Päť kľúčových trendov jari 2015: Máme tipy, ako ich nakúpiť za menej!

Vo väčšine obchodov sa už objavili nové kolekcie. Sezóna jar a leto 2015 sa blíži a aj značky dostupné širokej verejnosti reagujú na trendy nastavené renomovanými návrhármi.

23.01.2015 17:00
debata

Dobrá správa však znie, že aj v kolekciách jeseň a zima 2014 sa nájdu kúsky, ktoré akoby „predčili“ dobu. Ak si podobné zadovážite, môžete ich bez obáv vytiahnuť do ulíc počas nasledujúcich mesiacov a ešte aj ušetríte. Takže, nech sa páči. Toto by vám v sezóne 2015 chýbať rozhodne nemalo.

Prúžky

Čiernobiela farebnosť a pruhy – nadčasový kus, ktorý sa nachádza azda v každej kolekcii bez ohľadu na sezónu či rok. Inovácia prichádza tentoraz v smerovaní pruhov – môžu byť šikmé, protiľahlé, vytvárajúce 3D vzory. Ale pokojne môžete zostať aj pri klasickej prúžkovanej klasike.

zväčšiť Foto: archív značky
trendy - jeseň 2014 verzus jar 2015

Strapce

Týmto dekoratívnym prvkom nešetrili vo svojich kolekciách renomované módne značky udávajúce tón a strapce nebudú chýbať ani v slovenských obchodoch. Môžu zdobiť sukne, krátke aj dlhšie, sú dekoratívnym prvkom na blúzkach, topoch, dokonca mikinách. Nezabúdajme ani na kabelky či obuv ozdobenú strapcami.

zväčšiť Foto: archív značky
trendy - jeseň 2014 verzus jar 2015

Masívne kvetiny

Výrazné kvetinové vzory patria k jarnej a letnej sezóne. Tentoraz dostávajú výraznejší grafický rozmer a často tiež orientálny nádych. Farebnosť je výrazná, no nie cielene svieža a jemná, ale často veľmi sýta a intenzívna. Vyskúšať to môžete napríklad takto.

zväčšiť Foto: archív značky
trendy - jeseň 2014 verzus jar 2015

Kockovaný vzor

Nejde o klasické škótske káro, ale kockovaný vidiecky vzor – tak dobre známy aj v mnohých slovenských domácnostiach. Drobná farebná kocka v kontraste s bielou farbou môžu niekomu pripomínať obrusy z domov našich mám, ale je zároveň aj trendom roka 2015 – či už je reč o šatách, nohaviciach, ale aj klasických košeliach a košeľových blúzkach.

zväčšiť Foto: archív značky
trendy - jeseň 2014 verzus jar 2015

Overaly

Nohavicový overal sa drží v centre pozornosti už niekoľko sezón. Najmä preto, že je nositeľný na viac spôsobov a ponúka pohodlnú alternatívu dámam, ktoré majú radšej nohavice než sukne. Zároveň však dokáže fungovať ako veľmi elegantný a luxusne pôsobiaci kus večernej garderóby. Na jeseň sa nosili modely v tmavých farbách a tiež odtieňoch sýtej modrej, prípadne army zelenej. Čierna v kurze zostáva, pridajú sa žiarivejšie tóny, ale aj vzory.

zväčšiť Foto: archív značky
trendy - jeseň 2014 verzus jar 2015

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trendy #jeseň 2014 #jar 2015 #čo kúpiť #čo zostáva v móde

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...