Fashion Live! prinesie módu ako zo svetových metropol. Na čo sa tešiť?

Po minuloročnom úspechu, ktorý zožalo podujatie Fashion Live medzi módychtivým publikom a bratislavskou verejnosťou, sa blíži termín pokračovania. Do hlavného mesta prinesie atmosféru módnych týždňov na spôsob, akým sa realizujú v módnych metropolách Miláno či Paríž.

08.10.2014 17:00
Boris Hanečka - Fashion Live! Black Stage 2013 Foto:
Záber z minuloročnej prehliadky Borisa Hanečka na akcii Fashion Live.
debata

Priestory bratislavskej Starej tržnice sa od stredy 15. októbra do piatka 17. októbra stanú dejiskom prezentácie módnych kolekcií renomovaných autorov, mladých dizajnérskych talentov, ale aj hostí zo susedného Česka, Maďarska a Poľska. Návštevníci, ktorí sa na akciu dostanú zdarma, sa môžu tešiť napríklad na kolekciu Veroniky Lokajíčkovej, Jany Kuzmovej, Marcela Holubca či Borisa Hanečku. Záver trojdňového maratónu bude patriť vyhláseniu Eva Fashion Awards, v rámci ktorých vyhlási porota víťazov štyroch kategórií: Najlepšiu kolekciu etablovaného tvorcu, Najlepší mladý tvorca, Najlepšia módna šou a Najzaujímavejšia tvár na móle.

Sprievodný program je bohatý

„V rámci sprievodeného programu nebudú chýbať ani fashion-talky, ktoré vedie Peter Šagát. Budeme mať dvoch zahraničných hostí a, samozrejme, všetky akcie pod hlavičkou Fashion Live!, teda aj fashion-talky budú zdarma pre širokú verejnosť,“ uviedla pre Pravda.sk Olo Křížová, ktorá zodpovedá za dramaturgiu podujatia.

Podľa nej sa návštevníci môžu tešiť skutočne na pestrú plejádu domácej tvorby a prístupov. „Pre mňa ako odborníka z módy je veľmi potešujúce, že vidím to aktuálne, čo sa deje na medzinárodnom poli a vidím, ako sa to odráža v tvorbe slovenských dizajnérov,“ komentovala Křížová. Veľa kolekcií zatiaľ ešte nie je úplne hotových, riešia sa tiež sprievodné prvky prezentácie ako hudba či videoprojekcia.

„Teraz sú tie posledné dni, keď dávame dohromady celý vizuál. Vlastne sme vo fáze najťažšej, ale zároveň najkrajšej práce, keď celé podujatie nadobúda konkrétne obrysy,“ doplnila členka organizačného tímu, ktorá sa teší napríklad na prehliadku Marcela Holubca alebo Lenky Sršňovej. „Jej hlavnou témou sú farby, celá škála farebnosti. Som veľmi rada, že budem môcť vidieť, ako tú tému spracovala, kam sa uberá,“ podotkla Křížová.

Fashion Live! pomáha

Novinkou, ktorú zástupcovia občianskeho združenia MOLO a akcie Fashion Live! predstavili na poslednej tlačovej konferencii pred samotnou akciou, je charitatívny rozmer. Rozhodli sa pomôcť 27-ročnej Ivane Danišovej, ktorá trpí Goldenharovým syndrómom (Pravda.sk Ivanin príbeh sprostredkovala v utorok – čítajte viac).

„Došiel mi email od Ivanky, ktorá oslovila niekoľko ľudí z prostredia českej a slovenskej módy so žiadosťou podpory a pomoci, či by sme sa toho nejako neujali,“ prezradila pre Pravda.sk Olo Křížová. „Mňa napadlo, že jediné, čo môžeme urobiť, je prepojiť to práve s projektom Fashion Live!. Prešli sme si návrhy s celým naším organizačným tímom a zhodli sme sa, že toto je projekt, ktorý by stálo za to podporiť. Po osobnom stretnutí nám došlo, že Ivana je úžasná mladá dáma s dobrou energiou a momentálne je jediný čas, keď sa snaha o riešenie jej problému môže uskutočniť a my sa môžeme o to pokúsiť,“ vysvetlila Křížová.

Ivana Danišová, ktorá trpí Goldenharovým... Foto: Lukáš Kimlička
Ivana Danišová Ivana Danišová, ktorá trpí Goldenharovým syndrómom, nafotila s Lukášom Kimličkom fotografie do kampane, ktorá je súčasťou štartu zbierky na jej operáciu v USA.

Na Facebooku vznikla stránka Rainbow for Ivanka, v rámci ktorej sa spustila kampaň na zbierku na operáciu deformovanej časti tváre, ktorá sa vykonáva v americkom Clevelande. Sprevádzať ju bude aj kampaň v podobe fotografií (selfies) so zakrytou polovicou tváre, ktorú odštartovali členovia tímu Fashion Live a v rámci ktorej by chceli vyzývať ďalších ľudí na sociálnych sieťach a šíriť tak myšlienku pomoci a tiež informácie o zbierke prostredníctvom príspevkov na účet, prípadne darcovských SMS.

Ivane Danišovej môžete pomôcť aj vy:

  • zaslaním darcovskej správy SMS na cislo 800 v sieti všetkých mobilných operátorov v hodnote 4 eurá, kde cely výnos ide do zbierky. Do textu SMS je potrebné napísať GOLD, aby bolo možné SMS identifikovať.
  • poslaním/vložením ľubovoľného príspevku na osobitný bankový účet zbierky 222 200 200/0900 (Slovenska sporiteľňa, a.s.), variabilný symbol: 13 640, do poznámky sa môže pridať „GOLD“

Zbierku zastrešuje združenie Hodina deťom a je povolená rozhodnutím Ministerstva vnútra č. SVS-OVS3–2014/021271, registrové číslo zbierky je 000–2014–021271.

Streda – 15. októbra 2014

15.30 – Sci-fi Safari (Lenka Mlynarčíková, Markéta Martišková, Anna Marešková, Adam Ptáček, Kristina Synek)
17.00 – Marella
18.00 – M.Ona
19.00 – Jana Gavalcová
20.00 – Lenka Sršňová
21.00 – Veronika Hložníková
22.00 – Marcel Holubec W.

Štvrtok – 16. októbra 2014

15.00 – Signal Fresh Fashion Contest
16.00 – UTB Zlín
17.00 – La Femme
18.00 – Ľubica Poncik
19.00 – Veronika Lokajíčková
20.00 – Jana Kuzmová
21.00 – Petra Poórová
22.00 – Boris Hanečka

Piatok – 17. októbra 2014

15.00 – Ateliér 343 na VŠVU
16.00 – Pavel Berky
17.00 – Alizé
18.00 – We are not sisters
19.00 – Izabela Komjati
20.00 – Martin Hrča
21.00 – V4 (Zuzana Kubíčková, Maldoror – Grzegorz Matlag, Andrea Pojezdálová, Dori Tomcsányi)
22.00 – Impéria Design a vyhlásenie cien EVA Fashion Awards

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #charita #dizajn #prehliadky #Ivana Danišová #Fashion Live #Olo Křížová

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...