Najhorúcejší hit tohto leta na vašich nohách: Vyrazte do módnej arény!

Viete, čo sa toto leto naozaj bude nosiť? Podľa dizajnérov obuvi je to jasné - aspoň jedny gladiátorské sandále do každej domácnosti!

20.05.2015 09:00
debata
Gladiátorské sandále na zaväzovanie patria... Foto: Penneys via PrShots.com
Gladiátorské sandále Gladiátorské sandále na zaväzovanie patria medzi najhorúcejšie hity leta na vašich nôžkach.

Samozrejme, pozrime sa na to triezvejšie. Obuv, ktorá rámuje nohu často až do výšky kolena a obkresľuje lýtka nebude lichotiť každej dámy. Vyhraté majú tie, ktoré majú dlhé a štíhle nôžky (špeciálne lýtka) a neboja sa ani experimentovania či občas trošku komplikovanejšieho obúvania.

Gladiátorské sandále sú zväčša na plochej podrážke a nohu môžu rámovať systémom previazaných kožených šnúrok či remienkov. Pri nich sa však nápaditosť dizajnérov neskončila. Takáto obuv je tiež zdobená – či už sú to strapce, kovové nity alebo reliéfne detaily vytlačené priamo do materiálu – kože, umelej kože, prípadne aj lykovej látky alebo dokonca plastu).

zväčšiť Máte dlhé a štíhle nohy? Tak potom táto... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Gladiátorské sandále Máte dlhé a štíhle nohy? Tak potom táto vychytávka leta 2015 bude niečo pre vás.

Špeciálnou kategóriu sú gladiátorské sandále na podpätku – tie sa často dajú nosiť ako súčasť spoločenskej garderóby, ktorá je rafinovaná a sexi. Inšpiráciu vám určite poskytnú hollywoodske hviezdy.

Ale pozor, pri kombinácii „podpätky, minidĺžka a vysoké šnurovanie“ môže hroziť, že výsledný efekt bude až príliš sexi. Mieru si ustrážte.

S čím ich nosiť:
Gladiátorské sandále budú dobre vyzerať s minišatami šatami áčkového strihu, prípadne sukňou podobného strihu – napríklad zo semišu. Kombinovať ich však môžete aj so šortkami, voľným topom či kaftanom.

Bohoštýl, ktorý oslavujú, podporíte aj dlhými voľnými kreáciami – ľahučký materiál a pestrými vzormi v retro nádychu podobné modely obuvi ešte podčiarkne.

Gladiátorské sandále však nosili napríklad aj modelky na prehliadkach Erdem či Valentino – módnych domov, ktoré výrazne pracujú s čipkou. Nebojte sa teda podobnej kombinácii ani vy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #obuv #trend #tipy #sandále #leto 2015 #gladiátorské sandále

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...