S vlnou sa dá hrať, ukázal Hrča v oceňovanej kolekcii. Môžete si ju ohmatať!

Keď sa v októbri minulého roka objavili na móle v Starej tržnici modelky v kolekcii mladého dizajnéra Martina Hrču, nejednému divákovi sa zatajil dych. A potlesk na konci prehliadky bol naozaj masívny.

27.01.2015 07:00
debata
Kolekcia Martina Hrču Skrz je inšpirovaná... Foto: Lívia Štokingerová
Martin Hrča - kolekcia Skrz Kolekcia Martina Hrču Skrz je inšpirovaná Liptovom a slovenským vidiekom. Dominantu v nej tvorí vlna a prírodné materiály.

Nielen to. Kolekcia Skrz, v ktorej návrhár vychádzal z inšpirácie Liptovom, kde žije, si vyslúžila aj cenu pre najlepšieho dizajnéra módnej akcie. Hrča v súbore bezmála dvoch desiatok kusov dámskeho a pánskeho odevu spracoval materiály často vnímané ako veľmi zemité a drsné. Ľan či vlnu však pretavil do podôb, ktoré sú sofistikované a súčasné, no zároveň originálne. Dôvodom je aj snaha dizajnéra hrať sa s materiálom a skúšať jeho vlastnosti. Pri ovčej vlne, ktorá bola ručne farbená, sa Hrča pohral s uzliacimi technikami a materiál využil na celé kusy odevov, ale tiež ako dekoratívny prvok.

Kolekcia Martina Hrču Skrz je inšpirovaná...
Inštalácia kolekcia Martina Hrču Skrz v...
+9Kolekcia Martina Hrču Skrz.

Výsledok tejto práce je možné konečne vidieť a dokonca si naživo „obchytať“ v rámci inštalácie, ktorú nájdete v shoowroome Kapsula na bratislavskom Šafárikovom námestí. Okrem Hrčovej tvorby sa súčasťou výstavy stali aj šperky Kristýny Španihelovej, ktorá prekvapuje technikou spracovania netradičných materiálov – pergamenu a kryštalizovanej krvi. Doplnkom sú potom kabelky a tašky od lokálneho výrobcu z Liptovského Mikuláša.

Inštalácia kolekcia Martina Hrču Skrz v... Foto: Marika Beňadik Majorová
Martin Hrča - móda - inštalácia - Kapsula Inštalácia kolekcia Martina Hrču Skrz v dizajnérskom showroome Kapsula v Bratislave.

Hrča bude osobne prítomný v priestoroch showroomu Kapsula vo štvrtok a piatok 29.-30. januára a tiež o týždeň v rovnakom termíne. Ak by mal teda niekto chuť pozrieť si túto podobu domácej módy aj s výkladom samotného autora, môže vyraziť práve v spomenutých termínoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Hrča #inštalácia #showroom #Kapsula

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...