Telo si zaslúži kúpeľový relax. Máme tipy, ako si ho užijete na maximum

Zdá sa, že babie leto je definitívne fuč. Chladnejšie počasie, pľušť, zamračené nebo - to všetko nám dá počas nasledujúcich dní zabrať.

22.10.2014 17:06
kúpeľ - žena - relax Foto:
Okrem príjemného pocitu teplej vody, ktorá obklopí naše telo, sa v kúpeľni môžeme na chvíľočku uvoľniť, vychutnávať si príjemné vône kúpeľových prípravkov, starostlivosť o vlastné telo.
debata

V jesennom a zimnom období sa čoraz častejšie utiekame k rozličným možnostiam na zahriatie a príjemný relax. A horúci kúpeľ je určite jednou z nich. Niet divu, okrem príjemného pocitu teplej vody, ktorá obklopí naše telo, sa v kúpeľni môžeme na chvíľočku uvoľniť, vychutnávať si príjemné vône kúpeľových prípravkov, starostlivosť o vlastné telo, alebo si napríklad naliať pohár vína a čítať knihu.

Päť kúpeľových zásad:

  1. Napustite si vaňu plnú vody a pridajte obľúbenú kozmetiku. Či už je to kúpeľová pena, olej, prípadne soľ na uvoľnenie stuhnutých svalov a boľavých kĺbov. Hlavne nech sa cítite príjemne a po kúpeli zrelaxovane.
  2. Ideálny kúpeľ by mal trvať 15 –20 minút, voda by mala byť asi 32 – 38 °C teplá – chladnejší kúpeľ je vhodný na povzbudenie, teplejší je ideálny na upokojenie.
  3. Popri relaxe je súčasťou aj očista. Pokožka sa v teplej vode uvoľní. Nebojte sa teda použiť masážnu žinku, prípadne hubku alebo lufu a dobre si telo premasírujte. S pomocou pílingu môžete odstrániť odumreté kožné bunky a urýchliť prirodzený proces regenerácie pokožky.
  4. Po kúpeli sa nezabudnite nakrémovať vhodnou telovou kozmetikou. Ideálne je telu dodať hydratáciu a výživu do pár minút po kúpeli. Pokožka vtedy dokáže najlepšie absorbovať dôležité hydratačné a výživné zložky.
  5. Po kúpeli s kúpeľovými olejmi môžete telové mlieka či maslá vynechať. Neutierajte sa však, ale zabaľte do kúpacieho plášťa alebo prestieradla a chvíľu odpočívajte.

Tipy na kúpeľovú starostlivosť:

Ošetrujúci olej do kúpeľa Nivea Beauty oil
Bohatý mliečny kúpeľ s relaxačnou vôňou prináša regeneráciu. 87 %-ný obsah ošetrujúcich olejov sľubuje aj veľmi suchej pokožke dlhotrvajúcu hebkosť.
Odporúčaná cena: 7,26 eur

Soľ do kúpeľa Muscle Soak od Radox
Pomáha zmierniť napätie organizmu, namáhaných svalov a unavenej mysle. Výťažky z eukalyptu potešia príjemnou sviežou vôňou.
Odporúčaná cena: 2,49 eur

Sprchovací gél Aroma Ritual Irish Coffee od Dermacol
Sprchovací gél s vôňou írskej kávy a kofeínom pokožku zahalí do krémovej peny a zanechá ju hebkú. Aróma írskej kávy povzbudí telo a zmysly.
Odporúčaná cena: 2,29 eur

Telové mlieko s výťažkom nechtíka Weleda
Je určené na detskú pokožku, ale určite prospeje aj tej vašej. Rýchlo sa vstrebáva a dodáva pokožke hydratáciu a hebkosť – má protizápalové a hojivé účinky.
Odporúčaná cena: 8,49 eur

Regeneračná premastňujúca starostlivosť na suché zóny Mixa
Extra výživný krém na suché partie ako lakte, kolená, či päty sa rýchlo vstrebáva, pokožku zanecháva regenerovanú a ošetrenú.
Odporúčaná cena: 3,99 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá výživa #Telo #starostlivosť #kúpeľ #pokožka

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...