Deväť vôní na chladné mesiace roka - zahrejú, objímu, zhýčkajú

Sýtejšie, výraznejšie, komplikovanejšie a plnšie - také by mali byť vône, ktoré používame v chladnom období roka. Máte už tú svoju, alebo práve nejakú hľadáte?

24.11.2014 13:00
Parfum, vône, voňavka, shutterstock Foto:
Parfumy a vône na chladnejšie dni roka by mali byť intenzívnejšie.
debata

Či už sa len pokúšate nájsť nový zaujímavý parfum, alebo ste sa už začali pripravovať na príchod Vianoc a zháňate voňavé darčeky pre svojich najbližších, mali by ste vedieť o nasledujúcich vôňach dostupných na slovenskom trhu či online. Niektoré úplné novinky, iné osvedčené legendy – chladný záver jesene a príchod zimy s nimi bude skutočne príjemný.

Shiseido - Zen Moon Essence.
Oriflame - Miss Giordani.
+6Giorgio Armani - Sí Intense.

Pharrell Williams – Girl

Napriek tomu, že ide o „celebritnú“ vôňu, reakcie kritikov na ňu sú veľmi pozitívne. Určite je dôvodom, že spevák a producent Pharell Williams sa pri jej tvorbe spojil so značkou Comme des Garcons. Výsledok vonia zmesou levandule, santalového dreva, neroli a čierneho korenia. A v zime skutočne ukáže svoju pravú tvár.

Reveal – Calvin Klein

Novinka z dielne známej americkej firmy nie je typická „CK“ vôňa – práve naopak, prekvapí kombináciou čierneho, bieleho a ružového korenia, ktoré sa mieša s vôňou kosatca, ambry či santalového dreva a vetiveru. Výsledok je orientálna vôňa, ktorá však dostáva prívlastok slnečná – prehrievajúca. Do zimy ako stvorená, čo poviete?

Sí Intense – Giorgio Armani

Príchod vône Sí sa pred časom niesol v znamení elegantnej a úchvatnej Cate Blanchettovej. Verzia Intense, ako už z názvu, vyplýva, je sýtejšia, plnšia a dodáva obľúbenej vôni nový, zmyselnejší a ešte rafinovanejší rozmer. Vanilka a ambra sa mixuje s vôňami čiernych ribezlí či mandarínky. Vôňa sa pri kontakte s teplotou pokožky rozvíja a otvára.

Simply – Jil Sander

Novinka z obľúbenej značky Jil Sander je parfumovaná voda, ktorá v sebe kombinuje vôňu bergamotu, mandarínky a fialky zmiešanú s ambrou, pižmom, ale aj vanilkou, akordami kože či pačuli. Výsledkom je intenzívna a prekvapivá vôňa, ktorá v chladnom období roka pôsobí ako teplý šál, do ktorého sa môžete zavinúť.

White – Michael Kors

Parfumovaná novinka pôsobí vo flakóne veľmi ľahko, sviežo, priam letne. Ale jej intenzita a zloženie vás prekvapí. Kombinácia bielej pivónie, gardénie s vanilkou či ambrou tvorí veľmi vhodnú vôňu na chladnejšie dni roka. Ak už nebude biela zima, môžete si spraviť „nabielo“ aspoň vašu vôňu.

Zen Moon Essence – Shiseido

Nová limitovaná edícia klasiky Zen z roku 2007, je postavená na kontraste jazmínovej vône a tónov magnólie. Ide o zaujímavo kombinovanú kvetinovo-drevito-ambrovú vôňu, v ktorej nechýbajú napríklad tóny malín, ananásu, fialiek či bergamotu a hrušky s grapefruitom. A dokonca aj kašmír a vanilka. Vďaka parfumovej koncentrácii má veľmi dlhú výdrž a počas celého dňa ponúka stále nový vnem pre váš nos aj vaše okolie.

Miss Giordani – Oriflame

Parfumovaná voda, v ktorej sa vôňa talianskeho pomarančovníka mieša s neroli, patrí medzi cenovo dostupné zimné vône. Intenzitou poteší aj dámy, ktoré potrebujú „cítiť“ samy seba dlhý čas. Napriek tomu, že je to parfum, pôsobí sviežo.

Velvet Orchid – Tom Ford

Aj táto novinka z dielne dizajnéra Toma Forda prekvapí a očarí. Voňavý parfum stavia na tureckom ružovom oleji a jazmíne, pričom sa v ňom miešajú tóny fialovej orchidey, pomarančového kvetu a ruží. Je to intenzívna a veľmi zmyselná vôňa.

Dahlia Divin – Givenchy

Mirabelka či jazmín, zrelé a šťavnaté ovocie, vetiver, santal alebo pačuli – to všetko sa mieša dohromady v hrejivom a zmyselnom mixe parfumovanej vody z dielne francúzskej značky Givenchy. Luxusná a ženská vôňa bude určite príjemným spoločníkom na zimné večery, ktoré vás čakajú v rámci spoločenských povinností.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vôňa #parfum #zima #tipy #chladné mesiace roka

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...