Príchod horúcich dní a vaša pleť: Čo by ste pre ňu mali spraviť?

Každé ročné obdobie si vyžaduje trošku pozmeniť starostlivosť o pleť. Prichádzajú dni, keď sa naša pokožka začne viac potiť, mejkap sa bude rozmazávať a rozpíjať a pleť bude pôsobiť mastne či opuchnuto. Ako tomu zabrániť?

13.05.2015 07:00
pokožka - leto - prípravky Foto:
Pokožka v lete reaguje na okolité vplyvy inak ako počas iných ročných období.
debata

Samozrejme, základom je výber správnych prípravkov. Hoci vychádzať vždy treba z daností pleti, je dobré uvedomiť si, že aj pokožka reaguje na okolité vplyvy a to často veľmi intenzívne a premenlivo. Napríklad to, že v zime mám pleť suchšiu a citlivú, vôbec nemusí znamenať, že sa nám v lete nezačne prehnane mastniť. Dôležité je odsledovať si procesy v pokože a postupovať podľa nich.

Zmena obdobia často žiada zmenu opatery

Už prvé májové dni môžu ukázať, čo našu pokožku čaká. Ideálne však bude, ak pred príchodom leta navštívite odborníka a necháte si spraviť rediagnostiku typu pleti. Povolaná osoba vám môže veľmi dobre poradiť aj s výberom vhodných prípravkov.

Vo všeobecnosti však platí, že pokožka v teplejšej časti roka potrebuje častejšie píling. Interval raz týždenne zostáva u dám s citlivou a suchou pokožkou, ale zmiešanej či aknóznej pleti určite pomôže častejšia aplikácia (vyberajte prípravky, ktoré nepodráždia!). Pri pílingu buďte jemnejšia než inokedy. Krúživé a jemné pohyby a frekvencia maximálne trikrát týždenne.

zväčšiť Tipy na starostlivosť o pokožku v teplejšej... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Tipy na starostlivosť o pokožku v teplejšej časti roka. Tipy na starostlivosť o pokožku v teplejšej časti roka.

Zmatňovať, zmatňovať, zmatňovať

Proti lesklej pokožke, ktorú spôsobuje potenie, by ste mali používať zmatňujúce prípravky – či už čistiace, alebo ošetrujúce. Pleťovú vodu či tonikum aplikujte ráno aj večer a počas dňa majte v kabelku klasické obrúsky, ktorými môžete odsať z tváre prebytočný maz. Vhodné je aj sérum, ktoré funguje najmä na zvýraznené nedokonalosti pokožky – slnečné lúče totiž pleti pridávajú ruky a „vytiahnu“ jemnejšie vráasočky okolo očí či drobné pigmentové škvrny na pokožke. Pomôže revitalizačné sérum. Stačí máličko. Ideálne je na zdravší a plnší vzhľad pleti. Na trhu sú už aj výrobky, ktoré zároveň fungujú ako optický vyhladzovač kvality pokožky.

Hoci krém s ochranným faktorom sa odporúča už počas celého roka, stále je množstvo žien, ktoré sa mu bránia. Nebudeme vám prehovárať do svedomia, ale ak faktor ignorujete v zime, tak od mája do konca septembra by ste určite nemali. Ideálne je, ak máte na to prispôsobenú pleť, siahnuť po BB kréme s ochranným faktorom.

Ľahká konzistencia, svieže farby

Záver patrí líčeniu. Leto láka skôr k minimu dekoratívnych prípravkov a skôr ľahkej a sviežej konzistencii. Namiesto ťažkých liniek či sýtych tmavých odtieňov používajte telové, ružovkasté, alebo pastelové tóny. Na perách pomôžu lesky. Bronzermi môžete jemne tónovať líčka. V prípade maskary je to jasné – mala by byť vodeodolná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #líčenie #pleť #prípravky #zmena kvality #konzultácia #zmatňovanie

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....