Narcis, fialka či orgován vo flakóne: Dvanásť vôní, z ktorých cítiť jar!

Prvé snežienky už rozkvitli, na narcisy si môžete vystáť rad v obchode a čoskoro sa dočkáte aj orgovánu.

06.03.2015 09:00
jar - vôňa - voňavky s jarnými kvetinami Foto:
Jarné vône milujeme. V záhrade nás potešia, v parfumoch ich môžeme mať pri sebe neustále.
debata

Vôňa typicky jarných kvetín nám prináša úsmev, dobrú náladu, pokoj či nadšenie – je totiž často znakom, že sa konečne odobrala preč pani zima a my sa môžeme tešiť na teplejšiu časť roka. Jarné kvetiny sú tí najpríjemnejší poslovia (teda, ak náhodou nie ste alergička) a vedia to dobre aj vo firmách zaoberajúcich sa vývojom parfumov či rozličných vôní. My sme vybrali dvanásť, v ktorých jar určite ucítite. Takto…

Tulipán

Byredo – La Tulipe. Už z názvu vyplýva, že tento parfum je oslavou tulipánov a ich vône. Dopĺňa ho frézia, rebarbora či cyklámen, ale tiež drevité a trávové tóny.

Parfum Subtil Salvatore Ferragamo obsahuje vôňu tulipánu, ale nechýba v ňom celá zmes kvetinových tónov. Napríklad ľalia, jazmín či konvalinka.

Vôňa Miss Dior Cherie obsahuje vôňu fialiek,...
Daisy Eau So Fresh Sorbet od Marca Jacobsa je...
+9Parfumovaná voda Beyoncé Heat Wild Orchid síce...

Orgován

Legendárny Trésor – parfum značky Lancôme je obľúbený aj vďaka výraznému tónu obľúbenej kvetinovej vône – konkrétne orgovánu. Kvetinovú oslavu tohto parfumu vytvára aj vôňa kosatca, ruží, konvaliniek, jazmínu, ale tiež ovocných tónov ananásu, marhule či broskyne.

Parfum Chloé Love je vôňou, v ktorej sa vôňa orgovánu mieša s výrazným kosatcom, hycintom či vistériou a vanilkou.

Narcis

L'Occitane Vanille & Narcisse Eau de toilette – narcis sa objavuje už v samotnom názve a tak, ako výrazný je na obale, je výrazná aj jeho vôňa v samotnej toaletnej vode.

Nežná a ženská je vôňa Dolce z dielne Dolce & Gabbana, v ktorej hrá narcis hlavné husle spoločne s leknom, amarylisom a tiež neroli či kvetom papáje.

Fialka

Vôňa Miss Dior Cherie obsahuje vôňu fialiek, hoci výraznejšie sú v nej tóny jahôd, jahodových listov a jazmínu.

Daisy Eau So Fresh Sorbet od Marca Jacobsa je vôňa, v ktorej sa objavuje vôňa fialiek skombinovaná s jazmínom, magnóliou, ale tiež lotosom či mandarínkou.

Magnólia

Výrazná magnólia je jedným zo stavebných prvkov vône Bright Crystal z dielne Versace. Vytvára súzvuk s vôňou pivóniu, yuzu, lotosu, ale tiež granátového jablka.

Parfumovaná voda Beyoncé Heat Wild Orchid síce stavia na vôni vzácnej orchidey, ale nechýba v nej ani omamná magnólia. Pridáva sa k nim napríklad černica, kokos, granátové jablko či ambra.

Konvalinka

Svieža a zároveň omamná vôňa konvaliniek sa nachádza v novom parfume Beautiful Butterfly od Avon. Ku konvalinke sa pridáva biela nektarinka či svetlé dreviny.

Hyacint

Jedna z legendárnych vôní značky Chanel – Cristalle vznikla už v roku 1974. Vôňa hyacintu v nej je nezameniteľná, pričom sa mieša so sviežimi tónmi bergamotu a sicílskeho citrónu. Dopĺňa ju vetiver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #JAR #vôňa #parfum #kvety #kvetinové vône #toaletná voda

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...