Hanečka na ľúbivosť nebral ohľady, šaty pre Banášovú ušil po svojom

Najprv bol len telový základ, no postupne začala pribúdať vrstva za vrstvou. Borisa Hanečku pri tvorbe šiat pre moderátorku Adelu Banášovú inšpirovala poetická klasika.

24.11.2014 14:58
debata (1)
Moderátorka Adela Banášová a autor šiat, ktoré... Foto: Nadácia Tatra Banky
tb Adela Banášová a Boris Hanečka Moderátorka Adela Banášová a autor šiat, ktoré má na sebe - dizajnér Boris Hanečka.

Práve talentovaný tvorca tento rok dostal možnosť vytvoriť šaty pre sprievodkyňu vyhlásením cien za umenie a týmto spôsobom odprezentovať vlastnú tvorbu v umeleckom vyjadrení. Ako prezradil pre Pravda.sk, inšpirácia vznikla z emócií, ktoré mu priniesla báseň Havran od Edgara Allana Poea.

„Jedna blízka osoba mi ju darovala načítanú a vzbudila vo mne veľké emócie,“ vysvetlil Hanečka. „Vtáctvo ma veľmi ovplyvňuje už roky, takpovediac prelietava mojou tvorbou a tak som urobil niečo, čo som mal na srdci,“ pokračoval návrhár.

Už piaty rok oblieka Adelu Banášovú vždy jeden...
Moderátorka Adela Banášová a autor šiat, ktoré...
+3Už piaty rok oblieka Adelu Banášovú vždy jeden...

Možnosť tvoriť bez obmedzení bola pre neho veľkou výzvou a zároveň radosťou. „Aj keď Adela uvádza obrovské množstvo komerčných akcií a to si pýta určitú ľúbivosť, urobil som si to po svojom,“ prezradil s úsmevom o šatách, na ktorých pracovalo niekoľko ľudí – remeselníkov aj výtvarníkov.

„Začiatok, čo boli absolútne telové, okrové šaty, sme robili s mojou krajčírkou Zdenkou. Z nich napokon bolo vidieť len štít na hrudi. Už vtedy sa páčili aj Adele, pretože tá farba je veľmi lichotivá,“ vysvetlil Hanečka. „Ale chcel som trošku pritemniť, takže postupne pribúdali bohaté vrstvy organzy a krajky a napokon pribudli aj tie bohaté výšivky, ktoré hodiny a hodiny realizovala moja veľmi dobrá priateľka a výtvarníčka Ojka (pozn.: Katarína Ondrejková),“ doplnil.

Výsledok niekoho nadchol, niekoho možno prekvapil a našli sa aj takí, ktorých sklamal. Hanečka však kreáciu vníma ako veľmi osobný výtvor a jej podobu by nemenil. Viac si pozrite v galérii. Rozhovor s Adelou Banášovou o tom, aké to je byť dizajnérskou „múzou“, si prečítajte tu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #Adela Banášová #dizajn #umenie #Boris Hanečka #Havran

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...