Bez rukávov za hviezdu ulice! Tento horúci trend treba vyskúšať

Nejde síce o prevratnú novinku, ale saká a kabáty bez rukávov získali v aktuálnej sezóne skutočne silnú pozíciu v trendoch dámskeho šatníka. Inšpirujte sa aj vy.

18.03.2015 09:00
debata
Sako či kabát bez rukávov je nesmierne... Foto: JC GRAY - Marisota via PRShots.com
bez rukávov - horúci trend - móda - jar-leto 2015 Sako či kabát bez rukávov je nesmierne elegantným prvkom v dámskom šatníku. Dobre sa kombinuje s nohavicami, ale aj úzkymi tubovými sukňami. Na snímke model Marisota.

Bola to najmä francúzska značka Dior, ktorej kolekcie opäť vrátila do centra pozornosti kabáty a saká, ktorým chýbali rukávy. Samozrejme, nechýbali ani ďalšie módne domy – Balmain či napríklad Narciso Rodriguez, alebo Giles – všade sa premávali modelky v kúskoch, ktoré zaujmú na prvý pohľad a ponúkajú žene novú alternatívu variabilnej garderóby.

Sako či kabát bez rukávov je nesmierne...
Čierne predĺžené sako bez rukávov - predáva New...
+9Odľahčený materiál je príjemný na vrstvenie aj...

Kabáty bez rukávov sú trendom aktuálnych dní a to podmieňuje aj zloženie materiálov. Klasické vlnené kúsky striedajú skôr odľahčené verzie. Nie je nič výnimočné, ak je kabát veľmi ľahučký, z padavých materiálov, ktoré dokonale obkresľujú siluetu. Potom sú tu však aj veľmi luxusné a spoločensky pôsobiace kúsky s lesklými saténovými či hodvábnymi fazónami, detailmi zdobenia na vreckách alebo golieriku.

Mnoho žien si pri takomto kúsku odevu položí otázku, ale ako ho nosiť? Strach mať netreba, ani blok trošku zaexperimentovať. Azda najjednoduchšou verziou sú nohavice. Buď sa rozhodnete pre klasický rovný strih, tohtoročný trend však radí skôr voľnejší až pyžamový strih a tiež padavé a jemné materiály s prímesou hodvábu.

zväčšiť Výber kabátov či sák bez rukávov nájdete aj v... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
bez rukávov - horúci trend - móda - jar-leto 2015 Výber kabátov či sák bez rukávov nájdete aj v obchodoch s dostupnou módou za príjemné ceny.

Už spomenutý Dior kombinoval kabáty bez rukávov so šortkami. Slovenské ženy asi skôr pristúpia na alternatívu tubovej sukne s jemným rozparkom, ale snahe o odvahu určite módni experti zatlieskajú.

Kabáty a saká bez rukávov sa vôbec nemusíte obávať nosiť s úpletmi. Jemné roláky či svetríky s oválnym výstrihom, ktoré vytvoria zaujímavý kontrast pri klasickom sakovom výstrihu, budú vyzerať skvelo. A dobrá správa znie, že podobné kúsky zoženiete aj u značiek s dostupnou módou za priaznivé ceny.

Ukážka verzie kabáta bez rukávov na prehliadke... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Dior - jar-leto 2015 - Paríž - trendy Ukážka verzie kabáta bez rukávov na prehliadke Dior - jar-leto 2015.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dior #trend #kabát #bez rukávov #jar-leto 2015 #sako

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...