého tela.

5. Pri tvári postupujte opatrne. Vyberajte si svetlejší odtieň samoopaľovacieho prípravku, prípadne voľte taký, ktorý je nastavený na postupné zhnednutie pokožky.

6. V prípade tváre môžete vyskúšať aj trik s pridaním množstvo samoopaľovacieho krému veľkosti hrášku do vášho nočného krému. Votrite dôkladne do pokožky. Bronzer môžete pridať aj do denného krému. Nikdy nie veľké množstvo. Výsledok by nemal vyzerať extrémne.

7. Opakované nanášanie umocňuje intenzitu odtieňa. Podľa odborníkov je však dobré po dvoch či troch týždňoch nechať tón postupne vyblednúť a následne postupovať rovnako – píling, hydratácia a nové nanášanie.

8. Ak sa necítite na komplikované nanášanie krémov či emulzií, ale túžite po jemnom opálenom vzhľade, môžete to skúsiť s bronzermi v oleji, ktoré pridáte do vášho klasického telového mlieka či krému.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #pokožka #opálenie #bronz #samoopaľovacie prípravky

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...