Sandále na hrubom podpätku: Máme 25 tipov na hitovú obuv sezóny!

Aj vy už ste začali uvažovať nad nákupom novej obuvi na teplejšiu časť roka? Sandále na podpätku by ste obísť nemali. Na hrubom podpätku.

23.04.2015 07:00
debata
Hrubý podpätok sa v tejto sezóne vrátil do... Foto: ASOS
Hrubý podpätok sa v tejto sezóne vrátil do centra pozornosti. Hrubý podpätok sa v tejto sezóne vrátil do centra pozornosti.

Návrat estetiky sedemdesiatych rokov sa prejavil vo všetkých smeroch a tak popri odevoch zasiahol aj výrobcov obuvi. Výsledkom sú lodičky na hrubších podpätkoch so zaoblenými špičkami, ale tiež sandále. Práve na ne sa zameriavame v nasledujúcich kolážach.

Sandále na hrubom podpätku hrajú prím na pultoch mnohých obchodov a butikov. Éra hippies, ktorá sa mieša s estetikou diska, ponúka pestrú zmes na výber.

Popri klasike v základnej farebnej palete (biela-čierna-hnedá), ktorá sa aj najlepšie kombinuje, nechýbajú ani výraznejšie motívy (kvetiny, zvieracia koža, grafika) či napríklad metalíza a lakované povrchy. Zaujímavým detailom môžu byť napríklad kovové pracky, alebo retiazky či krištáľy.

Biela a pastely

zväčšiť Pri bielej mnoho žien váha aj z praktického... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
hrubý podpätok - hit sezóny - sedemdesiate roky - 25 tipov Pri bielej mnoho žien váha aj z praktického hľadiska. Ak však chcete svoju nôžku osviežiť, pri hrubšom podpätku, prípadne pastelových tónoch pôjde o ten najlepší odtieň, ktorý zároveň nepôsobí až tak masívne. Biela koža sa tiež zvykne v tomto type obuvi kombinovať s korkovým základom, prípadne metalickými pruhmi a výraznejšími kovovými prackami.

Čierna

zväčšiť Ak si budete tento rok vyberať sandále s hrubým... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
hrubý podpätok - hit sezóny - sedemdesiate roky - 25 tipov Ak si budete tento rok vyberať sandále s hrubým podpätkom, môžete pokojne zostať verná čiernej. Podobné modely sú síce výraznejšie a masívnejšie, pri správnom kombinovaní však budú vhodným doplnkom, ktorý nemusí na prvý pohľad biť do očí. Ak si však dámy vyberajú hrubší podpätok, o trošku pozornosti im vlastne ide - preto odporúčame nosiť podobné kúsky s minišatami, retro ilúzia bude dokonalá.

Hnedá klasika

zväčšiť Pravdepodobne najobľúbenejšími budú sandále na... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
hrubý podpätok - hit sezóny - sedemdesiate roky - 25 tipov Pravdepodobne najobľúbenejšími budú sandále na hrubšom podpätku v odtieňoch hnedej farby. Sú najlepšie kombinovateľné. Či už je reč o denime, alebo zemitejších tónoch. Krásne však ukážu aj pri svetlých farbách a letnej garderóbe v odľahčenom a romantickom duchu.

Vzorované povrchy

zväčšiť Vzorovaných topánok zdobených rozmanitými... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
hrubý podpätok - hit sezóny - sedemdesiate roky - 25 tipov Vzorovaných topánok zdobených rozmanitými potlačami nie je v ponuke domácich obchodov veľa. Rozhodne sú vša súčasťou nastaveného trendu v duchu 70-tych rokov. Azda najobľúbenejšie bubú zvieracie motívy - či už je to leopard, hadia koža, alebo imitácia krokodílej kože. Náladu teplej časti roka zase umocňujú sandále s kvetinovými potlačami - či už hravými s animovaným základom, alebo akoby maľovanými a romantickými.

Metalíza a lak

zväčšiť Diskotéková atmosféra, v ktorej doznievali... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
hrubý podpätok - hit sezóny - sedemdesiate roky - 25 tipov Diskotéková atmosféra, v ktorej doznievali sedemdesiate roky, má najväčšiu silu práve vo výrazných podpätkoch a metalických či lakovaných dezénoch. V kurze sú tiež výrazné, niekedy priam neónové odtiene farieb, lakovaný efekt ešte umocňuje ich žiarivosť. Metalíza sa zase zvykne využívať v kombinácii s efektom brúsenej kože.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výber #trend #sandále #letná sezóna #hrubý podpätok

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....