Vlasom v zime chýba lesk aj hydratácia! Napravte to

Zimné obdobie vlasom práve neprospieva, ale nemusíte strácať hlavu!

27.02.2015 07:00
vlasy, zima, žena Foto:
Vlasom sa venujte aj v zime, potrebujú špeciálnu starostlivosť.
debata

Zdravé, lesklé a krásne vlasy sú snom každej ženy. Pritom kľúčom k úspechu je správna starostlivosť. Väčšina žien však pri ošetrení vlasov prípravkami zanedbáva pokožku hlavy, ktorá je zaťažená prinajmenšom v rovnakej miere ako vlasy samotné. Je preto dôležité dopriať si napríklad stimulujúcu masáž hlavy, v ktorej sa zameriate práve na vlasovú časť. Krúživými pohybmi pomôžete prekrveniu kože a zároveň stimulujete vlasové cibuľky. Pri masáži môžete použiť niektorý z prípravkov určených práve na masáž pokožky hlavy, ktoré sa okrem iného vyznačujú aj príjemnou vôňou. Poskytnete tak relax nielen koži, ale aj psychike.

Aj dlhšie vlasy vedia potrápiť. A je to vidieť najmä v zimnom období, kedy si ich často zväzujeme gumičkou, aby nám pod čiapkou zbytočne nelietali. Následne sa lámu, elektrizujú či nadmerne mastia. Noseniu čiapky sa počas zimy zrejme nevyhneme, noste však skôr čiapku voľnejšiu. Navyše, vlasy sa pod čiapkou viac mastia, takže si ju z hlavy dajte dole okamžite, keď môžete. Aby vaša koruna krásy vyzerala aj počas zimy príťažlivo, umývajte si vlasy vždy, keď to potrebujete, najmä kvôli nadmernému masteniu.

Ak naopak, trpíte suchou pokožkou hlavy, v zime sa tento problém môže ešte zhoršiť. Používajte preto prípravky určené na starostlivosť o suché vlasy, ak sa objavia lupiny, čo nie je v zime nezvyčajné, tak im doprajte kúru práve vhodnými prípravkami proti lupinám. Vlasy si po umytí dôkladne opláchnite studenšou vodou, práve takto sa v nich „uzamkne“ vlhkosť. Pomôcť môžu aj prípravky na báze mlieka a oleja, sú vhodné pre hĺbkovú hydratáciu vlasu.

V zime vlasom môže chýbať lesk. Tu pomôže aj jednoduchý trik s pár kvapkami citróna vo vode, ktorou vlasy po umytí opláchnete. Lesk vlasom navrátia aj špeciálne prípravky, ktoré povrch vlasu vyhladia, čím lepšie odráža svetlo. Okrem toho môžete siahnuť po novinkách obsahujúcich tekuté mikrokryštáliky, ktoré vlasy takisto zozžiaria.

Schwarzkopf essence ULTÎME Omega Repair...
Šampón proti svrbeniu pokožky hlavy Ziaja Med.
+9GLISS KUR Oil Nutritive, Expresný regeneračný...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #starostlivosť #hydratácia #lesk

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...