Ako sa starať o ruky, aby (rýchlo) nestarli?

Nezaberá na ne žiadna plastická operácia. O skutočnom veku ženy často prezradia viac ako tvár.

27.12.2014 07:00
pekné ruky, ruky Foto:
Pekné ruky nie sú "zadarmo".
debata

Denne ich používate, vystavujete rôznym extrémom, pokožka trpí prácou aj zraneniami. Je jasné, že zjav rúk nebude naveky tak pekný ako keď ste prežívali pubertu. Sú však triky, vďaka ktorým nebudú vyzerať staršie, práve naopak, vek akoby pre ne nebol veličinou.

Chudnutie a priberanie

Zastavte tento nezmyselný kolobeh. Chudnutím a priberaním trpí pokožka na celom tele. Ruky nevynímajúc. Na týchto častiach tela však vidieť dôsledky zmeny váhy najradikálnejšie. Koža na rukách má omnoho nižšiu mieru flexibility ako na bruchu či nohách. Preto sa často zošuverí a zvráskavie skôr ako čelo. Ak sa vyhnete radikálnym diétam, jojo efektu a neustálemu kolísaniu váhy, vaše ruky majú šancu ostať dlhšie mladé.

Zakážte si fajčenie

Fajčenie škodí takmer na všetko a ničomu neprospieva. Ak teda opomenieme päť minút zdanlivej pohody, kým vám medzi prstami tlie cigaretka. Práve to tlenie a kontakt s dymom vaše ruky nesmierne stresuje. Skoro rovnako ako pľúca. Začne to žltnutím nechtov, pokožky a extrémnym starnutím. Pokožka dostáva nezdravú farbu pergamenu a už po štyridsiatke začne pripomínať recyklovanú kožu po starej mame. Vrátane pigmentových škvŕn.

Opaľovací krém počas celého roka

Slnko je skvelé, ale pokožke neprospieva. Ruky sú často odhalené neustále. V lete, v zime aj na jar. Preto sú vystavené slnečným lúčom aj na pravé poludnie, aj počas zimy, keď to necítime aj vtedy ich opaľuje slnko. Preto je vhodné ruky okrem bežnej starostlivosti pri dlhšej ceste vonku ošetriť opaľovacím krémom. Zaručíte napnutej pokožke dlhšiu životnosť.

Hydratujte

Na pokožku rúk okrem slnka pôsobí aj množstvo prostriedkov, ktoré vysúšajú jej prirodzenú rovnováhu a likvidujú pH. Umývaním sa pokožka vysúša a mydlá, či už klasické, antibakteriálne alebo čistiace prostriedky sú vyšľachtené na odmasťovanie a umývanie, nie starostlivosť o ruky. Preto hydratačný krém zaručí mladistvý vzhľad nielen vašej tvári, ale aj rukám. Nezabudnite ho mať vždy „poruke“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fajčenie #starostlivosť #ruky #pokožka #krém na ruky

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....