Šaty trochu inak! Desať modelov z kože či vlny, v ktorých zabodujete

V prípade súčasti šatníka, ktorou sú šaty, najčastejšie siahame po klasike. Bavlna či hladký satén, zmesové materiály. Áno, tých nájdete na trhu nespočetné množstvo. Ale čo tak trošku odvahy.

01.10.2014 07:00
Louis Vuitton na jeseň a zimu 2014 Foto: ,
Modelky v kreáciách Louis Vuitton na jeseň a zimu 2014. Pod koženými šatami mali oblečené kašmírové topy a svetríky.
debata

Jeseň a blížiaca sa zima patrí medzi obdobia, keď by ste rozhodne mohli trošku experimentovať s výberom šiat a najmä materiálov, z akých sú zhotovené. Čo tak vlna alebo napríklad koža?

V prípade vlnených modelov je zaručené, že sa budete cítiť veľmi komfortne a v teplúčku. Dôležité, samozrejme, je vybrať si také šaty, ktoré vám komfort zabezpečia. Vlnené úplety sú mäkké a príjemné, nepichajú. Skvelé sú aj modely s prídavkom kašmíru. Lacnejšie sú modely z vizkózy, nenáročné majiteľky však uspokoja. Pokiaľ nemáte hlboko do peňaženky, investujte radšej do 100-percentnej vlny. Spracovanej tak, aby bola vašej pokožke príjemná. Vlnené modely šiat sú vhodné do práce, ale aj na prechádzku do mesta. Pôsobia ležérnejšie a ženy ich často kombinujú s hrubými pančuchami a vysokými čižmami. Vy môžete skúsiť však aj lodičky, či naopak tenisky.

Čo sa týka kože, jedno je isté, či už ide o pravú, alebo umelú kožu, modely takýchto šiat sú vizuálne výrazné a pôsobia príťažlivo. Investovať do pravej kože sa vyplatí, ak hľadáte nadčasový model aj na niekoľko sezón. Základom je kvalitné spracovanie kože, strih a v neposlednom rade aj podšitie, ktoré bráni nepríjemnému poteniu či pocitu prilepených šiat na pokožke. Ak sa rozhodnete pre koženku, bude lepšie, ak podobné kúsky budete kombinovať s elastickým topom, ktorý si oblečiete pod šaty – inšpirovať sa môžete estetikou z aktuálnej jesennej kolekcie Louis Vuitton.

zväčšiť Vlnené šaty sú v chladnejších jesenných dňoch... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
šaty trochu inak - vlna a koža - jesenné trendy Vlnené šaty sú v chladnejších jesenných dňoch veľmi príjemné. Zahrejú a cítite sa v nich dobre. Samozrejme, musia byť z kvalitného a na telo príjemného materiálu.
zväčšiť Koženka, ale najmä koža (samozrejme, podšitá)... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
šaty trochu inak - vlna a koža - jesenné trendy Koženka, ale najmä koža (samozrejme, podšitá) dokáže vytvoriť veľmi zaujímavú alternatívu v prípade taých odevných kúskov ako sú šaty. Vyzerajú skvelo a veľmi elegantne, sú vhodné najmä do práce.
debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #jeseň #koza #tipy #jeseň 2014 #vlna

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...