Exkluzívna ochutnávka z Londýna: 70. roky ovládnu aj jeseň 2015!

Svetoznáme módne firmy už kolekcie na jesennú sezónu predstavili pred niekoľkými týždňami. V utorok sa k nim pridala aj odevná značka pre masy - F&F. Na londýnskej prezentácii sa redakcia Žena.pravda.sk zúčastnila osobne.

23.04.2015 12:00
debata (1)
Speváčka Paloma Faith (vpravo), tohtoročná... Foto: F&F
Paloma Faith Speváčka Paloma Faith (vpravo), tohtoročná držiteľka ceny Brit Award pre najlepšiu speváčku, otvorila módnu prezentáciu značky F&F v Londýne.

Priestory sály v hoteli Savoy sa stali miestom na kabinetnú prehliadku desiatok modelov dámskej aj pánskej kolekcie, ktoré sa objavia v obchodoch v septembri tohto roka. A značka, ktorá neustále musí bojovať s verejnými predsudkami, že ide len o „šaty z Tesca“, opäť príjemne prekvapila.

Speváčka Paloma Faith (vpravo), tohtoročná...
Speváčka a herečka Sarah Harding na predstavení...
+9Speváčka Paloma Faith, tohtoročná držiteľka...

Určite nebola náhoda, že sa krátka prehliadka konala v miestnosti plnej krištáľu a benátskych zrkadiel. Hostí, či už zástupcov médií, alebo celebrity, usadili k okrúhlym stolom s nablýskanými pohármi a vyleštenými lyžičkami na drobné pochúťky. Všetko malo akýsi noblesnejší a honosnejší nádych. A keď sa hneď na úvod postavila pred „publikum“ tohtoročná držiteľka ceny Brit Awards v kategórii Najlepšia speváčka – Paloma Faith, bolo jasné, že smerovanie v novej kolekcii dáva jasný signál – chce byť moderná, uznávaná a konkurencieschopná. Tak, ako to len možnosti výrobcu odevov pre veľkoobchodnú sieť dovoľujú.

Pomôcť v tom mali aj pozvané celebrity, ktoré boli medzi hosťami utorňajšej prezentácie. Speváčka Sarah Harding z dnes už zaniknutej formácie Girls Aloud však vyvolala mierny „poprask“, keď sa pred objektívmi objavila v identickom bielom overale ako nová hudobná hviezdička – Vanessa White z dievčenskej kapely The Saturdays. Nevedno, či tento „dvojitý“ zásah niekto nedomyslel, dámy však situáciu vzali s úsmevom.

Speváčka a herečka Sarah Harding na predstavení... Foto: Profimedia
Sarah Harding Speváčka a herečka Sarah Harding na predstavení kolekcie F&F Jeseň-Zima 2015 v The Savoy Hotel v Londýne.

Prišla aj modelka a herečka Georgia May Foote či fešák zo stránok bulváru Mark Wright. A do londýnskeho hotela Savoy dorazila aj slovenská topmodelka Linda Nývltová. Nebola to náhoda. Už na druhý deň mala totiž absolvovať fotenie pre známy český módnik – ako inak, práve v kúskoch z kolekcie jeseň-zima 2015/2016.

Určite vás najviac zaujíma, ako vlastne vyzerali. Hlavnou inšpiráciou boli sedemdesiate roky, ktoré sú už v týchto dňoch horúcim tovarom na pultoch obchodov. No kým letné kúsky v sebe nesú predovšetkým odkazy na estetiku hippies či marocké a tuniské orientálne inšpirácie, tentoraz nadobudlo retro elegantnú podobu vhodnú pre štýlovú „mestskú ženu“.

Na londýnskom uvedení kolekcie sa objavila aj... Foto: Zdeno Gáfrik, Pravda.sk
Linda Nývltová (vpravo) a Barbora Franeková Na londýnskom uvedení kolekcie sa objavila aj modelka Linda Nývltová (vpravo). Na snímke s modelkou a zároveň novinárkou Barborou Franekovou.

Sukne strihané do áčka, tunikové šaty, či modely s dĺžkou tesne pod kolená, prípadne ešte o kúsok nižšie. K tomu široké nohavice voľne plávajúce okolo nôh, niektoré priam „zametajúce“ podlahu, overaly, koženkové trojštvrťové kuloty alebo masívnejšie kabáty s imitáciou jahňacej kože – výpočet kúskov bol skutočne bohatý a predstavená garderóba pestrá. Inšpiráciu slávnymi menami Gucci, Saint Laurent či Louis Vuitton však nebolo možné zaprieť.

Kľúčový motív kolekcie – semiš, sa objavoval zväčša v umelom vyhotovení. Tak ako v minulosti kašmírové svetre však tentoraz bol prekvapením aj dámsky kabát z pravej kože. Vo farebnosti dominovali popri tónoch hnedej sýtejšie odtiene červenej – na šatách sa striedala vínová s tehlovou či okrovou, pridávala sa čokoládová, ale aj béžová a karamelová. Ďalšou dominantnou bola modrá farba, či jej odtieň s nádychom do zelena a nežnejší look zastúpila smotanová čipka.

Nová kolekcia na jeseň a zimu 2015 pokračuje v... Foto: Zdeno Gáfrik, Pravda.sk
F&F - jeseň-zima 2015 - uvedenie - Londýn Nová kolekcia na jeseň a zimu 2015 pokračuje v inšpirácii 70-tymi rokmi a ich estetikou, ktorá sa pretavila do strihov, farebnosti, ale aj materiálov.

V galérii si môžete pozrieť ochutnávku z novej kolekcie predstavenej v Londýne, kompletný prehľad lookov prinesieme už o pár dní.

Cestu redaktora do Londýna hradila spoločnosť F&F.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #predstavenie #kolekcia #celebrity #F&F #jeseň-zima 2015 #Paloma Faith #Sarah Harding

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...