Deväť krások po 40-ke, ktoré ohúria: Nalíčte a upravte sa podľa nich!

Hollywoodske hviezdy majú takpovediac v náplni práce vyzerať dobre. Často sa hovorí o tom, že im výdatne pomáhajú odborníci.

27.01.2015 09:00
debata

Nepochybujeme o tom, ale na druhej strane nasledujúce dámy patria k tým, ktoré výdobytky estetickej chirurgie využívajú očividne s rozumom, nehanbia sa za vrásky na čele či okolo očí a svôj pôvab podčiarkujú skôr správnym líčením a starostlivosťou o vlasy.

Na cenách SAG Awards sa stretli nasledujúce herečky a my ich dávame za príklad, čo sa vizáže aj účesu týka. Len pre zaujímavosť, s výnimkou jedinej z nich sa takmer všetky zhodli na telovom odtieni rúžov. Pravdepodobne môže za to fakt, že výrazný rúž môže už v určitom veku pery opticky zmenšovať a zvýrazňovať mimické vrásky okolo nich. Ani s očami to však nepreháňajú, gro pozornosti dostávajú mihalnice. Účesy majú skôr ležérne a stavajúce na kvalite a hustote vlasov (či už prirodzených, alebo pridaných).

Herečky Julianna Margulies (vľavo) a Amanda... Foto: SITA/AP, John Shearer
Julianna Margulies (vľavo) a Amanda Peet Herečky Julianna Margulies (vľavo) a Amanda Peet patria medzi očarujúce dámy po štyridsiatke. Prvá oslávi tento rok už 49. narodeniny, na cenách SAG však vyzerala veľmi mladistvo, za čo mohol jej účes s decentným copom a tiež netradičné líčenie s modrou očnou linkou. Rúž bol telový a jemný. 43-ročná Peet stavila na prirodzenosť a priam nahé líčenie, len jemne podporené tónmi kávovej a zlatistej na viečkach. Účes bol veľmi ležérny, no zároveň dievčenský.
Herečka Sofia Vergara má 42 rokov, no často... Foto: Reuters, MIKE BLAKE
Sofia Vergara Herečka Sofia Vergara má 42 rokov, no často vyzerá ako o dvadsať rokov mladšia sexbomba. Na cenách SAG stavila na výrazný karmínový rúž a nahé líčenie očí. Dôraz však kládla na vlasy - vyžehlené kadere padujúce na plecia umocňovali jej latinskú krv.
Róba 54-ročnej herečky Julianne Moore bola taká... Foto: Reuters, MIKE BLAKE
AWARDS-SAG/ Róba 54-ročnej herečky Julianne Moore bola taká výrazná, že mejkapom vôbec táto krásna dáma neplytvala. Len jemné zdravíčko v lícach, takmer nahé pery s trochou lesku a k nim aj nahé akoby mokré líčenie viečok. Najvýraznejšie sú bohaté riasy. Účes je veľmi jednoduchý, s vlasmi rozdelenými na stredovú cestičku a voľne splývajúcimi na plecia.
Meryl Streep má 65 rokov a nehanbí sa za svoje... Foto: SITA/AP, John Shearer
Meryl Streep Meryl Streep má 65 rokov a nehanbí sa za svoje vrásky na čele, okolo očí, ani úst. Napriek tomu pôsobí nesmierne mladistvo. Pery má nalíčené jemným pastelovým tónom mäsovej ružovej. Na očiach má kobaltové tiene, no veľmi jemne vytieňované. Okuliare mejkap vyvažujú.
Herečka Naomi Watts vo veku 46 rokov vyzerá... Foto: SITA/AP, John Shearer
Naomi Watts Herečka Naomi Watts vo veku 46 rokov vyzerá úžasne. Jej starohollywoodsky pôvab podčiarkujú plavé kadere, pričom herečka nezaťažuje pleť zbytočnými líčidlami. Oči sú nahé, no s výraznými mihalnicami, zahustenými umelými trsmi. Pery sú perleťové a sviežo ružové.
45 rokov má Jennifer Aniston, no na jej tvári... Foto: SITA/AP, Vince Bucci
Jennifer Aniston 45 rokov má Jennifer Aniston, no na jej tvári akoby vek neúčinkoval - pritom nepatrí medzi ženy, ktorým by chýbali mimické vrásky na čele, alebo okolo očí a úst. Na SAG Awards si nechala pohľad prehĺbiť a opticky rozjasniť trblietavým tieňom vo vnútornom kútiku, ktorý postupne prechádza do sýtejšieho odtieňa. Mihalnice sú výrazné a zahustené umelými trsmi. Podobne ako ďalšie zrelé dámy, aj ona stavila na ružový perleťový lesk na perách. Jej povestná koruna krása bola tentoraz dokonalou hrivou, ktorá ležérne lemovala tvár.
Herečka Julia Roberts je aj vo svojich 47... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Julia Roberts Herečka Julia Roberts je aj vo svojich 47 rokoch krásnou dámou s mladistvým šmrncom. Herečká má problém s pórovitou pleťou a tak ju zjednotila krycím kreémom a zafixovala púdrom. Pery sú nalíčené v sýtom hnedoružovom odtieni, oči sú výraznejšie s nánosom maskary a linkou lemujúcou oko zhora aj zdola.
Herečka Julie Bowen oslávila už 44. narodeniny,... Foto: SITA/AP, John Shearer
Julie Bowen Herečka Julie Bowen oslávila už 44. narodeniny, ale stále vyzerá veľmi pôvabne a pôsobí mladistvo. Dôvodom je určite aj kratšie mikádo a jemný rozcuch v ňom. Pri líčení stavila na dymové líčenie očí, ktoré však nepôsobí ťažko. Pery sú natreté telovým tónom ružovej s perleťovým odleskom.
Herecký pár Naomi Watts a jej manžel Liev...
Komička Amy Poehler si obliekla šaty od Jenny...
+45Herecký pár Justin Theroux a Jennifer Aniston.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #ženy #SAG Awards #vizáž #po štyridsiatke

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...