Orient prináša do šatníka pôvab aj tajomnosť - takto môžete zažiariť!

Začínate sa pripravovať na jar? Ak chcete občerstviť šatník a byť aktuálna, mali by ste vedieť, že trendy vanú z Orientu!

28.01.2015 07:00
debata
Kimono sa vracia na piedestál - ukazuje to aj... Foto: Phase Eight via PRShots.com
orient - trend - jar 2015 - móda Kimono sa vracia na piedestál - ukazuje to aj tento model Phase Eight.

Áno, je to práve orientálna inšpirácia, ktorá si našla výrazné miesto v kolekciách viacerých módnych značiek. Na prvý pohľad sa môže zdať, že ide len o výrazné potlače – kvetiny, oblaky, vtáci, ktoré si poľahky zameníte aj s niečím iným. Ale orientálna inšpirácia prichádza aj v strihoch.

Kimono z dielne F&F.
Model puzdrových šiat s výrazným kvetinovým...
+9Nohavice s výraznou orientálnou potlačou...

Nosiť sa budú kimoná a zavinovacie kimonové kabátiky či saká. Klasické opasky nahrádzajú stuhy či tenučké kožené a pletené opasky, ktoré pripomínajú prepásanie kimona. Orientálnu inšpiráciu naznačil vo svojej kolekcii aj módny dom Chanel – použil množstvo bohatých štruktúr a materiálov s 3D efektom reliéfu. Lurex zatkávaný do látok či brokát evokujúce materiály sa nájdu aj v jarných kolekciách módnych značiek dostupných na Slovensku – stačí si len vybrať.

Čo sa farebnosti týka, fantázii pri výbere sa medze nekladú – ale pravdou je, že jar nebude s orientálnou inšpiráciou až taká svieža – je skôr sýta a výrazná, obsahuje tóny zlatej, tehlovej, karmínovej červenej, indigo či tónov lososovej.

zväčšiť Jar 2015 ohlásila príchod orientálnych... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
orient - trend - jar 2015 - móda Jar 2015 ohlásila príchod orientálnych inšpirácií. Tie prichádzajú vo výrazných kvetinových potlačiach, materiáloch s leskom (či už lurex alebo brokát), ale tiež v strihovom prevedení - voľnejšie, akoby turecké nohavice, kimonové saká a kabáty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzory #trend #kvety #inšpirácia #jar 2015 #brokát #Orient #kimono

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...