Plesová kabelka, s ktorou zažiarite. Máme 15 tipov, aj za skvelé ceny

V sobotu odštartovala plesová sezóna na Slovensku. K výbave každej dámy patrí vhodná kabelka. Tá plesová má isté špecifiká.

12.01.2015 07:00
debata
Kabelky na ples by mali byť ako šperk. Na... Foto: Dune via PRShots.com
Kabelky na ples by mali byť ako šperk. Kabelky na ples by mali byť ako šperk. Na snímke model Dune - cena 59 libier.

Azda jeden zo základných atribútov plesovej kabelky je jej veľkosť. Mala by byť čo najdrobnejšia – ideálnou pomôckou je vziať si kabelku a zovrieť ju prstami oboch rúk. Na vhodnej plesovej kabelke by okraje nemali prečnievať o viac ako tri až päť centimetrov. Ak ste teda plánovali siahnuť po momentálne populárnych „clutch“ taškách do ruky vo výraznejších rozmeroch, rozmyslite si to.

Kabelka môže byť výrazná, ale ako šperk. Aj preto je vhodné obzerať sa po plesových kabelkách, ktoré sú metalické, s výrazným leskom či honosným zdobením. Populárne sú aj plastové kabelky upravené do tvaru evokujúceho výbrus drahého kameňa. Či už v tónoch polodrahokomov, alebo výrazných farbách. Pozor však, aby príliš žiarivá farba neodlákavala pozornosť od šiat či vás samotnej.

Pri šatách tmavých farieb je bezpečnou cestou siahať po doplnkoch v zlatej alebo striebornej. Ak si vyberiete krištáľmi zdobené listovky do ruky, základ kabelky by nemal byť extrémny, ale skôr tlmený. Oceľové a platinové odtiene skvelo vyniknú s vínovou či fialovou. Svetlé odtiene kabeliek do ruky, napríklad zdobené perličkami alebo lakovanými plieškami, je dobré kombinovať so svetlejšími alebo pastelovými tónmi večernej róby. Prípadne môžete skúsiť experiment aj pri šatách s údernou čiernobielou farebnosťou. Pozor však na dojem kostýmovosti. Nechajte si poradiť aj od iných, ako túto kombináciu vnímajú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #doplnky #tipy #plesová kabelka #atribúty #ako vyberať

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...