Veľký teniskový špeciál! Vyberte si z 50 štýlových párov na túto jar

Tenisky už nejaký ten rôčik patria medzi obľúbenú obuv. Hoci kedysi sa ženy ostýchali nosiť ich inam ako do záhrady, alebo na prechádzku, dnes už je všetko inak.

05.03.2015 06:43
tenisky, špeciál, tipy Foto:
Tenisky sú modernou obuvou ženy 21. storočia.
debata

Športová obuv prešla za posledné roky výrazným prerodom a stala sa súčasťou dennej garderóby mužov aj žien. Dôvodom je určite náročný a rýchly životný štýl a túžba po komforte. Skvelé však je, že popri nej nezaostala aj snaha o originalitu či kvalitnú dizajnovú stránku.

Dnes je už možné vybrať si tenisky všemožných druhov, farieb, vzorov, či materiálov. Kombinujú sa nielen so športovými odevmi alebo džínsami, ale tiež so šatami, dlhými sukňami, legínami či napríklad nohavicovými overalmi.

My sme pre vás pripravili bohatý prehľad základných trendových kúskov tenisiek. Veríme, že určite nejaké oslovia.

Biele

zväčšiť Tak ako sa pri šatách zvykne hovoriť, že... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
tenisky, špeciál, jar-leto 2015 - Onitsuka Tiger, Humanic, Aldo, Stradivarius Tak ako sa pri šatách zvykne hovoriť, že základom sú malé čierne - v prípade tenisiek by to mali byť "malé biele". Pár bielych tenisiek patrí k stáliciam ženských šatníkov už roky. Skvelo sa kombinuje a zároveň pôsobí veľmi čisto a luxusne.

Vzorované

zväčšiť Vzory na teniskách už dávno nie sú len doménou... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
tenisky, špeciál, jar-leto 2015, Adidas, Stellasport, Nike, Aldo Vzory na teniskách už dávno nie sú len doménou dám. Môžu ich nosiť aj páni. V prípade ženskej obuvi sú potlače výrazné, nechýba logotyp, abstraktné motívy, ale napríklad aj výrazné grafické prvky ako bodky či farebné machule.

Bežecké kúsky do mesta

zväčšiť Ich základná funkcia je športová - dajú sa... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
tenisky, špeciál, jar-leto 2015, Adidas, Stellasport, Nike, Aldo Ich základná funkcia je športová - dajú sa využívať na behanie, ale stali sa z nich štýlové súčasti šatníka. Bežecké tenisky v originálnych farbách a dizajnoch sa povýšili na mestskú obuv 21. storočia tak ako kedysi sa stali džínsy dennou garderóbou v 20. storočí.

Kvetinový motív

zväčšiť Kvetinová potlač na dezéne tenisiek im dodáva... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
tenisky, tipy, trendy - jar-leto 2015 - Superga, H&M, Puma, Humanic, Desigual Kvetinová potlač na dezéne tenisiek im dodáva mladistvý a romantický nádych. Skvelo sa takéto kúsky kombinujú aj so sukňami či dennými šatami. Sú ako stvorené na teplejšie jarné dni a pohodlné prechádzky mestom.

Kožené

Pravá koža nie je na teniskovej obuvi nič... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
tenisky, trendy, špeciál, jar-leto 2015 - H&M, Lacoste, Marella Pravá koža nie je na teniskovej obuvi nič výnimočné. Na športovanie síce zväčša neobstojí, ale takéto tenisky sú skvelé aj v chladnejších mesiacoch roka. Semišové tenisky sú zase skvelou festivalovou obuvou.

Netradičné dezény

zväčšiť Flitre, čipka, srsť, či už pravá, alebo falošná... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
tenisky, tipy, trendy - jar-leto 2015 - Superga, Baťa, Mango, Stradivarius Flitre, čipka, srsť, či už pravá, alebo falošná - aj tak môžu vyzerať tenisky, v ktorých budete kráľovnou jarných ulíc. Odvážne a netradičné dezény pritom povyšujú teniskovú obuv na novú stylingovú úroveň.

Futuristické

zväčšiť Futuristický a netradičný dizajn tenisiek sa... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
tenisky, trendy, špeciál, jar-leto 2015 - Puma, Nike, Yohji Yamamoto, Zara Futuristický a netradičný dizajn tenisiek sa drží v kurze už niekoľko sezón - samozrejme, je určený pre špecifickú klientelu a dámy, ktoré sa neobávajú originality, ale často aj extravagancie.

Luxusné

zväčšiť Tenisky ako couture móda? A prečo nie? Aj... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
tenisky, tipy, trendy - jar-leto 2015 - Michael Kors, Bottega Veneta, Acne, Kenzo, Pinko Tenisky ako couture móda? A prečo nie? Aj slávne módne domy pochopili, že ženy netúžia stráviť celý deň na podpätkoch. Ale keď chcú tenisky, žiadajú kvalitu, originálny dizajn a luxusné materiály. Nechýba koža, často pravý pytón či dokonca krokodíl. Po vzore Diora sa do teniskovej módy prepracovali aj našívané flitre, krištály či pliešky.

Členkové

zväčšiť Členkové tenisky nosí s obľubou najmä mladšia... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
tenisky, trendy, špeciál, jar-leto 2015 - Converse, Adidas, Le Coq Sportif, Nike, Yohji Yamamoto, Zara Členkové tenisky nosí s obľubou najmä mladšia generácia. Sú pohodlné, dobre držia nohu a zaručujú tak stabilitu a nechýba im ani trendový motív - dnešné modely sú totiž často ovplyvnené hip-hopovou či basketbalovou estetikou. Ak sa jej neobávate, len do toho!

Za pár eur

zväčšiť Už za pár eur sa dajú kúpiť tenisky, ktoré... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
tenisky, tipy, trendy - jar-leto 2015 - F&F, CCC, Deichmann, New Yorker Už za pár eur sa dajú kúpiť tenisky, ktoré budete ľahko kombinovať s outfitmi na bežný deň, na šport, ale pokojne aj na vychádzky do mesta či popoludňajšiu návštevu kaviarne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trend #tenisky #jar-leto 2015 #veľký špeciál

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...